menu in
5 bijzondere restaurants

5 bijzondere restaurants in Sittard-Geleen

Sittard-Geleen barst van de leuke restaurants. Ben je van plan om een hapje buiten de deur te eten? We hebben 5 bijzondere restaurants voor je uitgelicht! 

Silvester’s

Onze persoonlijke favoriet! Door Michelin onderscheiden met een Bib Gourmand. Een aanrader voor liefhebbers van een eerlijke keuken met een uitstekende kwaliteit en een vriendelijke prijs. Voor chef Silvester staat puurheid hoog in het vaandel. Eerlijke gerechten zonder poespas, maar gewoon lekker. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met regionale en veelal biologische producten, waaronder Herefords rund en Livar varken. Op de menukaart staat voor ieder wat wils. Kies voor het Bib Gourmand keuzemenu, eet van de kaart of laat je verrassen door de chef.

Silvester’s
Paardestraat 25, Sittard
www.silvesters.nl  

Landgoed Kasteel Limbricht

In het onlangs heropende Kasteel Limbricht kun je sfeervol genieten in een eeuwenoude ambiance. Landgoed Kasteel Limbricht heeft veel moois te bieden. Het Proeflokaal heeft een eigentijdse inrichting waar je kunt genieten van een veelzijdige bourgondische kaart. Op het zonovergoten terras neemt je plaats tussen de groente- en kruidenbakken waar je de chef de groenten en kruiden kunt zien plukken. Naast Het Proeflokaal beschikt het landgoed over een restaurant: Het Schapenhuis. Hier halen fijnproevers hun hart op aan heerlijke, culinaire à-la-carte gerechten of een meergangendiner.
Kasteel Limbricht werkt met dagverse en lokale producten die worden bereid in de eigen charcuterie en open keuken.

Kasteel Limbricht
Allee 1, Limbricht
www.kasteel-limbricht.nl  
impressies kasteel limbricht

Meds

Mediterraan restaurant in een schitterende eeuwenoude dokterswoning met een riant uitzicht op de Markt vanuit het restaurant en het terras. Bij Meds worden de gerechten op een ambachtelijke, pure en creatieve wijze bereid. Meds werkt met kwaliteitsproducten uit verschillende (wijn)streken uit Italië en andere Mediterrane landen. Naast een aparte kaart voor lunch, diner en borrel heeft Meds ook een steeds wisselende kaart met o.a. zelfgemaakte anti-pasti, crèmes, soep en pastagerechten. Ook het brood op de houtskoolgrill maakt Meds zelf met veel liefde en passie. In de kelder ligt Café Meds en kun je genieten van de lekker hapjes, bijzondere wijnen en verschillende soorten speciaalbieren.  

Meds
Markt 31, Sittard
www.restaurantmeds.nl  

Brasserie Abshoven

Na 20 jaar leegstand is er weer leven in dit prachtige voormalige klooster. En hoe. Van buiten is het helemaal gerenoveerd, van binnen is de kloosterkerk omgetoverd tot schitterende brasserie. Genieten van zelfgemaakt lekkers. Rondneuzen en je ogen uitkijken. Achter het klooster ligt een prachtig, rustig terras dat uitkijkt op het Absbroekbos. Het terras ligt beschut door het stukje ruïne dat de sloop van het voormalig klooster heeft overleefd. Een ideale uitvalsbasis voor wandelingen door een schitterend natuurgebied. Een juweeltje!

Brasserie Abshoven
Abshoven 35, Munstergeleen
www.brasserieabshoven.nl  

Eetcafé Pretzels

Zeker geen alledaags eetcafé. De kleine ruimte, het donker eikenhout en de vreemdste tierlantijntjes geven een gezellig huiskamergevoel. De bijzondere menukaart is een magazine vol anekdotes en verhalen. In 2009 uitgeroepen tot het beste whiskyhorecabedrijf van het jaar. Met zo’n 650 whisky’s in de zaak en bij liefhebbers in de wijde omtrek bekend om de maandelijkse proeverij.  

Eetcafé Pretzels
Putstraat 37, Sittard
www.pretzels.nl  
@inpaginahtml@