menu in
Agenda

'In Europa' Open Monumentendag

08 sep 2018 − 09 sep 2018
‘In Europa’ is dit jaar het thema van de Open Monumentendag op zaterdag 8 en zondag 9 september. Bezoek dat weekend de vele monumentale gebouwen en complexen in onze gemeente en laat je verrassen.

Met het thema ‘In Europa’ sluit de Open Monumentendag aan bij het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed. De nadruk ligt dit jaar op wat ons in Europa bindt. Natuurlijk met aandacht voor internationale architectuurstromingen, vergelijkbare én onderscheidende (bouw)technieken en nog veel meer.
 
Boekwerkje
Het Comité Open Monumentendag Sittard-Geleen heeft de monumenten die in deze editie zijn opgenomen, beschreven in een boekwerkje. In deze publicatie is aandacht voor vier aspecten die het thema ‘In Europa’ uitdragen en wel het religieuze, het sociaaleconomische, het culturele en het militair aspect. Het boekje is tijdens het weekend van 8 en 9 september gratis beschikbaar. De oplage bedraagt 1.500 stuks. Op is op.

eer informatie vind je op https://www.vvvsittard-geleen.nl/omd/

<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
  • Beleefweek 2018 Tijdens de Beleefweek wordt extra aandacht besteed aan ondernemers die activiteiten organiseren op het gebied van cultuur en natuur. Wij hebben de leukste activiteiten in deze gemeente voor je verzameld!
  • Fashion Walk Geleen Op zondag 23 september vindt in het centrum van Geleen de 2e editie van 'Fashion Walk Geleen' plaats.
  • Festival DVERS Dit gratis showcase festival kan rekenen op veel belangstelling. Ruim 80 bands, singer-songwriters en dj’s treden live op in de binnenstad, verdeeld over 17 podia op de Markt, Poppodium Volt en in veel cafés.
  • 'In Europa' Open Monumentendag ‘In Europa’ is dit jaar het thema van de Open Monumentendag op zaterdag 8 en zondag 9 september. Bezoek dat weekend de vele monumentale gebouwen en complexen in onze gemeente en laat je verrassen.
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
  • Expositie: Object Love De expositie Object Love onthult onze intieme relatie met dingen. Mensen maken dingen om in onze praktische en emotionele behoeften te voorzien. Dingen zijn overal.
  • Outlet Shopping Day Sittard Shopliefhebbers opgelet, het is tijd om je slag te slaan in de binnenstad van Sittard. De slingerende straten vullen zich met tientallen kraampjes en honderden afgeprijsde artikelen.
Terug naar boven