menu in
10 theatervoorstellingen

10 theatervoorstellingen in Sittard-Geleen die je niet mag missen

In september start het nieuwe theaterseizoen in Sittard-Geleen. Samen met De Domijnen hebben we 10 leuke voorstelling geselecteerd die je echt niet mag missen!

Trijntje Oosterhuis

16 september – Schouwburg De Domijnen

Deze avond is een muzikale ontdekkingsreis langs de mooiste Nederlandstalige liedjes. Speciaal voor deze tour heeft Trijntje Oosterhuis zich door bevriende artiesten, muzikanten, tekstdichters en muziekkenners laten inspireren om de mooiste Nederlandstalige liedjes te (her)ontdekken en tot een prachtig avondvullend theaterprogramma te komen.

Tickets (€ 29,50)  

De kleine cowboy

30 september, 1 oktober en 7 januari – Het Laagland  

Een kleuterwestern voor kleine cowboys en grote bandieten! Deze Western van Hollandse bodem gaat over klein zijn in een grote wereld. De Kleine Cowboy neemt je mee op een avontuur vol stoere cowboys en vrolijk zingende cactussen, compleet met zanderige soundtrack, live geluidseffecten en kampvurige liedjes. De makers van BEZOEK VOOR BEER presenteren een wilde western voor kleine cowboys en grote bandieten! Voor iedereen van 4-104 jaar.  

Tickets (€ 11,50)

Carmen

26 oktober – Schouwburg De Domijnen

Liefde en moord in de moeder aller opera’s! Mezzosopraan Tania Kross presenteert haar eigen versie van haar lievelingsopera Carmen, speciaal voor haar herschreven en opnieuw gearrangeerd door Thijs Borsten. Met als rode draad natuurlijk de muziek van dit meesterwerk van Georges Bizet. Dit moet je ervaren!

Tickets (€ 27,50)

Spot

15 november – Schouwburg De Domijnen  

Een avond lachen om alles én onszelf! 11 november - Pieter Derks, het cabarettalent van dit moment. Voor velen de opvolger van Freek de Jonge en Youp. Bekend van zijn eerste seizoen bij DWDD als afsluiter op de vrijdag. In Spot keert Pieter Derks de wereld opnieuw binnenstebuiten. Van het kleinste leed tot het grootste nieuws – met rake grappen belicht hij alles van de andere kant. Lichtvoetig, scherp en in een roemrucht tempo dat u anderhalf uur lang op het puntje van uw stoel houdt.

Tickets (€ 22,50)

List the musical

21 december – Schouwburg De Domijnen  

Ze heeft officieel aangekondigd. Liesbeth List stopt met optreden. Ter ere van haar is er een musical gemaakt met haar levensgeschiedenis (ook met Ramses Shaffy) en laat al haar grote hits voorbijkomen. Hoofdrol: Renee van Wegberg. Een ongelofelijk levensverhaal. Een ongelofelijke carrière. Een intens verhaal over een vrouw die alles overwon: de zelfmoord van haar moeder meteen na hun bevrijding uit het Jappenkamp, een slechte relatie, een neerwaartse carrière en het verlies van Ramses en van haar grote liefde Rob. Maar ze overwon en er was altijd nieuw succes.  

Tickets (€ 35,00)

Dubbel Leven

31 januari – Schouwburg De Domijnen  

Een voorstelling met twee gezichten! ‘Jij leidt twee levens…,’ zei m’n vader ooit, ‘maar het is wel één feest.’ Gerard  Alderliefste heeft twee levens. In het ene is hij verslavingsarts. In het andere is hij muzikant. Al meer dan twintig jaar leeft hij met twee gezichten. Kan hij dan niet kiezen? Niet zo goed nee. Heeft hij nu een gespleten persoonlijkheid? Nee, dat ook weer niet. En dat laat hij zien in zijn eerste soloprogramma, waarin beide werelden samen komen. Want is de passie van de muzikant niet bijna dezelfde als de zucht van een verslaafde?  

Tickets (€ 16,50)

Humorcollege

21 februari – Schouwburg De Domijnen  

Let op! Niet interactief! Lachen vanuit uw luie stoel met het humorcollege van Renate Reijnders. Ieder mens heeft humor, niet alleen de grappenmakers. Als u de humor van een situatie kunt inzien, helpt dat om deze te relativeren. Humor maakt het leven licht en leuk. Maar het gaat dieper: het verzacht leed, vermindert spanningen, is een sociaal smeermiddel en bovendien ontzettend gezond.  

Tickets (€ 18,00)

Plastic Boom

1 maart – Schouwburg De Domijnen  

Beetje uitgekeken op het klassieke jongleren? Dan is het tijd voor Gandini Juggling. Vorig jaar was in 4 x 4 Ephemeral Archtectures al te zien dat wat deze Britse mannen doen wel wat meer is dan het kunstig werpen en opvangen van allerhande spullen. Gandini Juggling behoort tot de voorhoede van het Britse circusvak en construeert dynamische bouwwerken, laat de ruimte zinderen en creëert met pure kunst toegankelijk theater, gebruikmakend van alles wat los en vast zit.  

Tickets (€ 25,00)

Harrie & Eva

9 maart – Schouwburg De Domijnen  

Een paradijselijke komedie! Lachen, gieren, brullen met Jon van Eerd in Harrie en Eva. Zijn nieuwste show. Voor de liefhebbers van het genre. Op de zevende dag was er rust. Totdat… Harrie het Paradijs binnenwandelde! En ja hoor, Harrie Vermeulen is weer terug! Opnieuw met een dolgekke en grappige komedie. Als vanouds neemt Harrie, met zijn onbesuisde en razende manier van doen, steeds maar weer de verkeerde beslissingen.  

Tickets (€ 35,00)

Oorlogsgeheimen

28 maart – Schouwburg De Domijnen  

Na drie jaar, op veler verzoek terug in de theaters! Oorlogsgeheimen naar het boek van Jacques Vriens over het leven van de elfjarige Tuur in de tweede wereldoorlog in Zuid-Limburg. Een voorstelling voor jong en oud. Het is 1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Maar langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen.  

Tickets (€ 16,50)
@inpaginahtml@