menu in
Agenda

Expositie: Object Love

14 apr 2018 − 02 sep 2018
De expositie Object Love onthult onze intieme relatie met dingen. Mensen maken dingen om in onze praktische en emotionele behoeften te voorzien. Dingen zijn overal.

We zitten er op, in, tussen of onder. Ze zijn een verlengstuk van ons lichaam en vergroten onze capaciteiten. We zijn er lijfelijk en emotioneel mee verbonden.

‘’We brengen meer tijd door met dingen dan met mensen. We leven ermee en zijn de hele dag met ze in contact. Zonder dingen kunnen we niet overleven.’’ Als blijk van haar liefde voor de dingen trouwde Yvonne Dröge Wendel in 1992 met een dressoir van het merk Wendel, waarmee ze sindsdien door het leven gaat.

Dingen zijn veel meer dan fysieke objecten. Ze worden gemaakt door mensen om in onze praktische en emotionele behoeften te voorzien. We maken gebruiksvoorwerpen en symbolische objecten, die functioneren als een verlengstuk van ons lichaam. We projecteren er betekenissen op. We raken ze aan en koesteren ze. We vereren ze en haten ze.

‘We are living in a material world,’ zingt Madonna. Door de ontwikkeling van de technologie en de democratisering van de consumptie is het aantal dingen geëxplodeerd en ze zijn complexer geworden. We willen steeds meer, maar onze Object Love put de aarde uit.

De mens ontwerpt werktuigen om beter te kunnen overleven. Nu leven we in een mensgemaakte biotoop en worden wij geleefd door de dingen. Dat daagt kunstenaars uit om onze relatie met dingen te onderzoeken. Waarom maken we dingen? Waarom zijn we er zo aangehecht? Wat zijn de consequenties van onze Object Love?

Meer informatie en tickets

<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
  • Welkom Festival: studenteninkom Op 5 september vindt de jaarlijkse studenteninkom weer plaats op het Ligneplein in Sittard. Welkom Festival is gratis toegankelijk voor zowel eerste- als meerderejaars studenten.
  • Kom bij ons op de bank Op 8 september trapt de Domijnen de start van het kunst- en cultuurseizoen af met "Kom bij ons op de bank".
  • Boels Ladies Tour Met de Boels Ladies Tour komt de absolute wereldtop van het vrouwenwielrennen ook in 2018 weer naar Sittard-Geleen. De zesdaagse koers komt 1 september naar Sittard-Geleen.
  • Expositie: Object Love De expositie Object Love onthult onze intieme relatie met dingen. Mensen maken dingen om in onze praktische en emotionele behoeften te voorzien. Dingen zijn overal.
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
  • Expositie: Object Love De expositie Object Love onthult onze intieme relatie met dingen. Mensen maken dingen om in onze praktische en emotionele behoeften te voorzien. Dingen zijn overal.
  • Outlet Shopping Day Sittard Shopliefhebbers opgelet, het is tijd om je slag te slaan in de binnenstad van Sittard. De slingerende straten vullen zich met tientallen kraampjes en honderden afgeprijsde artikelen.
Terug naar boven