menu in
Agenda

Sint Joepmarkt

19 mrt 2019
Op 19 maart kunnen tienduizenden bezoekers weer genieten van de grootste en oudste jaarmarkt van Nederland: Sint Joep!

Met meer dan 350 marktkooplieden, standwerkers en artiesten belooft ook deze editie weer een prikkeling voor de zintuigen te worden. De markt begint om 8.00 en duurt tot 17.00 uur.

Urenlang struinen door de historische binnenstad
De historische binnenstad van Sittard vormt van oudsher het decor voor de Sint Joepmarkt. Een bonte verzameling van ruim vijf kilometer aan marktkramen staat garant voor urenlang struinen door de slingerende straatjes. Voor jong en oud valt er van alles te zien, voelen, horen, proeven en ontdekken. Toe aan een pauze? De gezellige cafeetjes en restaurantjes met verwarmde terrassen op de markt zijn hier bij uitstek geschikt voor! Geniet onder het genot van een hapje en een drankje van de gezellige sfeer waar de grootste en oudste jaarmarkt van Nederland om bekend staat.

Rijke historie
Wist je overigens dat de Sint Joepmarkt een rijke historie heeft die eeuwen teruggaat? Zo verleende begin 19e eeuw niemand minder dan Napoleon Bonaparte de burgermeester van Sittard toestemming om twee jaarmarkten te houden. De eerste Sint Joepmarkt – overigens een echte veemarkt –  werd gehouden op 19 maart 1803. De Sint Joepmarkt bleef een veemarkt tot eind negentiende eeuw. Anno 2019 is de Sint Joepmarkt uitgegroeid tot een welbekend evenement waar tienduizenden bezoekers op afkomen.

De jaarlijkse Sint Joepmarkt is een evenement dat je niet mag missen, dus zorg dat je erbij bent!

Wellicht ook interessant om te lezen: 
5 bijzondere restaurantjes in Sittard-Geleen
10 zaken in Sittard-Geleen voor een heerlijke lunch 
 


<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
  • Opa en omadag in Kasteelpark Born Kasteelpark Born organiseert zondag 24 maart een zogenaamde ‘Opa en Omadag’ om alle grootouders eens goed in het zonnetje te zetten. Een mooie aangelegenheid om er eens lekker met opa en oma op uit te trekken!
  • Paasmarkt Born Dit jaar vindt de 52e editie plaats van de populaire en drukbezochte paasmarkt in Born. Op paasmaandag 22 april is het centrum van Born traditiegetrouw het decor voor deze gezellige jaarmarkt.
  • Podiumvrees finales 2019: Wie speelt er op jubilerend Mama’s Pride? Zondagmiddag 24 maart en zaterdagavond 30 maart vinden de finales plaats van de bandcontest Podiumvrees. Het aantal aanmeldingen was dit jaar bijzonder hoog. De winnaars staan op de 25e editie van het Mama’s Pride Festival (11 & 12 mei).
  • Zondag 31 maart: Krombroodrapen op de Kollenberg Op ‘halfvasten' zondag 31 maart zal om 14.30 uur het traditionele Krombroodrapen plaatsvinden op de Kollenberg. Het krombroodrapen-comité zal wederom duizenden overheerlijke krombroodjes uitwerpen.
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
  • ‘TIJDSBEELDEN’ combineert erfgoed, beelden en gedichten Op 27 januari 2019 opent de nieuwe expositie TIJDSBEELDEN in Erfgoedcentrum De Domijnen. Deze expositie van kunstenaar/dichter Frank Eerhart (Den Haag – 1948) combineert voorwerpen uit het verleden met het heden en beelden met poëzie.
  • Outlet Shopping Day Sittard Shopliefhebbers opgelet, het is tijd om je slag te slaan in de binnenstad van Sittard. De slingerende straten vullen zich met tientallen kraampjes en honderden afgeprijsde artikelen.
Terug naar boven