menu in
Evenementen

Hammer Limburg

07 jun 2019 − 09 jun 2019
Voor het derde jaar op rij vormt het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard-Geleen het decor voor het driedaags wielerfestival Hammer Limburg. Van 7 t/m 9 juni strijden professionele wielerteams tegen elkaar.
Hammer Limburg

Hammer Limburg organiseert drie verschillende onderdelen verspreid over drie dagen, waarbij ‘s werelds beste teams tegen elkaar zullen strijden tijdens een klimkoers (Hammer Climb), sprintetappe (Hammer Sprint) en ploegenachtervolging (Hammer Chase). Het beste wielerteam ter wereld wint.

De Hammer Climb vindt plaats op vrijdag 7 juni in gastgemeente Vaals. Tijdens deze koers moeten de renners 11 rondes van 7 kilometer afleggen, met daarin telkens 2 beklimmingen. Bij het passeren van de finishlijn op de Vaalserberg kunnen de eerste 10 renners punten verzamelen voor hun team. Klik hier voor het programma.  

Op zaterdag 8 juni is er een sprinterscriterium, waarbij de renners acht vlakke rondjes van 12,4 kilometer in en rondom het Tom Dumoulin Bike Park in de gemeente Sittard-Geleen rijden. Bij iedere passage over de aankomst zijn er punten te verdienen.

Op zondag 9 juni staat de afsluitende ploegenachtervolging op en rond het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard op het programma, met drie rondes van 12,4 kilometer. De teams starten kort na elkaar. De startvolgorde is gebaseerd op het puntenklassement van de twee dagen ervoor. Zij mogen niet in elkaars formaties rijden. De winnaar is niet het team met de snelste tijd, maar de ploeg waarvan de vierde renner als eerste over de finish komt. Dit team mag zich eindwinnaar van Hammer Limburg noemen.

Programma zaterdag 8 juni - Hammer Sprint
Locatie: Tom Dumoulin Bike Park, Sittard

 Tijd (uur) Event 
   
13.00 - 14.00  Meet & greet profteams & renners bij teambussen
14.00 - 14.50  Renners tekenen het startblad waarbij er de mogelijk is om handtekeningen te scoren
15.00  Start Hammer Sprint
17.00  Finish Hammer Sprint
17.00  Hammer Sprint podiumceremonie

Programma zonder 9 juni - Hammer Chase
Locatie: Tom Dumoulin Bike Park, Sittard


 Tijd (uur)  Event
   
13.00 - 14.00  Meet & greet profteams & renners bij teambussen / kijkje in de teambussen
14.00 - 14.50  Renners tekenen het startblad waarbij er de mogelijk is om handtekeningen te scoren
15.00  Start Hammer Chase Runner Up Groep
15.55  Finish Hammer Chase Runner Up Groep
16.10  Start Hammer Chase Finalisten Groep
17.00  Finish Hammer Chase Finalisten Groep
17.00  Hammer Chase, Hammer Limburg and Hammer overall podium ceremonies met DJ en vuurwerk

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws, deelnemers en leuke winacties? Volg en like Hammer Limburg op FacebookInstagram en Twitter.

Kijk ook op
www.hammerseries.com

Bekijk de hoogtepunten van 2018 nog eens terug:

<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
  • Barockfestival Sittard Na twee goed ontvangen edities vindt van 19 juni t/m 23 juni alweer de derde editie van het Barockfestival plaats. Vijf dagen lang klopt het barocke hart in Sittard!
  • Sjtoere Manne Daag Zaterdag 15 juni, de dag voor Vaderdag, is het tijd om er samen met pap op uit te gaan. In de historische binnenstad van Sittard vindt namelijk van 12.00 tot 17.00 uur Sjtoere Manne Daag plaats!
  • Glanamundo Wereldfestival Het Glanamundo Wereldfestival vindt plaats op zondag 2 juni van 13.00 tot 22.30 uur in het centrum van Geleen en is gratis toegankelijk. Als hoofdact heeft de organisatie dit jaar ‘The Gibson Brothers’ weten te strikken.
  • Hammer Limburg Voor het derde jaar op rij vormt het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard-Geleen het decor voor het driedaags wielerfestival Hammer Limburg. Van 7 t/m 9 juni strijden professionele wielerteams tegen elkaar.
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
Terug naar boven