menu in
Evenementen

Glanamundo Wereldfestival

02 jun 2019
Het Glanamundo Wereldfestival vindt plaats op zondag 2 juni van 13.00 tot 22.30 uur in het centrum van Geleen en is gratis toegankelijk. Als hoofdact heeft de organisatie dit jaar ‘The Gibson Brothers’ weten te strikken.
Glanamundo

Zij sluiten het evenement dit jaar af met een optreden van ruim een uur. Andere vastgelegde artiesten zijn: Rolf Sanchez, Latin Society en de Belgische formatie Radio Negra. Met ‘The Gibson Brothers’ heeft de organisatie een artiest van formaat vastgelegd die in de jaren 70 en 80 haar hoogtij vierde met hits zoals Que Sera Mi Vida, Cuba en Non Stop Dance. Hits die het vandaag de dag nog steeds goed doet bij jong en oud.

Radio Negra is een Belgische tributeband op het gebied van reggae, salsa, ska en latino. Zij openen op zondag 2 juni het festival. Rolf Sanchez en Latin Society stonden al eens eerder op het festival, maar hun optreden zorgde voor zoveel positieve reacties dat de organisatie ze ook voor dit jaar heeft vastgelegd.

Foodtrucks
Een plein vol foodtrucks laat je tijdens het Glanamundo Wereldfestival kennismaken met gerechten uit de hele wereld. Denk daarbij aan o.a. gerechten uit Indonesië, Mexico, Griekenland, Italië, Amerika en Suriname. Op dit moment heeft de organisatie al 12 foodtrucks weten de strikken. Met enkele andere zijn ze nog in gesprek.  

Wereldmarkt
Ook dit jaar vindt er een groot opgezette wereldmarkt plaats. Deze kleurrijke, multiculturele markt zal een gevarieerd aanbod brengen op het gebied van o.a. kleding, sieraden, instrumenten, kunst en interieurdesign. De producten zijn vaak op authentieke wijze gemaakt door de lokale bevolking uit een derdewereldland, waarbij de opbrengst ten goede komt aan een goed doel.

De organisatie laat weten nog enkele activiteiten op het gebied van dans aan het evenement toe te willen voegen, maar hier momenteel nog volop mee bezig te zijn.

Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Glanamundo Wereldfestival, meld je aan voor het Facebookevenement of kijk op www.glanamundo.nl

<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
  • Barockfestival Sittard Na twee goed ontvangen edities vindt van 19 juni t/m 23 juni alweer de derde editie van het Barockfestival plaats. Vijf dagen lang klopt het barocke hart in Sittard!
  • Sjtoere Manne Daag Zaterdag 15 juni, de dag voor Vaderdag, is het tijd om er samen met pap op uit te gaan. In de historische binnenstad van Sittard vindt namelijk van 12.00 tot 17.00 uur Sjtoere Manne Daag plaats!
  • Glanamundo Wereldfestival Het Glanamundo Wereldfestival vindt plaats op zondag 2 juni van 13.00 tot 22.30 uur in het centrum van Geleen en is gratis toegankelijk. Als hoofdact heeft de organisatie dit jaar ‘The Gibson Brothers’ weten te strikken.
  • Hammer Limburg Voor het derde jaar op rij vormt het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard-Geleen het decor voor het driedaags wielerfestival Hammer Limburg. Van 7 t/m 9 juni strijden professionele wielerteams tegen elkaar.
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
Terug naar boven