menu in
Agenda

Programma Koningsdag Geleen

27 apr 2019
Zoals ieder jaar pakt Geleen met Koningsdag groots uit met tal van activiteiten in het centrum. Naast de welbekende Koningsmarkt, geraniummarkt en kindervrijmarkt kunnen kinderen zich uitleven op een ‘Fit & Fun Plaza’.
koningsdag geleen

Diverse markten
De Koningsmarkt (braderie) is dit jaar bijzonder groot en uitgebreid. Mede door de aanwezigheid van de weekmarkt staan er meer dan 100 marktkooplieden en ondernemers op de Koningsmarkt! Op de welbekende geraniummarkt in de Annastraat wordt het nieuwe tuinseizoen ingeluid met de mooiste bloemen en planten. Ook dit jaar zal tijdens Koningsdag weer de jaarlijkse kindervrijmarkt plaatsvinden, waar de jeugd (tot 16 jaar) gratis speelgoed of andere spulletjes kan aanbieden. Deze wordt gehouden van 10.00 tot 17.00 uur op de Rijksweg Centrum. 

‘Fit & Fun Plaza’ voor de kids 
De gehele Rijksweg Centrum fungeert als ‘Fit & Fun Plaza’. In totaal zullen er 15 verschillende kinderattracties staan voor jeugd in alle leeftijdscategorieën. Daarnaast zullen diverse verenigingen uit Geleen workshops en demonstraties geven op het gebied van dans en sport. Kinderen kunnen deelnemen aan trampoline fitness, een kids bootcamp en / of Zumba- en dance demo’s. Een DJ van GrootApplaus entertainment vermaakt de jeugd ondertussen met muziek. Tot slot staat er een mooie ouderwetse brandweerauto en kunnen kinderen met de spellenkaart en/of ballonkleurplaat diverse leuke prijzen winnen. 

‘Fit & Fun Plaza’ wordt mede mogelijk gemaakt door: GrootApplaus Entertainment, scoutinggroep Verkenners Kluis Geleen, groepslescentrum Workout Geleen, Harrie Dekkers Zumba Fitness en Dansstudio Rick Schmitz.
 

Live entertainment 

Op diverse locaties in het centrum is live entertainment. Voor het oude stadhuis komt een podium te staan waar tussen 12.00 uur en 01.00 uur diverse singer-songwriters en bands zullen optreden. Drink met zijn allen een kopje koffie of een biertje en proef de sfeer! De winkels in het centrum zijn op Koningsdag geopend van 09.30 tot 17.00 uur.

Afsluiting 

Koningsdag wordt feestelijk afgesloten bij LACO Glanerbrook met een spetterende vuurwerk-, licht- en lasershow op muziek. Deze wordt mede mogelijk gemaakt door Caffero Event Fireworks. Het spektakel vindt in de avond plaats van 22.00 tot 22.30 uur. Toeschouwers kunnen het terrein echter al betreden vanaf 20.30 uur. De toegang bedraagt €1,- per persoon. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis. 

OVERZICHT PROGRAMMA KONINGSDAG GELEEN 

Tijd   Activiteit  Locatie
     
09.30 – 17.00  Winkels in het centrum geopend  Centrum
10.00 – 17.00  Koningsmarkt (braderie)  Markt
10.00 – 17.00  Weekmarkt  Markt
10.00 - 17.00  Geraniummarkt   Annastraat 
10.00 – 17.00  Kindervrijmarkt  Rijksweg Centrum
10.00 – 17.00  Fit & Fun Plaza  Rijksweg Centrum
12.00 – 01.00  Live entertainment  Centrum
22.00 – 22.30  Vuurwerk- licht en lasershow op muziek     LACO Glanerbrook 

Koningsdag Geleen 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door Centrummanagement Geleen, de Oranjevereniging Geleen en diverse ondernemers uit het centrum.

Zie voor meer informatie de websites www.centrumgeleen.nl en www.oranjevereniginggeleen.nl   

<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
  • Foodstock Van 30 mei t/m 2 juni staat Foodstock Sittard op het programma! Wat is er nou lekkerder dan op een mooie zomeravond met vrienden en familie te ‘picknicken’ in het park en te genieten van elkaar, livemuziek en lekker eten?
  • Holy Hill Obstacle Run Op zaterdag 25 mei vindt de zomereditie van de Holy Hill Obstacle Run in Sittard plaats. Een onvergetelijk gaaf modder en water spektakel waarbij deelnemers vijftig unieke obstakels moeten zien te overwinnen.
  • Week van de Amateurkunst Van vrijdag 17 mei t/m 26 mei organiseert De Domijnen alweer de vijfde editie van de Week van de Amateurkunst.
  • Wat is er allemaal te doen tijdens het paasweekend in Sittard-Geleen? Tijdens het paasweekend is er van alles te beleven in Sittard-Geleen. We hebben een aantal leuke suggesties voor je uiteen gezet.
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
Terug naar boven