menu in
Evenementen

Geheime Tuinen Festival Sittard

23 jun 2019
Op zondag 23 juni vindt alweer het zevende Geheime Tuinen Festival plaats. Dit kleinschalige, zomerse festival heeft inmiddels een vaste plek veroverd op de evenementenkalender van Sittard-Geleen.
Jardin d'Isabelle

Een aantal geheime tuinen, waaronder het Michielskerkje aan de Markt en het Toon Hermans Huis, vormen op deze dag de prachtige locaties waar bezoekers kunnen genieten van muziek, dans, gedichten, wandelingen, workshops en een groene informatiemarkt. 

Happen en stappen door de Geheime Tuinen 
Nieuw in het programma dit jaar is een hapjes route door de tuinen. Bezoekers kopen voor €10,-een stempelkaart en kunnen hiermee in vijf geheime tuinen diverse hapjes kopen, die verzorgd worden door ondernemers uit Sittard. Stempelkaarten zijn verkrijgbaar via www.geheimetuinen.nl. Een beperkt aantal kaarten is tijdens het festival verkrijgbaar in de Agnetentuin. Wees er snel bij want op = op.

Programma
Het festival start om 12.00 uur in de tuin van het klooster Sint-Agnetenberg (Agnetentuin). Van daaruit verspreiden de activiteiten zich uit over de verschillende tuinen. Laat je verrassen door optredens van de band Baroesjko, ensembles van Artamuse, Musac, het koor Mes Amis, dansstudio On Fire en de Drie Vertellers. En mis de musicerende Tuinkabouter niet! 

Sittardse dichters en vertellers brengen je in een andere wereld. Bernadette van Os verzorgt Haiku workshops. De Rollen organiseert een natuuractiviteit “Kringloop en kleine beestjes”. Struin over de informatiemarkt langs de kramen van de Vereniging Sittards Verleden, meester herboriste Bianca Kruitz, imker Jo Douven, Stichting Soleur, Waelpoel Ambachtelijk Roken & Stoken, Natuurlijk Duurzaam Sittard – Geleen, kruidenkwekerij 't Gouden Kwekeriek en bedevaartsoord Pater Karel. Het Toon Hermans Huis toont exposities van vogelhuisjes en schilderijen van de Open Atelier groep.

Wil je meer weten over de Geheime Tuinen? Loop dan mee met een van de Geheime Tuinen wandelingen of de wandeling over plantengeheimen.

Het programma is te vinden op de website, op de facebookpagina Geheime Tuinen van Sittard en in de te verspreiden flyers. De organisatie is in handen van een aantal vrijwilligers van de Tuinbrigade van de werkgroep Geheime Tuinen (Vereniging Sittards Verleden). Graag ziet de organisatie je in de tuinen op zondag 23 juni!

www.geheimetuinen.nl

Visit Zuid-Limburg 

<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
  • NK Mountainbike XCO 2019 In het weekend van 20 & 21 juli organiseert Stichting WATERSLEY TOPSPORTS (powered by Stichting Offroad Cycling) het Nederlands Kampioenschap Mountainbiken op Watersley Sports & Talentpark.
  • Zomeravond Buitencinema De Domijnen en Landgoed Kasteel Limbricht organiseren: lekker lang loom zomeren in de Buitencinema. Na het succes van vorig jaar kan een tweede editie natuurlijk niet uitblijven. Dit jaar staan er maar liefst 6 mooie avonden op het programma.
  • Sint Rosa Festival In het laatste weekend van augustus is het weer traditioneel tijd voor het Sint Rosa Festival. Een driedaagse festival met een bijzondere sfeer in de eeuwenoude binnenstad van Sittard.
  • Oldtimer Parade in Geleen Op zondag 28 juli transformeert de Markt in Geleen van 11.00 tot 17.00 uur in een waar automuseum. Op deze dag vindt namelijk de 23e editie van de Geleense Oldtimer Parade plaats, georganiseerd door de Stichting Oldtimer Vrienden Limburg (STOVL).
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
Terug naar boven