menu in
Agenda

Koningsdag Geleen

27 apr 2018
De Rijksweg in Geleen is met Koningsdag (27-4) het toneel voor opnieuw een spectaculaire attractie. Ditmaal is het Centrummanagement Geleen gelukt om de grootste stormbaan ter wereld te boeken.

‘The Ultimate Survivalbaan’, zoals het 300 meter lange gevaarte officieel heet, heeft nog nooit eerder in Limburg gestaan. Hiermee heeft Geleen opnieuw een primeur te pakken.

The Ultimate Survivalbaan bestaat uit maar liefst 25 springkussens die aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Alle kinderen (vanaf 12 jaar, liefst onder begeleiding van een ouder) kunnen de stormbaan tussen 12.00 en 14.00 uur betreden (kosten €2,- per keer). Vanaf 14.00 uur is het tijd voor de 'Kingsize Crash Track’. Centrummanagement Geleen heeft, in samenwerking met Sport Vision Geleen een wedstrijdelement toegevoegd aan de activiteiten. In totaal zullen 32 teams, bestaande uit telkens vier deelnemers, de strijd met elkaar aan gaan.

Dagje uit voor het hele gezin
De Koningsmarkt (braderie) van Geleen trekt ieder jaar bezoekers van heinde en verre. Het is een perfect dagje uit voor het hele gezin. In vergelijking met andere jaren zal de Koningsmarkt dit jaar plaatsvinden op de Nieuwe Markt en de aangrenzende winkelstraten. Op de welbekende geraniummarkt in de Annastraat wordt het nieuwe tuinseizoen ingeluid met de mooiste bloemen en planten. Voor de kids is er de jaarlijkse kindervrijmarkt. De jeugd kan daar gratis speelgoed of andere spulletjes verkopen. De kindermarkt start om 11.00 uur in de ochtend en eindigt om 17.00 uur in de middag. Daarnaast staan er tal van kinderattracties en is er een speciaal kinderprogramma. Dit alles wordt georganiseerd in samenwerking met de Oranjevereniging Geleen en diverse lokale verenigingen. Op de Oude Markt komt een podium te staan waar de hele dag door lokale bands zullen optreden. Ook zijn hier een achttal foodtrucks te vinden. De winkels in het centrum zijn tijdens Koningsdag geopend van 11.00 - 17.00 uur.

Meer informatie www.centrumgeleen.nl

<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
  • Koningsdag in Sittard-Geleen Koningsdag in Sittard-Geleen op 27 april wordt georganiseerd door of in samenwerking met diverse Oranjeverenigingen. Een overzicht van de grote activiteiten in Sittard-Geleen.
  • Koningsdag Sittard Het Pasveermuziekkorps zorgt dit jaar voor een feestelijke afsluiting van Koningsdag in Sittard. Nieuw dit jaar is het interactieve Koningsdans. Een interactief programma met workshops van dansscholen en topcoaches uit de regio.
  • Parkfestival Sittard Op vrijdag 27 april vindt het Parkfestival Sittard plaats in het sfeervolle stadspark langs de Vijverweg, van 10 tot 18 uur.
  • Mama’s Pride Op de plek waar Pinkpop ooit begon geniet je tijdens het Moederdagweekend van bekende en opkomende bands. De organisatie heeft een neusje om opkomende bands ver voordat ze doorbreken al te strikken.
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
  • Expositie: Object Love De expositie Object Love onthult onze intieme relatie met dingen. Mensen maken dingen om in onze praktische en emotionele behoeften te voorzien. Dingen zijn overal.
Terug naar boven