menu in
Agenda

Koningsdag in Sittard-Geleen

27 apr 2018
Koningsdag in Sittard-Geleen op 27 april wordt georganiseerd door of in samenwerking met diverse Oranjeverenigingen. Een overzicht van de grote activiteiten in Sittard-Geleen.

Binnenstad Sittard
10:00 - 21:00 uur
Het Pasveermuziekkorps zorgt dit jaar voor een feestelijke afsluiting van Koningsdag in Sittard. Nieuw dit jaar is het interactieve Koningsdans. Een interactief programma met workshops van dansscholen en topcoaches uit de regio. Bekijk hier het complete programma in de binnenstad van Sittard tijdens Koningsdag.

Parkfestival Sittard
10.00 – 18.00 uur 
Voor de 24e keer vindt het Parkfestival Sittard plaats in het stadspark. Veel muziek, lekker eten, leuke kraampjes en vertier voor jong en oud staan op het programma. Het wordt een groot familiefeest. Met van 10 tot 18 uur veel gezelligheid en veel muziek. Een heerlijke, ontspannen Koningsdag. Je zou het de koning en koningin zelf ook gunnen. Lees meer over het Parkfestival in Sittard.

Geleen
9.30 - 17.30 uur
Koningsmarkt Braderie, Geraniummarkt, Brocante Markt, Kindervrijmarkt, Kidsplaza in het centrum.

21.30 uur
Vuurwerk Aubade door de Samenwerkende Geleense Harmonieën in LACO Glanerbrook met aansluitend een spectaculair Koningsdagvuurwerk.

De Rijksweg in Geleen is met Koningsdag (27-4) het toneel voor opnieuw een spectaculaire attractie. Ditmaal is het Centrummanagement Geleen gelukt om de grootste stormbaan ter wereld te boeken. Bekijk hier het complete programma in Geleen tijdens Koningsdag.

Born
11.00 – 16.00 uur
Oranjevrijmarkt en kinderattracties Stichting Stimulans verkoopt zelfgemaakte spullen. Verder zijn er kinderspelen en draait DJ Stevievents op de Markt in Born.

12.00 - 16.00 uur
Schminken met mevrouw Fabiola. 18.00 uur Rondgang door het dorp met Harmonie L’Union en Schutterij St. Martinus.

Grevenbicht
Koningsdagactiviteiten voor de kinderen van BS de Kingbeek op 20 april, de laatste dag voor de vakantie. Op de locatie Obbicht starten de kinderen om 09.30 uur met een dierensoap waarbij Koning Leeuw en Broer Konijn centraal staan. Op de locatie Grevenbicht is vanaf 12.45 uur voor de kinderen een Oranje Popfestival en een trefbaltoernooi georganiseerd. Ouders en belangstellenden zijn van harte welkom!.

Oranjeconcert  
20.30 uur
Het traditionele Oranjeconcert op Koningsdag wordt dit jaar verzorgd door Harmonie St. Cecilia. Het programma bestaat met name uit lichte muziek en vindt plaats in Oos Hoes (gratis toegankelijk).

Limbricht
18.30 - 23.30 uur
Oranje Disco met leuke animaties voor de jeugd op 26 april in de gloednieuwe sportkantine van Limbricht.

Munstergeleen
11.00 – 16.00 uur
Koningsdagactiviteiten Scoutinggebouw
Kinderhoek, Schminken, Beach Run, Kabelbaan, Safari Multiplay. 19.00 – 22. 00 uur

Jeugddisco Scoutinggebouw
Live muziek van Hurricane Two. 26 april is er ook jeugddisco van 19.00 tot 22.00 uur.

Guttecoven
12:00 uur
Voetbalveld in Guttecoven. Aansluitend een lunch en oud-Hollandse spelletjes.

Obbicht
13.45 uur
Fietsversierwedstrijd met rondgang door het dorp vanaf de Markt onder begeleiding van harmonie en schutterij. Aansluitend prijsuitreiking.

15.00 uur
Spellencircuit Markt

16.30 uur
Prijsuitreiking bakwedstrijd Oranjegebak.

Buchten
14.00 uur
Zeskamp
Dorpsfeest op de Markt met een zeskamp in het teken van Koningsdag. Organisatie door het nieuwe Oranje-comité met medewerking van schutterij en fanfare.

Holtum
10.00 uur
Holtummer Markt
Hijsen van de Nederlandse vlag en spelen van het volkslied. Rondgang door het dorp met Fanfare Juliana en Schutterij St. Martinus. 10.30 uur Kinderspelen op en rond de Holtummer Markt met om 12.30 uur een huldiging van de winnaars.
<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
  • Koningsdag in Sittard-Geleen Koningsdag in Sittard-Geleen op 27 april wordt georganiseerd door of in samenwerking met diverse Oranjeverenigingen. Een overzicht van de grote activiteiten in Sittard-Geleen.
  • Koningsdag Sittard Het Pasveermuziekkorps zorgt dit jaar voor een feestelijke afsluiting van Koningsdag in Sittard. Nieuw dit jaar is het interactieve Koningsdans. Een interactief programma met workshops van dansscholen en topcoaches uit de regio.
  • Parkfestival Sittard Op vrijdag 27 april vindt het Parkfestival Sittard plaats in het sfeervolle stadspark langs de Vijverweg, van 10 tot 18 uur.
  • Mama’s Pride Op de plek waar Pinkpop ooit begon geniet je tijdens het Moederdagweekend van bekende en opkomende bands. De organisatie heeft een neusje om opkomende bands ver voordat ze doorbreken al te strikken.
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
  • Expositie: Object Love De expositie Object Love onthult onze intieme relatie met dingen. Mensen maken dingen om in onze praktische en emotionele behoeften te voorzien. Dingen zijn overal.
Terug naar boven