menu in
Agenda

Museum de Domijnen Historie & Archeologie: pop-up expo Harry Peerboom

11 nov 2017 − 28 feb 2018
Dit jaar bestaat de carnavalsvereniging van Munstergeleen 6 x11 jaar. Onder het thema: Eige Wies wordt dit carnavaleske jubileum gevierd met allerlei activiteiten: 1e Pop-up expo De Domijnen - Harry & De Haverbüle, 6x11 joar Eige Wies.
me vasteloaves leave - Harry Peerboom

Samen met Museum De Domijnen Historie & Archeologie is in het technische deel van de oude watermolen in Ophoven te Sittard een expositie ingericht van Harry Peerboom. Op zaterdag 11 november om 16.11 uur wordt deze expo geopend door Kitty Jansen, conservator van Museum De Domijnen, Fernoa Schmeits, Groot Vors van de Marotte en de Vasteloavesvruntj van de Haverbüle, in gezelschap van zijn collega’s Groot Vorst Ben en de kunstenaar zelf.

Te zien is een selectie van kleurrijke schilderijen en andere attributen omtrent carnaval. Harry Peerboom is beeldend kunstenaar, ontwerper, tekenaar en schilder. Als getogen Gaarekieker uit Gulpen, wonend in Schinnen is Harry al ruim 25 jaar lid van de V.V. de Haverbüle in Munstergelaen. Zijn expo is verdeeld over twee verdiepingen en toont een doorlopend proces van ontwerp tot resultaat aan de hand van tekeningen van CD hoes en medaille tot schilderij van acryl op hout of op linnen. Begin januari vindt er nog een aanvulling plaats met materiaal van de Marotte.

Locatie: voor Museum De Domijnen is deze expo de eerste in een reeks pop-up tentoonstellingen in de stad, omdat het museum aan de Kapittelstraat wordt verbouwd. De ingang van de expositie is via café-restaurant "De Vief Heringe", Molenweg 56, Sittard.

Lezing: in de tuinzaal van ‘De Vief Heringe’ wordt op donderdag 1 februari om 19.11 uur een lezing gehouden door Kitty Jansen- Rompen met als titel: ‘Jedere gek is angesj’.

Openingstijden van de expositie: woensdag t/m zaterdag van 13-17 uur en op zondag van 11-17 uur.

Gesloten: kerstweek: 23 dec. t/m 3 jan.

Toegang gratis.  

Titel schilderij: ‘mie vasteloaveslaeve’ fotograaf: Jeannette Bemelmans

<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
  • Wèntjerdruim De historische binnenstad van Sittard wordt tijdens de kortste en donkerste dagen van het jaar weer omgetoverd tot een intieme winterse droomwereld.
  • Geleen Loves London Het inmiddels bekende evenement Geleen loves London zorgt ook dit jaar voor de nodige sfeer en gezelligheid in het centrum van Geleen. Geniet in het weekend van 16 - 17 en 23 - 24 december van de Engelse sferen.
  • Museum de Domijnen Historie & Archeologie: pop-up expo Harry Peerboom Dit jaar bestaat de carnavalsvereniging van Munstergeleen 6 x11 jaar. Onder het thema: Eige Wies wordt dit carnavaleske jubileum gevierd met allerlei activiteiten: 1e Pop-up expo De Domijnen - Harry & De Haverbüle, 6x11 joar Eige Wies.
  • Limburgse Handbal Dagen Tussen kerst en nieuwjaar staan de Limburgse Handbal Dagen weer traditioneel op het programma in Sittard-Geleen. Drie dagen lang strijdt de elite van het mondiale handbal om de prestigieuze beker.
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
Terug naar boven