menu

De volste agenda

  52 weken in het jaar festivals, optochten, feesten en markten

in
 
 
 • BinckBank Tour
  Vrijetijd BinckBank Tour Wielerfans kunnen 18 augustus genieten van de van de BinckBank Tour in Sittard-Geleen. Finish op het Tom Dumoulin Bike Park.
 • De grootste jaarmarkt van Nederland!
  Vrijetijd De grootste jaarmarkt van Nederland! Op 19 maart 2018 kunnen bezoekers weer genieten op de grootste jaarmarkt van Nederland. Sint Joep is al meer dan 200 jaar een geliefde markt. Een plek om speels en nieuwsgierig op zoek te gaan naar allerhande dingen die het leven aangenamer maken.
 • De oudste Kennedymars van Nederland
  Vrijetijd De oudste Kennedymars van Nederland De start en finish van deze 80 kilometerlange wandeltocht is weer terug op de Markt in Sittard. Naast de Kennedymars wordt op dezelfde dag ook de Swentiboldmars van veertig kilometer en de Mini-Mars van 10 kilometer gehouden.
 • Paasmarkt Born
  Vrijetijd Paasmarkt Born Paasmarkt Born viert dit jaar haar 51e verjaardag! Op Paasmaandag 2 april is het centrum van Born traditiegetrouw het decor voor deze gezellige jaarlijkse markt. Meer dan 200 kooplieden installeren er hun kramen, verkoopwagens en uitstallingen.
 • Feesten op moederdag!
  Vrijetijd Feesten op moederdag! Op de plek waar Pinkpop ooit begon geniet je tijdens het Moederdagweekend van bekende en opkomende bands. De organisatie heeft een neusje om opkomende bands ver voordat ze doorbreken al te strikken.
 • De vetste beats!
  Vrijetijd De vetste beats! Een heerlijk intiem festival. Dit jaar niet vier, maar vijf stages in het groene gebied op de voormalige CIOS-locatie. Iedere stage heeft zijn eigen vibe en genre.
 • Hammer Series Sittard-Geleen
  Vrijetijd Hammer Series Sittard-Geleen Sittard-Geleen had vorig jaar de wereldwijde primeur van dit nieuwe innovatieve wielerconcept en dat viel erg goed in de smaak bij wielerfans. Een klimkoers, een sprintetappe en een tijdrit met ’s werelds beste renners.
 • MP feesten
  Vrijetijd MP feesten Het vernieuwde concept sloeg vorig jaar goed aan. Dit jaar trekt het feest een Spaans jasje aan met het thema: Fiesta Mayor. Het feestpaviljoen op de Markt in Geleen wordt omgetoverd in een Spaanse bodega en er komt een groot buitenterras.
 • Geheime Tuinen Festival
  Vrijetijd Geheime Tuinen Festival Ontdek het verhaal van de verborgen stadstuinen in Sittard. Het festival staat dit jaar in het teken van ‘Sittard 775 jaar stad’. Er zijn lezingen, wandelingen, muziek en andere creatieve activiteiten die de historie van Sittard raken.
 • Glanamundo Wereldfestival Geleen
  Vrijetijd Glanamundo Wereldfestival Geleen Glanamundo zag vorig jaar het licht en was een groot succes! Verwacht ook dit jaar internationale bands op het podium, straatartiesten, heerlijke culinaire hapjes op het Foodtruckplaza, een grotere wereldmarkt en heel fun voor kinderen.
 • Sint Rosa Festival
  Vrijetijd Sint Rosa Festival In het laatste weekend van augustus is het weer traditioneel tijd voor het Sint Rosa Festival. Een driedaagse festival met een bijzondere sfeer in de eeuwenoude binnenstad van Sittard.
 • Borner Paosj-sjpektakel
  Vrijetijd Borner Paosj-sjpektakel In het Paasweekend is het genieten tijdens het Borner Paosj-sjpektakel. Er wordt groots uitgepakt met artiesten die in het verleden al eens hebben gespeeld op de Borner Markt.
 • Museum de Domijnen Historie & Archeologie: pop-up expo Harry Peerboom
  Vrijetijd Museum de Domijnen Historie & Archeologie: pop-up expo Harry Peerboom Dit jaar bestaat de carnavalsvereniging van Munstergeleen 6 x11 jaar. Onder het thema: Eige Wies wordt dit carnavaleske jubileum gevierd met allerlei activiteiten: 1e Pop-up expo De Domijnen - Harry & De Haverbüle, 6x11 joar Eige Wies.
 • Het grootste najaarsfeest van het zuiden!
  Vrijetijd Het grootste najaarsfeest van het zuiden! Van 12 t/m 17 oktober zal het Oktoberfeest in Sittard-Geleen plaatsvinden. Zes dagen lang is er voor alle leeftijdsgroepen veel te beleven. Op het programma staan internationale toppers, een kermis en sfeervolle paviljoens. Een groot volksfeest!
 • Expositie: De Hollandse Savanne
  Vrijetijd Expositie: De Hollandse Savanne Een tentoonstelling over water, energie en de infrastructuur van de cloud in Museum De Domijnen.