menu in
Mbo

Middelbaar beroepsonderwijs

Middelbaar beroepsonderwijs
Leeuwenborgh Opleidingen is een regionaal opleidingencentrum in Sittard-Geleen met unieke opleidingen en aantrekkelijk onderwijs met optimale begeleiding.

Leeuwenborgh Opleidingen verzorgt beroepsonderwijs en educatie vanuit Maastricht en Sittard. Alle opleidingen hebben een herkenbaar eigen gezicht met een vast team van docenten. Uniek is het Aviation Competence Centre: het kennis- en opleidingscentrum voor de luchtvaarttechniek.

Leeuwenborgh biedt veel verschillende opleidingen aan, op allerlei niveaus en voor verschillende doelgroepen. De opleidingen worden gegeven op schoollocaties of in de praktijk bij leerwerkbedrijven of bij bedrijven die kiezen voor een bedrijfstraining. Mogelijkheden te over.

Bij Leeuwenborgh kun je voor de meeste opleidingen kiezen uit drie opleidingsvarianten, waarvan BOL het meest voorkomt. BOL staat voor beroepsopleidende leerweg. Je volgt dan een dagopleiding waarbij je verschillende stagemomenten hebt. Bij de BBL (beroeps begeleidende leerweg) combineer je werken en leren. Daarvoor moet je een arbeidsovereenkomst hebben bij een erkend leerbedrijf tussen de 20 en 32 uur. Als je nog geen baan hebt, wil dat niet betekenen dat je geen opleiding in de BBL kunt volgen.

Het Bureau Werk & Stage van het Leeuwenborgh zoekt graag met jou naar een geschikte baan om zodat je met een BBL-opleiding kunt starten. Ook bedrijven kunnen gebruik maken van het Bureau Werk & Stage als het gaat om het inzetten van stagiairs of als een bedrijf op zoek is naar een werknemer.

Voor volwassenen bieden we ook verschillende Deeltijd BOL opleidingen aan. Werken, leren en stage worden dan gecombineerd, waarbij vaak in de avonduren les wordt gegeven.

Arcus
In Sittard-Geleen ligt ook de opleiding Mediavormgever van Arcus College. Meer informatie over deze opleiding vind je hier.

Doorstuderen
Onze opleidingen op niveau 4 zijn een goede voorbereiding als je verder wilt gaan studeren in het hoger beroepsonderwijs. Je kunt een vervolgopleiding of hbo opleiding bij diverse scholen volgen. ROC Leeuwenborgh werkt nauw samen met Zuyd Hogeschool

Kennismaken met alle opleidingen? Kijk eens naar ons overzicht opleidingen op www.leeuwenborgh.nl

Kijk ook eens naar...

Opleidingen Leeuwenborgh in Sittard-Geleen
Locatie Arendstraat

Economie:
Commercieel
Bank – en verzekeren
Financieel
ICT Lyceum
Juridisch
Logistiek
Secretarieel

Welzijn:
Helpende zorg en welzijn
Pedagogisch medewerker kinderopvang
Medewerker maatschappelijke zorg
Onderwijsassistent Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg
Persoonlijke begeleider specifieke doelgroepen
Gespecialiseerd pedagogisch medewerker kinderopvang

Techniek:
Bouwkunde
Electrotechniek
Fijnmechanische techniek
Laboratoriumtechniek
Maintenance

Educatie:
AKA
Vavo

Cios:
Sport- en Bewegingsbegeleider
Dansleider
Sport – en bewegingsleider
Sport- en Bewegingscoordinator

Uiterlijke verzorging:
Kappersopleidingen
Schoonheidsverzorging
Voetverzorging

Veiligheid:
Beveiliger
Medewerker toezicht en veiligheid
Veiligheid en Vakmanschap

Kijk op www.leeuwenborgh.nl voor meer informatie.

 NB: Met ingang van het schooljaar 2013 – 2014 zijn de opleidingen CIOS, Uiterlijke verzorging en Veiligheid gehuisvest aan de Sportzone!
@inpaginahtml@