menu in
Agenda

Zittesje Vastelaoves-6-daagse

08 feb 2018 − 13 feb 2018
Tijdens de vastelaovend is het zes dagen groot feest in de historische binnenstad van Sittard.

Auw Wieverbals 
8 februari, 20:11 uur  

Op donderdag, de eerste dag van de Zittesje vastelaoves-6-daagse, vindt het eeuwenoude auw wieverbal plaats. Een traditionele gezellige avond in veel Sittardse cafés. Leuke acts, prachtige uitdossingen en veel verrassingen.

Sjolierevastelaovend 
9 februari, 13:11 – 18:00 uur  

Vrijdag 9 februari kleurt de markt in Sittard rood, geel en groen van de jeugdige carnavalsvierders. Dan vindt het traditionele scholierencarnaval plaats. Het belooft weer een gezellige carnavalsmiddag voor de jeugd te worden op de Markt. Op het programma staan DJ Jeroen Laven, Big Benny, Hard2Get & Heite Soep.

’t Kanón van ’t Balkon 
10 februari, 16:33 – 0:33 uur  

De historische markt in Sittard staat zaterdag 10 februari bomvol voor 't Kanón van ’t Balkon. Een urenlange gevarieerde artiestenparade en het hoogtepunt van de Zittesje vastelaoves 6 daagse.

Het evenement begint om 16:33 uur met het Kènjer Kanon. Optredens van en door kinderen. Om 18:33 uur start 't Kanón van ’t Balkón en betreden talloze plaatselijke, regionale en provinciale artiesten de podia. Dit gecombineerd met veel speciale effecten, confetti, vuurwerk en showelementen zorgt voor het ultieme carnavalsgevoel. Om 23.11 uur ontvangt de stadsprins uit handen van de burgemeester de sleutel van de stad. Het evenement is gratis te bezoeken.

Wegens verwachte drukte is het aan te raden 't Kanón van ’t Balkón tijdig te bezoeken. Om het voor iedereen leuk en gezellig te houden wordt bij enorme drukte de markt afgesloten voor nieuwe bezoekers. Dus ben op tijd en feest gezellig mee!

Internasjenale Vastelaovesoptoch 
11 februari, 12:55 uur  

De toeschouwers kunnen naar hartelust genieten. De onderwerpen in de carnavalsoptocht zijn vol variatie. Actuele, politieke en maatschappelijke situaties worden op de korrel genomen. De spot is evenwel nooit kwetsend en het ‘slachtoffer’ kan er zelf mee lachen. De optocht wordt besloten door de prinsenwagen waarop de stralende Marotte prins sinaasappels gooit naar de talrijke toeschouwers.

Tröötekonkoer 
12 februari, 14:33 uur  

Tijdens de carnavalszesdaagse is maandag de dag van de ‘zaate hermeniekes’. Ouderwetse en moderne Sittardse vastelaovesschlagers vormen de rode draad van dit muzikale kapellentreffen dat plaatsvindt op de Markt, de Stadspomp in de Limbrichterstraat en nabij de toren van De Grote Kerk.  

Appelsienesjmiete 
13 februari, 13:33 uur  

Op dinsdag 13 februari vanaf 13.33 uur staat speciaal voor de jongste jeugd het traditionele appelsienesjmiete op het programma. De kreet “appelsiene, appelsiene, appelsie­ne” schalt deze dag weer vele malen door de historische Sittardse binnenstad. Op de Markt en omgeving delen tientallen fraai uitgedoste en onherkenbare laammaekesj (de zogenaamde hoeraes) duizenden sinaasappels uit.

Meer informatie op www.marotte.nl  

<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
  • Zittesje Vastelaoves-6-daagse Tijdens de vastelaovend is het zes dagen groot feest in de historische binnenstad van Sittard.
  • Kènjeroptoch Zitterd Traditioneel begint in Sittard het carnavalsfeest met de fraaie en spontane kinderoptocht. Op zondag één week voor Carnaval trekt deze stoet door de historische binnenstad. Aansluitend Appelesieneraege op de markt.
  • Sint Joep Markt Op 19 maart 2018 kunnen bezoekers weer genieten op de grootste jaarmarkt van Nederland. Sint Joep is al meer dan 200 jaar een geliefde markt. Een plek om speels en nieuwsgierig op zoek te gaan naar allerhande dingen die het leven aangenamer maken.
  • Carnavalsoptochten Sittard-Geleen 11 t/m 13 februari is het weer tijd voor de Vastelaovend. Drie dagen lang unieke tradities, geweldige optochten, optredens en veel gezelligheid in Sittard-Geleen.
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
Terug naar boven