menu in
Agenda

Programma Koningsdag Sittard

27 apr 2019
Ook dit jaar is Oranjecomité Sittard erin geslaagd een programma voor jong en oud te presenteren voor Koningsdag Sittard. Nieuw dit jaar is de KoningsRun, een mooi hardloopparcours door de historische binnenstad.
Koningsdag Sittard


Eeuwenoude tradities
De viering van Koningsdag op zaterdag 27 april begint traditioneel om 11:00 uur met een feestelijke muzikale oecumenische dienst in de St. Petruskerk in Sittard. In het bijzonder zijn hiervoor de (oud) gedecoreerden en hun naasten uitgenodigd, maar ook iedereen die zich betrokken voelt bij Koningsdag is van harte welkom. Harmonie St. Joseph en mannenkoor Sittard zorgen voor de muzikale omlijsting.   

Aansluitend aan de oecumenische dienst vertrekt een feestelijke stoet met alle gedecoreerden naar het Mariapark en wordt de nationale vlag gehesen door Stadsschutterij Sint Rosa en het Wilhelmus gezongen, waarna Burgemeester Cox en de voorzitter van Oranjecomité Sittard de aanwezigen toespreken. Daarna vindt in het Mariapark de ontvangst van de gedecoreerden van dit jaar en voorgaande jaren plaats onder het genot van de traditionele oranjebitter. Het ochtendprogramma is een bijzondere feestelijke ervaring. Een bezoek is echt aan te raden. 

Vrijmarkt en Kunstmarkt
Onder grote belangstelling start om 10:00 uur in de Putstraat de vrijmarkt en op de Oude Markt de kunstmarkt. Op de gezellige kunstmarkt laten plaatselijke en landelijke amateurkunstenaars zien welke mooie stukken ze in de wintermaanden hebben gemaakt. Voor de vrijmarkt hoeft men zich niet aan te melden; wie het eerst komt heeft de beste plaats. Inschrijving voor de kunstmarkt geschiedt via www.koningsdagsittard.nl.

Koningsdag Braderie in winkelstraten
Koningsdag valt dit jaar op een zaterdag en dat willen de Sittardse winkeliers niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Speciaal voor deze gelegenheid zijn de winkels geopend van 10.00-17.00 uur én pakken ze uit met een heuse Koningsdag Braderie. Tientallen kramen worden voor de winkelpuien geplaatst, bergen koopjes worden geselecteerd en de jacht op te gekke nieuwe aanwinsten kan geopend worden. Zowel voor oranjeliefhebbers- als koopjesjagers belooft de Sittardse Koningsdag Braderie een dag vol met goed afgeprijsde artikelen, gezelligheid en een gemoedelijk sfeertje te worden.

KoningsRun (nieuw!)
Nieuw dit jaar is de KoningsRun. Een sfeervolle hardloopwedstrijd voor alle niveaus door de historische binnenstad van Sittard. Het parcours door de eeuwenoude straatjes kan in verschillende kilomervarianten gelopen worden. KoningsRun Sittard start om 14:00 uur op de Paardestraat en wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank, AV Unitas en Wilma Running. Deelnemen aan de Koningsrun is gratis en aanmelden kan via de website van AV Unitas.

Koningsdans
Het succesvolle Koningsdans keert ook in 2019 terug. Vanaf 13:30 uur kunnen bezoekers deelnemen aan workshops van dansscholen uit de regio onder leiding van ervaren topcoaches gepresenteerd door Keafer Westphal. Het Koningsdansprogramma zit vol variatie met afwisselende niveaus in diverse dansdisciplines. Onder leiding van Deborah Warmer wordt Koningsdans met alle dansgroepen om 19:15 uur spectaculair afgesloten. Leuk voor jong en oud!

Feestelijke afsluiter op Markt Sittard
Voormalig wereldkampioen showkorps Exempel uit Empel sluit op de Markt de viering van Koningsdag feestelijk af. Harmonie Concordia uit Obbicht gaat Exempel om 19:30 uur feestelijk verwelkomen op de Markt in Sittard. Showband Exempel start aansluitend met de afsluiter. De showband met een rijke historie bestaat voornamelijk uit blaasinstrumenten en marinetrommels aangevuld met diverse andere bijzondere instrumenten. Deze unieke afsluiter mag niemand missen! Daarna kan iedereen nog bij Glanerbrook in Geleen gaan genieten van het grote Koningsdagvuurwerk onder auspiciën van het Oranjecomité Geleen.

OVERZICHT PROGRAMMA KONINGSDAG SITTARD

Tijd                     Activiteit  Locatie
     
10:00 - 17:00 Vrijmarkt

Gezellig struinen op de vrijmarkt op de Putstraat. De heerlijke cafeetjes en restaurantjes nodigen u daarna uit om eens even lekker pas op de plaats te maken en te genieten van het dansspektakel op de Markt.
 Putstraat
10:00 - 17:00 Koningsdag Braderie

Braderie in de winkelstraten. Winkels in de binnenstad zijn geopend van 10.00 - 17.00 uur.  
Binnenstad Sittard
10:00 - 17:00 Kunstmarkt

Een gezellige kunstmarkt waar vele plaatselijke en landelijke  amateur-kunstenaars laten zien welke mooie stukken ze in de afgelopen winter hebben gemaakt. 
Oude Markt & Paardestraat
11:00 - 11:45 Oecumenische dankdienst 

M.m.v. Harmonie St. Joseph en Sittards Mannenkoor Sittard.
Sint Petruskerk
11:45 – 12:00 Feestelijke stoet 

Van Sint Petruskerk naar Oude Markt met (oud) gedecoreerden.
Binnenstad Sittard
12:00 – 12:15 Ceremonie protocollaire 

O.l.v. Stadsschutterij Sint Rosa Hijsen van de nationale vlag, aubade en zingen Wilhelmus.
Oude Markt
12:15 - 13:00 Ontvangst gedecoreerden 2019 en voorgaande jaren

Onder het genot van een hapje en een drankje.
Mariapark
13:30 – 17:30 Koningsdans

Met workshops van diverse dansscholen & acts onder leiding van regionale topcoaches. Presentatie door Keafer Westphal. Een interactief programma vol variatie dat uitnodigt om ook zelf de dansvloer te betreden. Jazz (Swentibold), Latin (Clara Lamar), Klassiek (Danzaira), Afro (Divine Dance Studio), Hiphop (On Fire), Latin (Ruby Pure Latin) en Urban (Urban Dance Factory).
 Markt Sittard
14:00 - 16:00 KoningsRun (nieuw!)

Hardloopwedstrijd voor alle niveaus door de historische binnenstad van Sittard.
Start & Finish Paardestraat
18:00 - 19:00 Zaate hermonie Roepoepers uit Grevenbicht

Zorgt voor muzikale gezelligheid op de Markt.
Markt Sittard
19:15 - 19:30 Spectaculaire gezamenlijke afsluiting Koningsdans 

Met alle dansacts o.l.v. Deborah Warmer.
Markt Sittard
19:30– 20:30 Optreden Wereldkampioen Showkorps: Exempel uit Empel

De crème de la crème in de korpswereld speelt tijdens Koningsdag op de eeuwenoude Markt van Sittard. Voormalig wereldkampioen Exempel uit Empel zorgt voor spectaculair optreden. Daar moet u bij zijn! Voorafgaand en in de pauze is er nog een feestelijk optreden van Harmonie Concordia uit Obbicht.
Markt Sittard

Kijk voor meer informatie ook eens op www.koningsdagsittard.nl

<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
  • Foodstock Van 30 mei t/m 2 juni staat Foodstock Sittard op het programma! Wat is er nou lekkerder dan op een mooie zomeravond met vrienden en familie te ‘picknicken’ in het park en te genieten van elkaar, livemuziek en lekker eten?
  • Holy Hill Obstacle Run Op zaterdag 25 mei vindt de zomereditie van de Holy Hill Obstacle Run in Sittard plaats. Een onvergetelijk gaaf modder en water spektakel waarbij deelnemers vijftig unieke obstakels moeten zien te overwinnen.
  • Week van de Amateurkunst Van vrijdag 17 mei t/m 26 mei organiseert De Domijnen alweer de vijfde editie van de Week van de Amateurkunst.
  • Wat is er allemaal te doen tijdens het paasweekend in Sittard-Geleen? Tijdens het paasweekend is er van alles te beleven in Sittard-Geleen. We hebben een aantal leuke suggesties voor je uiteen gezet.
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
Terug naar boven