menu in
Agenda

Glanamundo Wereldfestival Geleen

08 jul 2018
Glanamundo zag vorig jaar het licht en was een groot succes! Verwacht ook dit jaar internationale bands op het podium, straatartiesten, heerlijke culinaire hapjes op het Foodtruckplaza, een grotere wereldmarkt en heel fun voor kinderen.

Het Glanamundo Wereldfestival in Geleen heeft voor hun 2de editie, op zondag 8 juli, wederom beslag weten te leggen op het grootste springkussen ter wereld.

Na het succes van afgelopen jaar staat het grootste springkussen ter wereld ook deze zomer in Geleen. De ‘World Tour’, zoals het springkussen officieel heet, heeft een afmeting van 42 bij 20 meter en is 8 meter hoog. Daarmee is het officieel het grootste springkussen ter wereld.

Het springkussen bestaat uit verschillende bezienswaardigheden uit de wereld. In een vogelvlucht kun je een bezoekje brengen aan de dieren in Afrika, de piramides in Egypte of de Chinese muur. Maar ook de Tower Bridge, de Eiffeltoren, het Colosseum, de Hollandse molen en de Noordpool ontbreken niet. Davey Nieuwendijk, voorzitter van de organisatie, is in zijn nopjes. ‘Door het boeken van dit springkussen trekken we veel kinderen naar ons festival. We richten ons op verschillende doelgroepen en daar zijn kinderen er een van’.

Een plein met 18 food-trucks laat je tijdens het Glanamundo Wereldfestival kennis maken met gerechten uit de hele wereld. Denk daarbij gerechten uit Indonesië, Mexico, Duitsland, Amerika etc.. Dit jaar is het de organisatie zelfs gelukt ‘hun’ keuken uit te breiden met een Antilliaanse, Spaanse & Surinaamse foodtruck.

Ook dit jaar vindt er een wereldmarkt plaats. Deze kleurrijke, multiculturele markt zal een gevarieerd aanbod brengen op het gebied van kleding, sierraden, instrumenten, kunst, interieurdesign etc.. Vaak op authentieke wijze gemaakt door de lokale bevolking uit een 3de wereldland, waarbij de opbrengst ten goede komt aan een goedendoelenstichting.

Het Glanamundo Wereldfestival in Geleen vindt plaats op zondag 8 juli van 13.00 tot 23.00 uur en is gratis toegankelijk. Deze dag is er tevens koopzondag van 12.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie verwijst de organisatie naar hun Facebook-pagina.

<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
  • Boels Ladies Tour Met de Boels Ladies Tour komt de absolute wereldtop van het vrouwenwielrennen ook in 2018 weer naar Sittard-Geleen. De zesdaagse koers komt 1 september naar Sittard-Geleen.
  • Expositie: Object Love De expositie Object Love onthult onze intieme relatie met dingen. Mensen maken dingen om in onze praktische en emotionele behoeften te voorzien. Dingen zijn overal.
  • BinckBank Tour Wielerfans kunnen 18 augustus genieten van de van de BinckBank Tour in Sittard-Geleen. Finish op het Tom Dumoulin Bike Park.
  • Glanamundo Wereldfestival Geleen Glanamundo zag vorig jaar het licht en was een groot succes! Verwacht ook dit jaar internationale bands op het podium, straatartiesten, heerlijke culinaire hapjes op het Foodtruckplaza, een grotere wereldmarkt en heel fun voor kinderen.
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
  • Expositie: Object Love De expositie Object Love onthult onze intieme relatie met dingen. Mensen maken dingen om in onze praktische en emotionele behoeften te voorzien. Dingen zijn overal.
  • Kènjerfest: festival speciaal voor kinderen Op zondag 24 juni 2018 vindt Kènjerfest plaats: een festival speciaal voor kinderen, met een uitgebreid programma van te gekke activiteiten. Kènjerfest biedt alles wat een kinderhartje begeert.
Terug naar boven