menu in
Agenda

Inspired Shoppen

01 nov 2017
De donkere dagen zitten er weer aan te komen. Ongezellig? Helemaal niet! De historische binnenstad van Sittard viert tijdens Inspired Shopping het begin van deze sfeervolle winterse dagen.

De kronkelende straten veranderen woensdag 1 november in een intieme setting, klassieke klanken klinken door de winkelstraten en een route van levende standbeelden vormt zich door de binnenstad. Tijd om te genieten van de gezelligste periode van het jaar!

De kronkelende straten veranderen woensdag 1 november in een intieme setting, klassieke klanken klinken door de winkelstraten en een route van levende standbeelden vormt zich door de binnenstad. Tijd om te genieten van de gezelligste periode van het jaar!

Dit jaar vindt alweer de derde editie van het evenement Inspired Shopping plaats. De dag waarop de buurlanden een dagje vrij hebben en de Sittardse kwaliteiten extra benadrukt worden. Gezelligheid en een unieke intieme sfeer, dat is waar Sittard voor staat en dat is wat van deze dag verwacht mag worden. De ondernemers pakken flink uit, heerlijke hapjes worden uitgedeeld, lampionnen verlichten het straatbeeld en livemuziek klinkt op verschillende locaties in de binnenstad.

Sittard pakt uit!
Het wordt pas echt feestelijk als de bezoekers meer dan €100,- besteden bij een van de horeca- of winkelierszaken. Tijdens deze dag mag namelijk iedere bezoeker die meer dan €100,- besteedt een gratis cadeau uitpakken. Op vertoon van de aankoopbewijzen mag er een sprankelend cadeau uitgezocht worden. En dan zijn de echte feestdagen nog niet eens begonnen!

Starende stillevens
Is het nu een écht standbeeld of toch niet? Tien starende stillevens zijn het bewonderen meer dan waard. De living statues zullen op diverse plekken in het historische hart van Sittard te vinden zijn. Mysterieuze, integrerende en humoristische figuren staan klaar om het publiek te verrassen. Met als kers op de taart komt de top-act ‘De Verwondering’ naar de Sittardse binnenstad. Deze verbazingwekkende groep heeft in 2014 de titel ‘Wereld Kampioen Living Statues’ mogen ontvangen. Een komische act voor jong en oud!


De activiteiten vinden plaats van 12:00-17:00 uur.
De winkels zijn geopend van 10:00-18:00 uur.

<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
  • Popronde Sittard Het grootste rondreizende festival van Nederland doet dit jaar 41 steden aan, Sittard is er volledig klaar voor. Oa. The Dawn Brothers, EUT, PEER & Maurice van Hoek komen op zaterdag 28 oktober naar Sittard. Het zal weer één groot feest worden!
  • Wèntjerdruim De historische binnenstad van Sittard wordt tijdens de kortste en donkerste dagen van het jaar weer omgetoverd tot een intieme winterse droomwereld.
  • Expositie: ‘Verbinding, de reis van 700 tassen & Vooruit naar buiten!’ Meer dan 700 tassen in een kunstwerk. Prachtige verhalen die je kunt beluisteren vanuit een tas die je meeneemt naar buiten. Leerlingen van het DaCapo College uit Sittard die tassen ontwerpen die Sittard-Geleen verbinden.
  • Inspired Shoppen De donkere dagen zitten er weer aan te komen. Ongezellig? Helemaal niet! De historische binnenstad van Sittard viert tijdens Inspired Shopping het begin van deze sfeervolle winterse dagen.
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
Terug naar boven