menu in
6 bijzondere restaurants

6 bijzondere restaurants in Sittard-Geleen

Sittard-Geleen barst van de leuke restaurants. Ben je van plan om een hapje buiten de deur te eten? We hebben 6 bijzondere restaurants voor je uitgelicht! 

Brasserie Abshoven

Eten in een oude kerk, wel eens gedaan? Na jaren van leegstand is er weer leven in dit prachtige voormalige klooster. En hoe. Van buiten is het helemaal gerenoveerd, van binnen is de kloosterkerk omgetoverd tot schitterende brasserie. Genieten van zelfgemaakt lekkers. Rondneuzen en je ogen uitkijken. Achter het klooster ligt een prachtig, rustig terras dat uitkijkt op het Absbroekbos. Het terras ligt beschut door het stukje ruïne dat de sloop van het voormalig klooster heeft overleefd. Een ideale uitvalsbasis voor wandelingen door een schitterend natuurgebied. Een juweeltje!

Brasserie Abshoven
Abshoven 35, Munstergeleen

www.brasserieabshoven.nl  

Restaurant Apotheek

Het eigentijdse en sfeervolle 'Restaurant Apotheek' is open sinds februari 2018. Bij binnenkomst voel en proef je meteen de sfeer van de voormalige apotheek. De originele apothekerskasten en authentieke mozaïektegels nemen je mee terug in de tijd. Neem plaats aan de vroegere apotheekbalie en geniet van al het lekkers dat uit de keuken tevoorschijn komt. Onze favoriet op de kaart is de Shakshuka Chorizo. De open keuken bevindt zich in de voormalige apotheektuin. Een leuk detail aan de keuken is dat je ook vanuit de straatkant de heerlijke bereidingen van de chefs kunt volgen.

Restaurant Apotheek
Limbrichterstraat 68
6131 EE Sittard

www.restaurant-apotheek.nl

Silvester’s

Onze persoonlijke favoriet! Door Michelin onderscheiden met een Bib Gourmand. Een aanrader voor liefhebbers van een eerlijke keuken met een uitstekende kwaliteit en een vriendelijke prijs. Voor chef Silvester staat puurheid hoog in het vaandel. Eerlijke gerechten zonder poespas, maar gewoon lekker. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met regionale en veelal biologische producten, waaronder Herefords rund en Livar varken. Op de menukaart staat voor ieder wat wils. Kies voor het Bib Gourmand keuzemenu, eet van de kaart of laat je verrassen door de chef.

Silvester’s
Paardestraat 25, Sittard
www.silvesters.nl  

Restaurant het Schapenhuis

Sprookjesachtig, historisch en vooral informeel. Deze unieke combinatie tref je aan op het landgoed van Kasteel Limbricht in restaurant het Schapenhuis. In de keuken worden de beste producten gebruikt die de streek te bieden heeft: ambachtelijk, puur en eerlijk. Groenten en kruiden worden gekweekt in eigen tuin. Dat is pas bourgondisch genieten! Er is keuze uit culinaire à-la-carte gerechten, verrassingsmenu’s, drie- en viergangendiners én verrassingsmenu’s.

Landgoed Kasteel Limbricht
Allee 1, Limbricht

www.kasteel-limbricht.nl/eten-drinken/restaurant   
impressies kasteel limbricht

Meds

Mediterraan restaurant in een schitterende eeuwenoude dokterswoning met een riant uitzicht op de Markt vanuit het restaurant en het terras. Bij Meds worden de gerechten op een ambachtelijke, pure en creatieve wijze bereid. Meds werkt met kwaliteitsproducten uit verschillende (wijn)streken uit Italië en andere Mediterrane landen. Naast een aparte kaart voor lunch, diner en borrel heeft Meds ook een steeds wisselende kaart met o.a. zelfgemaakte anti-pasti, crèmes, soep en pastagerechten. Ook het brood op de houtskoolgrill maakt Meds zelf met veel liefde en passie. In de kelder ligt Café Meds en kun je genieten van de lekker hapjes, bijzondere wijnen en verschillende soorten speciaalbieren.  

Meds
Markt 31, Sittard
www.restaurantmeds.nl  

Eetcafé Pretzels

Zeker geen alledaags eetcafé. De kleine ruimte, het donker eikenhout en de vreemdste tierlantijntjes geven een gezellig huiskamergevoel. De bijzondere menukaart is een magazine vol anekdotes en verhalen. In 2009 uitgeroepen tot het beste whiskyhorecabedrijf van het jaar. Met zo’n 650 whisky’s in de zaak en bij liefhebbers in de wijde omtrek bekend om de maandelijkse proeverij.  

Eetcafé Pretzels
Putstraat 37, Sittard
www.pretzels.nl  
@inpaginahtml@