menu in
Agenda

‘TIJDSBEELDEN’ combineert erfgoed, beelden en gedichten

27 jan 2019 − 14 apr 2019
Op 27 januari 2019 opent de nieuwe expositie TIJDSBEELDEN in Erfgoedcentrum De Domijnen. Deze expositie van kunstenaar/dichter Frank Eerhart (Den Haag – 1948) combineert voorwerpen uit het verleden met het heden en beelden met poëzie.

De expositie loopt tot en met 14 april en is van dinsdag tot en met zondag te bezoeken tussen 11.00 en 17.00 uur.

In Erfgoedcentrum De Domijnen komen erfgoed, archief, geschiedenis en de gemeenschap samen. TIJDSBEELDEN sluit hier perfect op aan. De expositie toont assemblages en gedichten van Frank Eerhart. Eerhart werkt met objects trouvés, verdwaalde objecten die hun oorspronkelijke functie verloren hebben, maar die hem fascineren vanwege hun vorm, materiaal en geschiedenis. Door de sporen van hun verleden te behouden, worden ze met bescheiden aanpassingen geassembleerd tot portretten, figuren of tot opmerkelijke objecten. In deze expositie zijn Eerharts eigen beelden en gedichten gecombineerd met door hem gekozen museale objecten uit het depot van De Domijnen. Het thema Bewaard speelt een leidende rol in deze tentoonstelling.

Kunstenaar/dichter Frank Eerhart (Den Haag – 1948) is van huis uit docent Nederlands. In 1979 richt hij met twee collega’s Stichting Plint op. Stichting Plint presenteert gedichten en beeldende kunst op een toegankelijke manier aan een groot publiek. Frank Eerhart was tot 2006 directeur van het Centrum voor Beeldende Kunst De Krabbedans in Eindhoven. Hij publiceerde verschillende gedichtenbundels voor kinderen en hij schrijft poëtische teksten bij zijn eigen beeldend werk.

Stichting Plint brengt een speciale editie van het tijdschrift DICHTER. uit, met als thema: Bewaard. Het is dé gedichtenbundel voor kinderen van 6 tot 106 jaar, waarvoor verschillende dichters gedichten hebben geschreven over het thema verzamelen.

Educatie De Domijnen biedt een bijzonder project voor klassen, waarbij verschillende vakgebieden en leerdoelen uit het onderwijs aan elkaar gekoppeld worden. Middels een dichtworkshop en tentoonstellingsbezoek/beeldende activiteit. Dichter in het museum, voor meer informatie: https://www.dedomijnen.nl/educatie/

Het Erfgoedcentrum is dagelijks (behalve op maandag) geopend van 11.00 tot 17.00. De expositie TIJDSBEELDEN is te bezoeken van 27 januari t/m 14 april 2019. Kijk voor meer informatie op: https://www.dedomijnen.nl/tentoonstellingen/expositie/tijdsbeelden/

<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
  • Inflatable Obstacle Run Zondag 7 april vindt op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard de Inflatable Obstacle Run plaats. De Inflatable 5k is de grootste Inflatable Obstacle Run in heel Nederland!
  • Geleen Calling - The Festival Op zaterdag 13 april 2019 vindt in Geleen het gratis popfestival Geleen Calling – The Festival plaats. Het indoorfestijn biedt op drie locaties een podium aan diverse bands en solo-artiesten uit binnen- en buitenland.
  • Kennedy-Mars Sittard Op zaterdag 20 april 2019 vindt de 56e editie van de Kennedy-Mars plaats. De start- en finishlocatie van deze 80 kilometer lange wandeltocht is wederom de Markt in Sittard.
  • Carnavalszesdaagse Sittard-Geleen Nog even en dan gaat de carnavalszesdaagse in Sittard-Geleen officieel van start! Zoals ieder jaar staat de ‘Zittesje Vastelaoves-6-daagse’ weer volop in het teken van traditie, optochten en vooral gezelligheid in en rondom Sittard-Geleen.
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
  • ‘TIJDSBEELDEN’ combineert erfgoed, beelden en gedichten Op 27 januari 2019 opent de nieuwe expositie TIJDSBEELDEN in Erfgoedcentrum De Domijnen. Deze expositie van kunstenaar/dichter Frank Eerhart (Den Haag – 1948) combineert voorwerpen uit het verleden met het heden en beelden met poëzie.
  • Outlet Shopping Day Sittard Shopliefhebbers opgelet, het is tijd om je slag te slaan in de binnenstad van Sittard. De slingerende straten vullen zich met tientallen kraampjes en honderden afgeprijsde artikelen.
Terug naar boven