menu in
Attracties

Kasteelpark Born

Een uitje voor het hele gezin
De trompetzwanen begroeten iedere bezoeker enthousiast met hun trompetgeschal en ook de nandoes en alpaca’s komen nieuwsgierig een kijkje nemen. In de grachten zwemmen vele soorten zwanen, ganzen en eenden en in de grote doorloopvolière vliegen de vele papegaaiachtigen om je heen.

In het park wandel je langs herten, roofdieren, stekelvarkens en apen. Verder kun je er ook geiten en schapen aaien. De aanwezige speeltuin ligt gelijk naast het terras, zodat de ouders lekker kunnen genieten van een hapje en een drankje, terwijl de kinderen ravotten op de speeltoestellen of spelen in het zand. Ook bij warm weer is het goed toeven in het Kasteelpark. De grote oude bomen geven veel schaduw. 

Kasteelpark Born is in 2015 door de ANWB verkozen tot leukste uitje van Limburg 2015.

Meer informatie over Kasteelpark Born

Escape Centrum Limburg

Uitdagend en heel spannend! In een team van drie tot zes personen wordt je opgesloten in een kamer met als doel om binnen één uur  te ontsnappen. Onder deze zenuwslopende tijdsdruk ga je op zoek naar puzzels, raadsels en hints. Alleen samenwerking leidt tot het gewenste resultaat. Ideaal dus voor families, gezinnen, vriendengroepen en vrijgezellenfeesten! Er is keuze uit twee escape rooms; Helstraat 666 & The Haunted Office. Binnenkort worden hier nog twee nieuwe escape rooms geopend. Na afloop kun je aan de grote tafel genieten van een bordspel of je hersenskraken aan kleine breinbrekers. Ook de flipperkasten, arcadekasten, tafelvoetbal en dartboard zorgen voor een gezellig avondje uit.

Tip! Laat je opsluiten in de éénpersoons Escape Booth Starry Night. Kom jij eruit?

Escape Centrum Limburg
Helstraat 16, Sittard
www.escapecentrumlimburg.nl

Speeltuinen

Sittard-Geleen heeft een aantal leuke speeltuinen, waar kinderen een dagje lekker kunnen ravotten.

Speeltuin ’t Weike
Speeltuin ’t Weike is een kleinschalige en gezellige speeltuin in Geleen met de leukste wipkippen, schommels en klimrekken. De speeltuin is onlangs gerenoveerd en voldoet aan de laatste veiligheidseisen.

Thienbunder Sittard
Speeltuin Thienbunder is een unieke speelplek met een mooie ligging tussen de bomen., waardoor je je bijna in het bos waant. Je vindt er voldoende schaduwplekken, maar op mooie dagen kun je ook volop van de zon genieten. Speeltuin Thienbunder heeft maar liefst vijftig gecertificeerde speeltoestellen.

speelvoorzieningen
Speeltuin de Paddestoel
Speeltuin de Paddestoel in Born combineert klassieke en moderne speeltoestellen. Hierdoor is het ouderwetse karakter van een gezellige speeltuin behouden gebleven. Een garantie voor speelplezier.

Speeltuin de Roetsj
Speeltuin de Roetsj in Limbrichterveld is onlangs gerenoveerd en is de ideale locatie voor uitstapjes, kinderfeestjes en schoolreisjes. De speeltuin is ingericht met verharde wandelpaden, waardoor de speeltuin ook goed toegankelijk is voor minder validen.

Streekboerderij Daniken

Kinderboerderij Daniken bestaat al 30 jaar. De toegang is gratis. Sinds 2004 heeft de prachtige Limburgse boerderij naast de recreatie–en educatie - ook een zorgfunctie en werken op de boerderij onder begeleiding ook mensen met een beperking.

Binnenspeeltuinen

Sittard-Geleen heeft twee binnenspeeltuinen. Ideaal voor een dagje uit met de kids. Regen of zonneschijn? Je kunt in de speelparadijzen altijd spelen. Springen op een mega trampoline, crossen over circuits, spelen in de ballenbak en nog veel meer. Leuk voor het hele gezin, verjaardagen, kinderfeestjes en schoolreisjes. Kom je ook spelen?

Ballorig
Bij Ballorig Sittard zijn er heel veel leuke dingen te doen voor kids Je kunt er springen op de mega trampoline en ook crossen over het circuit. Voor de allerkleinsten is er een speciaal peutergedeelte en er is gratis wifi voor de ouders. Ballorig Sittard is met een grootte van 2500 m2 zeer ruim en overzichtelijke opgezet en toch leuk en sfeervol. 
Lissabonlaan 30
6135 LE Sittard


Darteldome
Darteldome staat voor indoor-speelplezier voor de jeugd van 0 tot 12 jaar met 2000 m2 overdekt speelplezier in Sittard. Met een soft-speelstructuur waarin en waarop naar hartelust gesprongen, geklauterd en gegleden kan worden. Trampolines op hoogte zorgen voor de nodige uitdaging voor de stoere jongens en meiden terwijl de toekomstige coureurs een parcourtje rijden op de elektrische autootjes. 
Dr. Nolenslaan 128
6136 GV Sittard

VR Experience Sittard

Voel jij graag adrenaline door je aderen gieren terwijl je op grote hoogte balanceert op smalle obstakels? Wil je voelen hoe het is om te racen als Max Verstappen? Of voel je je meer op je gemak als levensechte fruit ninja? Bij VR Experience Sittard kan het allemaal.

De keuze is reuze, want je VR Experience Sittard telt maar liefst 35 spellen. Je mag zo veel en zo lang spelen als je wilt (binnen de gereserveerde tijd). Je kunt met maximaal 10 personen tegelijk deelnemen. Durf jij de uitdaging aan te gaan?

De VR Experience is uitermate geschikt als groepsactiviteit voor zowel kinderen als volwassenen.
Afhankelijk van welk spel je kiest, ben je minimaal 30 minuten tot maximaal 2 uur bezig.

https://vr-sittard.nl/
Helstraat 16
6131CZ Sittard
@inpaginahtml@