menu in
Evenementen

Oldtimer Parade in Geleen

28 jul 2019
Op zondag 28 juli transformeert de Markt in Geleen van 11.00 tot 17.00 uur in een waar automuseum. Op deze dag vindt namelijk de 23e editie van de Geleense Oldtimer Parade plaats, georganiseerd door de Stichting Oldtimer Vrienden Limburg (STOVL).

In de loop der jaren heeft het evenement een goede naam opgebouwd. Vooral de fraaie routes door het Limburgse land oogsten veel lof. Ook de oldtimers zelf, welke minstens 25 jaar of ouder moeten zijn, zijn zeer gevarieerd in zowel leeftijd als uitvoering. In totaal worden er meer dan 220 deelnemers verwacht die naast oldtimers en ‘classic cars’ ook antieke motoren en bromfietsen tentoonstellen.  

Tal van bijzondere voertuigen aanwezig
De stichting Oude Brandweerwagens Geleen maakt haar opwachting met een drietal oude voertuigen. Verder zijn er de hele dag antieke tractoren, stationaire motoren, landbouwmachines en motorfietsen uit diverse verzamelingen te bewonderen. Er is dit jaar tevens een bijzondere stoomauto aanwezig: een Stanley Steamer uit 1913. Op dit voertuig kunnen acht personen plaatsnemen en uiteraard krijgen bezoekers de mogelijkheid mee te gaan met een rondrit.

Programma
Deelnemers krijgen zowel ‘s ochtends als ‘s middags de kans om een kilometers lange rondrit door het prachtige Zuid-Limburgse land te rijden. Rond 13.30 uur begint er op de Markt een voertuigpresentatie van de oldtimers waarbij deelnemers en bezoekers voldoende tijd hebben om de voertuigen uitgebreid te bekijken. Het zal de hele dag een komen en gaan zijn van de mooiste oldtimers en ‘classic cars’.

Bekijk je al dat moois liever van een afstand? Strijk dan neer op één van de gezellige terrasjes aan de markt in Geleen.

Kijk voor meer informatie op www.stovl.nl.  
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like dan het Facebook-evenement.

<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
  • NK Mountainbike XCO 2019 In het weekend van 20 & 21 juli organiseert Stichting WATERSLEY TOPSPORTS (powered by Stichting Offroad Cycling) het Nederlands Kampioenschap Mountainbiken op Watersley Sports & Talentpark.
  • Zomeravond Buitencinema De Domijnen en Landgoed Kasteel Limbricht organiseren: lekker lang loom zomeren in de Buitencinema. Na het succes van vorig jaar kan een tweede editie natuurlijk niet uitblijven. Dit jaar staan er maar liefst 6 mooie avonden op het programma.
  • Sint Rosa Festival In het laatste weekend van augustus is het weer traditioneel tijd voor het Sint Rosa Festival. Een driedaagse festival met een bijzondere sfeer in de eeuwenoude binnenstad van Sittard.
  • Oldtimer Parade in Geleen Op zondag 28 juli transformeert de Markt in Geleen van 11.00 tot 17.00 uur in een waar automuseum. Op deze dag vindt namelijk de 23e editie van de Geleense Oldtimer Parade plaats, georganiseerd door de Stichting Oldtimer Vrienden Limburg (STOVL).
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
Terug naar boven