menu in
Hbo

Hoger Beroepsonderwijs

Sittard-Geleen huisvest twee hbo-instellingen van hoog niveau Zuyd Hogeschool en Fontys Hogescholen. Zuyd Hogeschool is ieder jaar weer te vinden in de top van beste hogescholen van Nederland en met de Fontys lerarenopleiding huisvest Sittard-Geleen nog een goed scorende opleiding.

De accountancyopleiding en de hogere juridische opleiding van Zuyd Hogeschool in Sittard-Geleen komt dit jaar als de beste uit de bus in de keuzegids hbo Voltijd 2013. Met de Fontys lerarenopleiding huisvest Sittard-Geleen nog een topscorende opleiding.

Studeren bij Zuyd Hogeschool
Een opleiding vinden die bij je past is niet eenvoudig. Zuyd Hogeschool heeft bijna 40 bacheloropleidingen, elk met haar eigen kenmerken en karakter. Alle opleidingen bieden kwaliteit, persoonlijke aandacht en een actieve samenwerking met de praktijk.
De opleidingen van Zuyd Hogeschool 
We hebben voor jou de opleidingen van Zuyd Hogeschool in Sittard-Geleen op een rij gezet.

Accountancy
Wil jij een boeiende en afwisselende carrière waarin je een bijdrage kunt leveren aan de financieel economische en administratieve zaken van verschillende bedrijven? Behalve dat je als accountant bezig bent met cijfers, ben je ook de vertrouwenspersoon die organisaties financiële en fiscale adviezen geeft. Als beste opleiding vermeld in Hbo Keuzegids 2013!
Meer over de opleiding Accountancy

"Beter dan de rest scoort Zuyd Hogeschool Sittard-Geleen op het gebied van informatie en contact vanuit de opleiding richting de studenten. ‘Misschien is dat ook de reden dat er relatief weinig studenten uitvallen in het eerste jaar,’ aldus de Keuzegids. Daarnaast is het slagingscijfer en percentage beter dan gemiddeld. Tot slot scoort de accountancyopleiding erg hoog op het tijdig afstuderen". HBO Keuzegids 2013

Bedrijfseconomie
Wil jij graag een veelzijdig beroep? Als bedrijfseconoom houd je geldstromen in de gaten, stel je budgetten vast, maak je financiële analyses en geef je op grond daarvan adviezen in managementrapportages.
Meer over de opleiding Bedrijfseconomie

Commercieel Management
Heb jij originele ideeën? Neem jij graag het voortouw in een groep? Heb je al ervaring met verkoop, het omgaan met klanten of spreekt je dat aan? Wil je meer weten over hoe klanten denken en handelen en over hoe bedrijven met hen communiceren? Dan is Commercieel Management iets voor jou.
Meer over de opleiding Commercieel Management

People and Business Management
Ben je breed georiënteerd en vind je het interessant om met zowel beleid als met mensen bezig te zijn? People and Business Management leidt je op in economie, management, personeel en organisatie, recht, financiën, bestuurskunde en overheidsmanagement.
Meer over de opleiding People and Business Management
Hogere Juridische Opleiding
Ben je gefascineerd door het recht maar houd je het graag praktisch? In deze opleiding benader je juridische vraagstukken op een praktische wijze. De studie is dus veel minder theoretisch dan op de universiteit. Als afgestudeerde kun je aan de slag als juridisch medewerker bij de rechtbank, lokale of landelijke overheid, een advocatenkantoor, consumentenorganisatie, pensioenfonds, verzekeringsbedrijf etc. De Hogere Juridische Opleiding scoorde een 1e plaats in de Hbo Keuzegids 2015. 
Meer over de Hogere Juridische Opleiding

Social Work
Wil jij leren professioneel te coachen, begeleiden, hulpverlenen, onderzoek doen en mensen weer hun eigen kwaliteiten te laten gebruiken? Wil jij mensen helpen hun leven weer op de rails te krijgen? Denk jij in termen van oplossingen in plaats van problemen en kun jij tegen een stootje? Dan is Social Work iets voor jou! Tweede plaats in de Hbo Keuzegids 2015.
Meer over de opleiding Social Work
Fontys Hogescholen
Fontys Hogescholen verzorgt een breed palet aan opleidingen in het hoger beroepsonderwijs in Limburg en Noord-Brabant. De focus ligt op bacheloropleidingen en door de overheid bekostigde masteropleidingen. Een hoog kwaliteitsniveau staat daarbij voorop.

Fontys staat voor groei door aandacht en uitdaging: Denk Groter. Bij Fontys geloven ze in unieke talenten. In studenten en medewerkers met persoonlijke ambities. Ze zijn betrokken, werken met passie en brengen zo het beste in studenten en medewerkers naar boven. Persoonlijke groei stimuleren door elkaar aandacht te geven, te prikkelen en uit te dagen groter te denken.

Samen met haar studenten streeft Fontys naar excellentie. Fontys levert uitstekend en inspirerend onderwijs, erkend door werkgevers en anderen in onze omgeving. Hoog gewaardeerd door studenten en medewerkers. De Fontysorganisatie kenmerkt zich door korte lijnen en door mensen met een sterk gevoel van betrokkenheid en eigen verantwoordelijkheid. Dichtbij het onderwijs, dat staat centraal.
De opleidingen van Fontys
Fontys Lerarenopleiding, Fontys Hogeschool Pedagogiek en de Nieuwste Pabo (een samenwerking tussen Fontys en Hogeschool Zuyd) zijn sinds 2012 onder één dak gehuisvest. Het moderne gebouw aan de Mgr. Claessensstraat ligt pal naast de schouwburg en op minder dan vijf minuten loopafstand van het station en het centrum van de stad. De Fontysinstituten in Sittard zijn kleinschalig van opzet, studenten leren elkaar snel kennen en voelen zich thuis bij de opleiding. De studenten worden er opgeleid tot leraar voortgezet onderwijs, leraar basisonderwijs en pedagoog.

Vijf lerarenopleidingen in Sittard-Geleen krijgen vermelding ‘TOP opleiding’ in de Hbo-keuzegids 2016

Lerarenopleiding
Bij de lerarenopleiding van Fontys word je opgeleid tot leraar in het voortgezet onderwijs. Je kunt leraar worden in de volgende vakken: Aardrijkskunde, Geschiedenis, Nederlands, Duits, Engels, Algemene Economie, Bedrijfseconomie, Techniek, Natuurkunde en Wiskunde. Bij Fontys Lerarenopleiding Sittard leiden ze de best mogelijke docenten op. Natuurlijk omdat ze vinden dat elke leerling recht heeft op een hele goede docent, maar vooral ook omdat je als goede docent het mooiste beroep ter wereld hebt. Herinner jij je niet een goede docent die vol passie les kon geven en heel leuk omging met de leerlingen? Zo’n rolmodel heeft Fontys voor ogen om jou toe op te leiden! Per augustus biedt Lerarenopleiding Sittard masteropleidingen aan voor Nederlands, wiskunde en Engels, het gaat om voltijd vakopleidingen.
Meer over de Lerarenopleiding De Nieuwste Pabo

De Nieuwste Pabo leidt op voor leraar basisonderwijs. Met het diploma kun je lesgeven in het primair onderwijs van groep 1 tot en met 8. Direct na de start van je studie sta je al voor de klas. We vinden het namelijk heel belangrijk dat je zelf het onderwijs ontdekt. In theorie maar zeker ook in de praktijk! Aan het einde van de opleiding ben je geen ‘duizendpoot’ die overal een beetje verstand van heeft. Leerkrachten van de Nieuwste Pabo zijn professionals, gespecialiseerd in een specifieke leeftijdscategorie, inhoud en werkomgeving. Talenten moet je benutten. Daarom biedt de Nieuwste Pabo ook excellentietrajecten zoals de Academische Pabo aan. Check hiervoor de website! Meer over de Nieuwste PaboDe opleidingen van Fontys in Sittard-Geleen behoren landelijk tot de beste hbo-opleidingen. Alle opleidingen staan in de top drie van de Keuzegids hbo 2013.
Pedagogiek
Pedagogiek is de ontwikkeling van kinderen en jongeren, en de rol daarin van ouders en opvoeders. Als student Pedagogiek leer je om, samen met ouders, leraren of opvoeders, de ontwikkeling van kinderen of jongeren te stimuleren. Tijdens de opleiding werk je aan beroepsproducten door middel van projecten, daarnaast krijg je trainingen in observeren, rapporteren, gesprekken voeren en samenwerken. Je kunt ook kiezen voor de opleiding leraar Pedagogiek je leert dan hoe je jouw vak (pedagogiek) kan overdragen aan leerlingen in het middelbaarberoepsonderwijs (ROC’s).
Meer over Pedagogiek

@inpaginahtml@