menu in
Evenementen

Sjtoere Manne Daag

15 jun 2019
Zaterdag 15 juni, de dag voor Vaderdag, is het tijd om er samen met pap op uit te gaan. In de historische binnenstad van Sittard vindt namelijk van 12.00 tot 17.00 uur Sjtoere Manne Daag plaats!
Stjoere manne daag

Al lopend door de historische binnenstad van Sittard stuit je op toffe vaderdagactiviteiten. Zo verandert de Markt in een groot strijdtoneel waar touwtrekteams strijden om de titel 'Sterkste Team van Sittard', krijg je een rondleiding bij de Stadsbrouwerij Ambrass, aanschouw je stoere voertuigen, word je getrakteerd op allerlei lekkers en is er livemuziek en kidsvermaak aanwezig. Een en al spektakel voor de grote én kleine man.

Programma:

Touwtrektoernooi
Als vast onderdeel van Sjtoere Manne Daag keert ook dit jaar weer voor de derde keer op rij het Sittardse Touwtrektoernooi terug. De historische markt verandert in één groot strijdtoneel waar teams van 5 personen strijden om de titel 'Sterkste team van Sittard'. Met een lekker muziekje op de achtergrond en een ijskoud drankje in de hand is dit spektakel de moeite waard om te komen bekijken. Interesse om samen met je vrienden deel te nemen aan het touwtrektoernooi? Klik dan hier voor meer informatie.

Locatie: Markt

Ontmoet de politie
Speciaal voor de stoere kids en papa's komt de politie op bezoek. Altijd al eens in een politieauto willen rondkijken? Of van een echte politieagent willen horen hoe zijn werkdag er nu precies uitziet? Voor de kleine man is dit de uitgelezen kans om de politie te ontmoeten.

Locatie: Kruising Brandstraat Limbrichterstraat

VR Experience
Ontsnap aan de realiteit en geef je volledig over aan de virtuele wereld. Bij het Escape Centrum Limburg mag je deze middag gratis gebruik maken van de nieuwste VR attractie: de VR Racing Playseats. Neem plaats in de stoel van Max Verstappen of een andere stoere bolide en voel je even een echte coureur.  

Locatie: Helstraat

Stoere leger auto's
Ben jij een autofan? Of misschien een leger fan? Op de Paardestraat in Sittard worden diverse historische 4x4 legerauto's gepresenteerd, afkomstig uit een privé verzameling van de merken Landrover en Austin.   

Locatie: Paardestraat

Say Cheese  
Vereeuwig deze dag in een foto samen met pap (of het hele gezin). Op de Walstraat staat een enthousiaste gastheer klaar die de perfecte foto mét leuke achtergrond maakt. De foto wordt ter plekke uitgeprint om ter herinnering mee naar huis te nemen. Zet je foto op social media met #sjtoeremannedaag en maak kans op een dinercheque van een restaurant in de binnenstad van Sittard.

Locatie: Walstraat

Hap-Stap-Knap
Ondernemers op de Steenweg pakken uit met een heuse BBQ route die bij Slagerij Vink van start gaat met een mals stukje vlees. Bij diverse andere ondernemers maak je jouw BBQ beleving compleet met sausjes, salades en nog meer lekkers.

Locatie: Steenweg

Handlettering: een persoonlijk kaartje voor pap
Handlettering is helemaal hip en happening. Rachel van Wildflower Ranch is tijdens Sjtoere Manne Daag aanwezig om een persoonlijk kaartje voor Vaderdag te maken. Neem gerust ook zelf plaats om aan de slag te gaan met de meest sierlijke letters en figuren.

Locatie: Markt

In vuur en vlam
Klaar voor flinke portie vuurspuw-actie? De vuurspuwer weet je vast en zeker te verrassen. Een reizende act die je door de hele binnenstad kan aantreffen. 

Locatie: hele binnenstad

Knutselhoek
Speciaal voor de kids is er een knutselhoek ingericht. Hier maak je het mooiste Vaderdag cadeau voor papa. Van een zelfgemaakte stropdas tot een stoer leren armbandje mét naam. Stiekem ook leuk om zelf te dragen.  

Locatie: Voorstad

Shop je Vaderdagcadeau
Uiteraard kan er ook geshopt worden tijdens Sjtoere Manne Daag. De winkels zijn deze dag van 10.00-17.00 uur geopend. Bekijk alvast het winkelaanbod om inspiratie op te doen bij welke winkel je het Vaderdagcadeau gaat scoren. 

De Stoerste Papa van Sittard verkiezing
Is jouw papa een echte superhero die alles wegjaagt wat eng is? Geeft hij de beste knuffels? Is hij een kanjer in een potje stoeien? Staat hij altijd voor je klaar of laat hij je tranen verdwijnen als je verdrietig bent? Vertel ons waarom jouw vader de beste en stoerste is én maak kans op een te gekke Vaderdagprijs. Alle papa's, van piepjong tot de alleroudste, komen in aanmerking voor de titel van 'Stoerste papa van Sittard'. Tien papa's worden uitgekozen en op een bijzondere manier in het zonnetje gezet. De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 15 juni tijdens het Vaderdagevent Sjtoere Manne Daag. Klik hier om je vader op te geven voor de verkiezing!

Locatie: Markt

Sjtoere Manne Daag 2019 is gratis toegankelijk.

<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
  • Barockfestival Sittard Na twee goed ontvangen edities vindt van 19 juni t/m 23 juni alweer de derde editie van het Barockfestival plaats. Vijf dagen lang klopt het barocke hart in Sittard!
  • Sjtoere Manne Daag Zaterdag 15 juni, de dag voor Vaderdag, is het tijd om er samen met pap op uit te gaan. In de historische binnenstad van Sittard vindt namelijk van 12.00 tot 17.00 uur Sjtoere Manne Daag plaats!
  • Glanamundo Wereldfestival Het Glanamundo Wereldfestival vindt plaats op zondag 2 juni van 13.00 tot 22.30 uur in het centrum van Geleen en is gratis toegankelijk. Als hoofdact heeft de organisatie dit jaar ‘The Gibson Brothers’ weten te strikken.
  • Hammer Limburg Voor het derde jaar op rij vormt het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard-Geleen het decor voor het driedaags wielerfestival Hammer Limburg. Van 7 t/m 9 juni strijden professionele wielerteams tegen elkaar.
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
Terug naar boven