menu in
Agenda

Koningsdag Sittard

27 apr 2018
Het Pasveermuziekkorps zorgt dit jaar voor een feestelijke afsluiting van Koningsdag in Sittard. Nieuw dit jaar is het interactieve Koningsdans. Een interactief programma met workshops van dansscholen en topcoaches uit de regio.

De viering van Koningsdag op vrijdag 27 april begint traditioneel om 11:00 uur  met een feestelijke muzikale oecumenische dienst in de St. Petruskerk in Sittard. In het bijzonder zijn hiervoor de (oud)gedecoreerden en hun naasten uitgenodigd, maar ook iedereen die zich betrokken voelt bij Koningsdag is van harte welkom. De Philharmonie en mannenkoor Si-tard zorgen voor de muzikale omlijsting.

Aansluitend aan de oecumenische dienst vertrekt een feestelijke stoet naar het Mariapark en wordt de nationale vlag gehesen en het Wilhelmus gezongen, waarna Burgemeester Cox en de voorzitter van Oranjecomité Sittard de aanwezigen toespreken. Daarna vindt in het Mariapark de ontvangst van de gedecoreerden van dit jaar en voorgaande jaren plaats onder het genot van de traditionele oranjebitter. Het ochtendprogramma is een bijzondere feestelijke ervaring. Een bezoek is echt aan te raden.

Onder grote belangstelling start om 10:30 uur op de Putstraat de kindervrijmarkt en op de Oude Markt en de Paardestraat de kunstmarkt. Op de gezellige kunstmarkt laten plaatselijke en landelijke amateurkunstenaars zien welke mooie stukken ze in de wintermaanden hebben gemaakt.

Nieuw dit jaar is het interactieve Koningsdans. Vanaf 13:00 uur kunnen bezoekers deelnemen aan workshops van dansscholen uit de regio onder leiding van ervaren topcoaches. Het Koningsdansprogramma zit vol variatie met afwisselende niveaus  op Jazz, African, Zumba, Ballroom, Country, Salsa en Streetdance. Onder leiding van Jennifer Romen wordt Koningsdans met alle dansgroepen spectaculair afgesloten.

Eveneens toont Oranjecomité Sittard om 13:00 uur  in samenwerking met Historisch Impuls Sittard de expositie ‘Sittard & Oranje’. De bijzondere foto expositie in het Mariapark toont de viering van Koningsdag vanaf 1930 tot heden en het bezoek van het Koningshuis in Sittard. De expositie is onderdeel van de programmering van het jubileumjaar ‘Sittard 775 jaar stad’. Tijdens de middag is het Mariapark ook open voor een hapje en een drankje.

Onder het genot van singer-songwriters kunnen bezoekers koninklijk dineren op de Markt. Voor € 12,50 is er een smakelijk Koningshapje en voor € 25,- een heerlijk Koningsmenu te verkrijgen bij diverse cafés en restaurantjes. De singer-songwriters rouleren tussen 17:00 en 19:00 uur op diverse plekken op de Markt.

Het Pasveermuziekkorps uit Leeuwarden sluit om 19:30 uur op de Markt de viering van Koningsdag feestelijk af. De wereldkampioen showkorps bestaat voornamelijk uit piccolo’s, lyra’s en marinetrommels aangevuld met diverse andere bijzondere instrumenten. Ook het talentvolle jeugdkorps van Pasveer komt 27 april Koningsdag vieren met een bijzondere act. Dit unieke optreden mag niemand missen!

Programma Koningsdag Sittard

27 april 2018

 

10:00 – 17:30 uur

Kindervrijmarkt 

Gezellig struinen op de Kindervrijmarkt op de Putstraat. 

 

De heerlijke cafeetjes en restaurantjes nodigen u daarna uit om eens even lekker pas op de plaats te maken en te genieten van het dansspektakel op de Markt.

Putstraat

10:30 – 17:30 uur

Kunstmarkt

Een gezellige kunstmarkt waar vele plaatselijke en landelijke  amateur-kunstenaars laten zien welke mooie stukken ze in de afgelopen winter hebben gemaakt. 

Oude Markt en Paardestraat

11:00 – 11:45 uur

Oecumenische dankdienst m.m.v. . Philharmonie en Sittards Mannenkoor Si-tard.

Sint Petruskerk

11:45 – 12:00 uur

Feestelijke stoet van Sint Petruskerk naar Oude Markt met (oud) gedcoreerden.

Binnenstad  

12:00 – 12:15 uur

Ceremonie protocollaire o.l.v. Stadsschutterij Sint Rosa

 

Hijsen van de nationale vlag, aubade en zingen Wilhelmus.

Oude Markt

12:15 uur

Opening jubileumjaar ‘Sittard 775 jaar stad’

Historisch Impuls Sittard overhandigt op feestelijke wijze de Stadsrechten aan burgemeester Cox.

Oude Markt

12:15 uur – 13:00 uur

Ontvangst gedecoreerden 2018 en voorgaande jaren onder genot van een hapje en een drankje.

Mariapark

13:00 – 17:00 uur

13:30 uur
15:30 uur

Sittard 775 jaar stad expositie 'Sittard & Oranje' 

De bijzondere foto expositie in het Mariapark toont de viering van Koningsdag vanaf 1930 tot heden en het bezoek van het Koningshuis in Sittard.

Lezing stadsrechten
Om 13:30 uur en om 15:30 uur geeft plv. stadsachivaris en senior archivist bij De Domijnen Peter Schulpen tweemaal een lezing over het verkrijgen van de stadsrechten in 1243. De toegang is gratis.

Mariapark


Basiliek

13:00 – 17:00 uur

Koningsdans met workshops van diverse dansscholen & acts onder leiding  van regionale topcoaches Mickaela Peters, Megan van Vuuren, Deborah Warmer, Ruby & Daniëlle Cathalina en Zaira Valencia.

 

Een interactief programma vol variatie dat uitnodigt om ook zelf de dansvloer te betreden.

 

Optredens van Dansschool Danzaira (Jazz), Dancestudio On Fire (Zumba), Dansschool Clara Lamar (ballroom & country), Ruby Pure Latin (Salsa) en Urban Dance Factory (Streetdance).

Markt Sittard

17:00 – 17:30 uur

Spectaculaire gezamenlijke afsluiting  Koningsdans met alle dansacts o.l.v. Jennifer Romen.

Markt Sittard

17:00 – 19:00 uur

Singer- songwriters Roulette bij diverse cafés op de Markt.

 

Optredens van Niels Sievens, Paul van Huet, Morose, De Hoos, ML2, Jacques Spruit, Harry van Ake & Adrien Boissean.

Markt Sittard

19:30 – 20:30

Optreden Wereldkampioen Showkorps: Het Pasveermuziekkorps uit Leeuwarden.

De crème de la crème in de korpswereld speelt tijdens Koningsdag op de eeuwenoude Markt van Sittard. Showkorps Pasveer uit Leeuwarden bestaat voornamelijk uit piccolo’s, lyra’s en marinetrommels aangevuld met diverse andere bijzondere instrumenten. Het Pasveermuziekkorps is de huidige wereldkampioen in het showgenre. Daar moet u bij zijn!

Daarnaast neemt Pasveer het zeer talentvolle jeugdkorps mee naar Sittard.

 

In de pauze is er nog een muzikale verrassing uit de regio!

Markt Sittard

10:00 – 18:00 uur

Leuk om te combineren met een bezoek aan Koningsdag Sittard:

Parkfestival Sittard met muziekacts, kinderspellen, kinderrommelmarkt en kindertheater.

Stadspark Sittard

22:00 uur

Feestelijke afsluiting Koningsdag in Sittard-Geleen met Oranjevuurwerk.

Wielerbaan Laco Glanerbrook Geleen

<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
  • Koningsdag in Sittard-Geleen Koningsdag in Sittard-Geleen op 27 april wordt georganiseerd door of in samenwerking met diverse Oranjeverenigingen. Een overzicht van de grote activiteiten in Sittard-Geleen.
  • Koningsdag Sittard Het Pasveermuziekkorps zorgt dit jaar voor een feestelijke afsluiting van Koningsdag in Sittard. Nieuw dit jaar is het interactieve Koningsdans. Een interactief programma met workshops van dansscholen en topcoaches uit de regio.
  • Parkfestival Sittard Op vrijdag 27 april vindt het Parkfestival Sittard plaats in het sfeervolle stadspark langs de Vijverweg, van 10 tot 18 uur.
  • Mama’s Pride Op de plek waar Pinkpop ooit begon geniet je tijdens het Moederdagweekend van bekende en opkomende bands. De organisatie heeft een neusje om opkomende bands ver voordat ze doorbreken al te strikken.
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
  • Expositie: Object Love De expositie Object Love onthult onze intieme relatie met dingen. Mensen maken dingen om in onze praktische en emotionele behoeften te voorzien. Dingen zijn overal.
Terug naar boven