menu in
Agenda

Zondag 31 maart: Krombroodrapen op de Kollenberg

31 mrt 2019
Op ‘halfvasten' zondag 31 maart zal om 14.30 uur het traditionele Krombroodrapen plaatsvinden op de Kollenberg. Het krombroodrapen-comité zal wederom duizenden overheerlijke krombroodjes uitwerpen.
krombroodrapen

Tussen de broodjes zal ook dit jaar het zogenaamde ‘gouden broodje’ worden uitgeworpen. De vanger van dit gouden broodje kan rekenen op een zeer bijzondere prijs.

Programma
Voorafgaand aan het Krombroodrapen zal om 13.45 uur een stoet met diverse voertuigen en verschillende Sittardse verenigingen vanaf het station door de Sittardse binnenstad naar de Kollenberg vertrekken. Na afloop zal vanaf 15.00 uur een familiefeest plaatsvinden aan de voet van de Kogelvanger (net onder de Sint Rosakapel) waarbij voor eten, drank en muziek is gezorgd. Wie zin heeft kan deelnemen aan een loterij waarbij mooie prijzen zijn te winnen. Deze zijn door de Sittardse middenstand beschikbaar gesteld. De kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen.

Bijzonder
In september 2017 werd het Krombroodrapen als enige traditie in Sittard-Geleen bijgeschreven in de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed Nederland.

Stichting Krombroodrapencomité Sittard
Christian Kisselsstraat 3
6131 BV Sittard
Tel. 046-4587140 

Zie ook:  
www.krombrood.nl 
Facebookpagina Krombroodrapen Sittard

<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
  • Opa en omadag in Kasteelpark Born Kasteelpark Born organiseert zondag 24 maart een zogenaamde ‘Opa en Omadag’ om alle grootouders eens goed in het zonnetje te zetten. Een mooie aangelegenheid om er eens lekker met opa en oma op uit te trekken!
  • Paasmarkt Born Dit jaar vindt de 52e editie plaats van de populaire en drukbezochte paasmarkt in Born. Op paasmaandag 22 april is het centrum van Born traditiegetrouw het decor voor deze gezellige jaarmarkt.
  • Podiumvrees finales 2019: Wie speelt er op jubilerend Mama’s Pride? Zondagmiddag 24 maart en zaterdagavond 30 maart vinden de finales plaats van de bandcontest Podiumvrees. Het aantal aanmeldingen was dit jaar bijzonder hoog. De winnaars staan op de 25e editie van het Mama’s Pride Festival (11 & 12 mei).
  • Zondag 31 maart: Krombroodrapen op de Kollenberg Op ‘halfvasten' zondag 31 maart zal om 14.30 uur het traditionele Krombroodrapen plaatsvinden op de Kollenberg. Het krombroodrapen-comité zal wederom duizenden overheerlijke krombroodjes uitwerpen.
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
  • ‘TIJDSBEELDEN’ combineert erfgoed, beelden en gedichten Op 27 januari 2019 opent de nieuwe expositie TIJDSBEELDEN in Erfgoedcentrum De Domijnen. Deze expositie van kunstenaar/dichter Frank Eerhart (Den Haag – 1948) combineert voorwerpen uit het verleden met het heden en beelden met poëzie.
  • Outlet Shopping Day Sittard Shopliefhebbers opgelet, het is tijd om je slag te slaan in de binnenstad van Sittard. De slingerende straten vullen zich met tientallen kraampjes en honderden afgeprijsde artikelen.
Terug naar boven