menu in
Agenda

Week van de Amateurkunst Sittard-Geleen

09 jun 2018 − 17 jun 2018
Van 9 t/m 17 juni viert Sittard-Geleen de Week van de Amateurkunst! De WAK is een week boordevol activiteiten voor en door muzikanten, kunstenaars, dansers, toneelspelers, cabaretiers, revue-artiesten en fotografen.

Er vinden evenementen plaats zoals Kunst in de Supermarkt, Coup Soleil, het Jeugdorkestenfestival en andere initiatieven.

Kunst in de Supermarkt
Van 9 t/m 17 juni exposeren diverse hobbykunstenaars hun schilderijen en foto’s in enkele supermarkten in Sittard-Geleen. Bij Plus Boudy Postma Sittard, Plus Vijgen Geleen, Jan Linders Centrum Geleen, AH Brugstraat Sittard en diverse winkeliers in winkelcentrum Zuidhof kom je kunstwerken tegen tussen de koekjes, chips en verse groenten.

Op zaterdag 9 juni zijn in en om deze supermarkten ook de leukste live-deuntjes en dans-moves te ontdekken. Diverse muzikanten, dichters, koren en dansgroepen laten zich van hun creatiefste kant zien en horen.
Meer info over Kunst in de Supermarkt

Coup Soleil
Op dinsdag 12 juni plegen hobbykunstenaars, -dichters, -dansers en -muzikanten een coup. Samen eisen zij Poppodium Volt op als locatie voor hun kunsten. In het kader van HIS 2018, 775 jaar stadsrechten voor Sittard en het jaarthema Recht op Kunst van De Domijnen zet het poppodium zijn deuren open. De coup zal dus vredelievend verlopen. Onder de coupplegers bevinden zich Baroesjko (instrumentaal ensemble), Maarten van den Hoogen (tekstdichter), Natascha Pulles (cover-zangeres), Dance Studio On Fire, Nis Willems (fotograaf), Annemarie Gulikers (dichteres), Arjanne Beukers (zangeres), Divine Dance Studio, Wim Kallen (dichter), Jelle Bruggeling (kunstschilderes), Phil Schaeken (dichter), John Hertogh (dichter), Ruud Verhoef (vertolker van het levenslied), Jacques Spruit (accordeonist), Villa Basta (presentatie van educatieproject) en Fanfare St. Jan Leyenbroek, waarmee het programma van deze avond mede tot stand kwam.
Meer info over Coup Soleil

Jeugdorkestenfestival
Kunst en cultuur is voor iedereen. Dus zeker ook voor kinderen en jongeren. Daarom staat op 17 juni het Kasteelpark Born helemaal in het teken van kidskunst. Tussen 11:00 en 17:00u presenteren 9 regionale jeugdorkesten zich en daarnaast kunnen jonge creatievelingen deelnemen aan de knutselworkshop AlpacArt.
Meer info Jeugdorkestenfestival 

Naast deze evenementen vinden er nog meer activiteiten plaats tijdens de Week van de Amateurkunst Sittard-Geleen. Het complete overzicht is te vinden op www.dedomijnen.nl/wak  

<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
  • Week van de Amateurkunst Sittard-Geleen Van 9 t/m 17 juni viert Sittard-Geleen de Week van de Amateurkunst! De WAK is een week boordevol activiteiten voor en door muzikanten, kunstenaars, dansers, toneelspelers, cabaretiers, revue-artiesten en fotografen.
  • Groove Garden Festival Een heerlijk intiem festival. Dit jaar niet vier, maar vijf stages in het groene gebied op de voormalige CIOS-locatie. Iedere stage heeft zijn eigen vibe en genre.
  • Gelaender Kirmes / Kermis Geleen Het centrum van Geleen wordt dit jaar met 90 attracties wederom omgetoverd tot een groot mobiel pretpark. Met spectaculaire attracties en een randprogramma boordevol muzikaal vermaak en leuke activiteiten.
  • Boels Ladies Tour Met de Boels Ladies Tour komt de absolute wereldtop van het vrouwenwielrennen ook in 2018 weer naar Sittard-Geleen. De zesdaagse koers komt 1 september naar Sittard-Geleen.
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
  • Expositie: Object Love De expositie Object Love onthult onze intieme relatie met dingen. Mensen maken dingen om in onze praktische en emotionele behoeften te voorzien. Dingen zijn overal.
Terug naar boven