menu in
Agenda

Geleen Calling - The Festival

13 apr 2019
Op zaterdag 13 april 2019 vindt in Geleen het gratis popfestival Geleen Calling – The Festival plaats. Het indoorfestijn biedt op drie locaties een podium aan diverse bands en solo-artiesten uit binnen- en buitenland.
geleen calling the festival


Geleen Calling
Geleen Calling bestaat inmiddels tien jaar en organiseert popfestivals en -concerten in Geleen met (inter-)nationale bands. Dit is echter de eerste keer dat er een popfestival wordt georganiseerd op drie locaties met vijf podia en meer dan twintig optredens. De bedoeling is dat het evenement jaarlijks terugkeert op de kalender van Geleen. Het festival heeft een Euregionaal karakter (bands uit Nederland, België en Duitsland) en biedt een podium aan nieuw talent. Voor alle optredens geldt dat de toegang gratis is. Let wel op: vol = vol!
 
Drie locaties
Optredens worden gegeven op drie afzonderlijke locaties in Geleen: het Reüniegebouw, theater Karroessel en het Pinkpop Expocenter. De organisatie heeft bewust gekozen voor deze opzet. Kiezen voor diverse podiumlocaties binnen een compact stadsdeel is volgens organisator en festivalbaas Rob Nabuurs bevorderlijk voor een geweldige sfeer.

Line-up
De line-up is inmiddels bekend en bestaat uit diverse bands en solo-artiesten uit binnen- en buitenland. De organisatie is enorm blij met de headliner Fortress, een Belgische band die alternatieve dance brengt met live drums, synths en zang. Naast Fortress zullen Siglo XX (BE) en Swirlpool (DE) optredens verzorgen tijdens het slotconcert.

Klik hier voor een totaaloverzicht van de line-up inclusief timetable.

Sponsoring
Het budget voor de eerste editie van The Festival is afkomstig van sponsoren, drankverkoop en een subsidie van het stadsbestuur van de gemeente Sittard-Geleen. Daarnaast is er een crowdfundingsactie opgezet waar iedereen op vrijwillige basis kan doneren. Mensen die € 12,- of meer doneren krijgen vanaf 20.15 uur gegarandeerde toegang tot het slotconcert dat wordt gegeven in De Reünie.

Kijk voor meer informatie op www.geleencalling2019.nl of op Facebook (@geleencallingfestival)

<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
  • Opa en omadag in Kasteelpark Born Kasteelpark Born organiseert zondag 24 maart een zogenaamde ‘Opa en Omadag’ om alle grootouders eens goed in het zonnetje te zetten. Een mooie aangelegenheid om er eens lekker met opa en oma op uit te trekken!
  • Paasmarkt Born Dit jaar vindt de 52e editie plaats van de populaire en drukbezochte paasmarkt in Born. Op paasmaandag 22 april is het centrum van Born traditiegetrouw het decor voor deze gezellige jaarmarkt.
  • Podiumvrees finales 2019: Wie speelt er op jubilerend Mama’s Pride? Zondagmiddag 24 maart en zaterdagavond 30 maart vinden de finales plaats van de bandcontest Podiumvrees. Het aantal aanmeldingen was dit jaar bijzonder hoog. De winnaars staan op de 25e editie van het Mama’s Pride Festival (11 & 12 mei).
  • Zondag 31 maart: Krombroodrapen op de Kollenberg Op ‘halfvasten' zondag 31 maart zal om 14.30 uur het traditionele Krombroodrapen plaatsvinden op de Kollenberg. Het krombroodrapen-comité zal wederom duizenden overheerlijke krombroodjes uitwerpen.
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
  • ‘TIJDSBEELDEN’ combineert erfgoed, beelden en gedichten Op 27 januari 2019 opent de nieuwe expositie TIJDSBEELDEN in Erfgoedcentrum De Domijnen. Deze expositie van kunstenaar/dichter Frank Eerhart (Den Haag – 1948) combineert voorwerpen uit het verleden met het heden en beelden met poëzie.
  • Outlet Shopping Day Sittard Shopliefhebbers opgelet, het is tijd om je slag te slaan in de binnenstad van Sittard. De slingerende straten vullen zich met tientallen kraampjes en honderden afgeprijsde artikelen.
Terug naar boven