menu in
Evenementen

Barockfestival Sittard

19 jun 2019 − 23 jun 2019
Na twee goed ontvangen edities vindt van 19 juni t/m 23 juni alweer de derde editie van het Barockfestival plaats. Vijf dagen lang klopt het barocke hart in Sittard!
Barockfestival Sittard

Om Barokmuziek en de invloed van de barokperiode op onze moderne samenleving bij een groot publiek onder de aandacht te brengen, zijn cultuurinstelling De Domijnen en Sittard Barok ensemble AD MOSAM in 2015 gestart met het Barockfestival Sittard: een combinatie van pop én Barok.

Spectaculair openingsconcert
Het Barockfestival Sittard start dit jaar met een spectaculair openingsconcert onder leiding van drumlegende Cesar Zuiderwijk op de Markt in Sittard op woensdagavond 19 juni. Samen met concertmeester en meesterviolist Volker Möller van Barokensemble AD MOSAM, gaat Cesar de met slagwerkers gevulde markt in Sittard op de vier thema’s uit de beroemde Vier jaargetijden van Antionio Vivaldi laten samenspelen.

Overige concerten
Uiteraard heeft het programma nog meer in petto. In het concertgedeelte staan in de schijnwerpers: Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet, FUSE, Hans Dulfer Jazzband en natuurlijk Sittards eigen barokensemble AD MOSAM met een mottenconcert en het slotconcert.
 
Educatie
Er wordt een vierdaagse masterclass Barokinterpretatie voor zangers georganiseerd onder leiding van countertenor Maarten Engeltjes. Deze masterclass staat open voor jonge professionele zangers en/of masterstudenten zang. De masterclass is ook open voor publiek zodat je mee kunt beleven hoe gezamenlijk gewerkt wordt aan het eindresultaat van deze masterclass: een concert in het Gruizenkerkje.

Wie totaal iets nieuws wil proberen met zijn of haar stem kan zich ook inschrijven voor de avontuurlijke workshop beatbox en zangimprovisatie van Pedro Matos. Deze vindt plaats op zaterdag 22 juni in Poppodium Volt.

Tuinconcerten, films en een lunchconcert
Op zaterdag 22 juni vinden de gratis te bezoeken avondlijke tuinconcerten plaats. Ga op een muzikale ontdekkingstocht door de tijd en geniet in de prachtige Sittardse stadstuinen van ensembles verzorgd door conservatoria uit Maastricht en Brussel.    

In het filmhuis zijn weer Barokke films te bewonderen, waaronder Le Roi danse en Die Stille vor Bach.  

Nieuw tijdens deze editie van het Barockfestival is een zondags lunchconcert in Kasteel Limbricht.
 
Kortom: de Barockweek staat bol van activiteiten. Raadpleeg voor een compleet overzicht het programmaoverzicht van het Barockfestival 2019. 

<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
  • NK Mountainbike XCO 2019 In het weekend van 20 & 21 juli organiseert Stichting WATERSLEY TOPSPORTS (powered by Stichting Offroad Cycling) het Nederlands Kampioenschap Mountainbiken op Watersley Sports & Talentpark.
  • Zomeravond Buitencinema De Domijnen en Landgoed Kasteel Limbricht organiseren: lekker lang loom zomeren in de Buitencinema. Na het succes van vorig jaar kan een tweede editie natuurlijk niet uitblijven. Dit jaar staan er maar liefst 6 mooie avonden op het programma.
  • Sint Rosa Festival In het laatste weekend van augustus is het weer traditioneel tijd voor het Sint Rosa Festival. Een driedaagse festival met een bijzondere sfeer in de eeuwenoude binnenstad van Sittard.
  • Oldtimer Parade in Geleen Op zondag 28 juli transformeert de Markt in Geleen van 11.00 tot 17.00 uur in een waar automuseum. Op deze dag vindt namelijk de 23e editie van de Geleense Oldtimer Parade plaats, georganiseerd door de Stichting Oldtimer Vrienden Limburg (STOVL).
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
Terug naar boven