menu in
Topsport bekijken

Topsport bekijken

Wielerstad
Sittard-Geleen heeft zich de laatste jaren steeds meer ontwikkeld als “wielerstad”. Ook in de Sportzone ziet men dit door vestiging van het Regionaal Trainings Centrum Wielrennen Limburg (RTC) en de keuze als vestingplaats voor de Sportzone door de Amerikaanse wielerbond USA Cycling en de protour wielerploeg Giant-Shimano. Ook topsport wielerwedstrijden vinden plaats in deze “wielerstad”, die jaarlijks in juni en augustus fungeert als start- en finishplaats van de internationale wielerwedstrijden Ster ZLM Toer en BinckBank Tour

BinckBank Tour
De BinckBank Tour behoort tot de grootste wielerevenementen van Nederland. De nationale en internationale top strijdt in deze tour om het goud. Jaarlijks wordt in Sittard-Geleen de individuele tijdrit in de Eneco Tour gereden. De historische markt dient als sfeervol vertrek - en aankomst punt in deze etappe.
Hammer Series
In het weekend van 2 t/m 4 juni 2017 vinden de Hammer Series plaats in Sittard-Geleen. Een klimkoers, een sprintetappe en een tijdrit zullen in het begin van de maand juni worden afgewerkt in het zuiden van Nederland.

TIP! Wielerbaan Clinic
Er wordt gestart met een drankje. Dan wordt er gezamenlijk naar de wielerbaan gegaan waar een korte presentatie wordt gegeven over de historie van het sportpark door de baanleider. Ook worden de regels van het baanrennen uitgelegd. Men heeft de keuze voor een individuele tijdrit, wedstrijd rijden zoals een echte baankoers of achter een derny te rijden. Winnaars staan na de wedstrijd op het schavot en krijgen bloemen uitgereikt. Dit arrangement is inclusief ontvangst met koffie / thee. vlaai en de uitleg. Boeken kan hier.
Fortuna Sittard
Een wedstrijd van Fortuna Sittard betekent voor duizenden supporters in de stad een avondje ouderwets genieten van voetbal. De groengelen staan bekend om het sterke familiegevoel en de passie waarmee de trouwe supporters hun club aanmoedigen. Vanaf het seizoen 2018-2019 speelt Fortuna Sittard weer in de hoogste Nederlandse voetbalcompetitie. Kijk voor het actuele wedstrijdschema en informatie over de kaartverkoop op www.fortunasittard.nl.

Lions
Ook Limburgs handbaltrots komt uit Sittard-Geleen. De Limburg Lions handballen op absoluut topniveau in Nederland. De tribunes zijn altijd overvol met fans. De Lions spelen hun wedstrijden in de Stadssporthal. Op de site van Limburg Lions vind je het actuele wedstrijdschema en informatie over kaartverkoop: www.limburglions.nl

Limburg Eaters
In 2012 werden de Eaters voor het eerst landskampioen van Nederland. De ijshockeyclub uit Geleen zegt de meest fanatieke aanhang van de Benelux te hebben. Een bezoek aan de spectaculaire ijshockeywedstrijden van de Eaters leveren voor elke sportliefhebber veel vermaak op.  Voor informatie over het speelschema en kaartverkoop kijk je op www.eaters.nl.

V&L
Het hoogste damesteam van V&L speelt in de landelijke Eredivisie. V&L ademt handbal. Als handbalvereniging heeft V&L vanuit het verleden bewezen dat de sport meer is dan een ‘ balspelletje’. Acteren op het hoogste niveau betekent naast passie, prestatie en professionaliteit een organisatie besturen welke sporters faciliteert in het optimaal benutten van talent en (door)ontwikkeling hierin. Kijk op www.wijzijnvenl.nl voor de speelkalender en meer informatie.

TIP! IJshockeyclinic
IJshockey is een razend snelle sport waarbij de aanval de beste verdediging blijkt. Naast een goede techniek zijn tactiek, doorzettingsvermogen, samenwerking en teamspirit de sleutelwoorden. Het gecontroleerd verleggen van grenzen, daar gaat het om. Onder leiding van ervaren ijshockey instructeurs gaat u deze ultieme uitdaging aan.

Inclusief ontvangst met koffie / thee, vlaai, uitleg regels in 45 min. en 45 min. wedstrijden, huur schaatsen en overig materiaal. Reserveren kan hier.
@inpaginahtml@