menu in
Agenda

Het complete overzicht van alle Koningsdagactiviteiten in Sittard-Geleen

27 apr 2019
Op zaterdag 27 april staat Sittard-Geleen volop in het teken van Koningsdag. De activiteiten zijn doorgaans georganiseerd door of in samenwerking met diverse Oranjeverenigingen.
Koningsdag

Onderstaand een overzicht van alle Koningsdagactiviteiten in Sittard-Geleen: 

Geleen
Zoals ieder jaar pakt Geleen met Koningsdag groots uit met tal van activiteiten in het centrum. Naast de welbekende Koningsmarkt, geraniummarkt en kindervrijmarkt (10.00-17.00 uur) kunnen kinderen zich vrijwel de hele dag uitleven op een ‘Fit & Fun Plaza’. Op diverse locaties in het centrum is live entertainment. De winkels in het centrum zijn op Koningsdag geopend van 09.30 tot 17.00 uur. Koningsdag wordt om 22.00 uur feestelijk afgesloten bij LACO Glanerbrook met een spetterende vuurwerk-, licht- en lasershow op muziek. 

Bekijk hier het volledige programma in Geleen tijdens Koningsdag

Sittard
Ook dit jaar is Oranjecomité Sittard erin geslaagd een programma voor jong en oud te presenteren voor Koningsdag Sittard (10.00 - 21.00 uur). Nieuw dit jaar is de KoningsRun, een mooi hardloopparcours door de historische binnenstad. Tijdens Koningsdag zijn de winkels in het centrum geopend van 10.00-17.00 uur én pakken de winkeliers uit met een heuse Koningsdag braderie. De vrijmarkt, kunstmarkt en Koningsdans zijn dit jaar ook weer opgenomen in het programma.  

Bekijk hier het volledige programma in de binnenstad van Sittard tijdens Koningsdag 

Parkfestival Sittard 
Koningsdag? Dan zeg je Parkfestival Sittard! Voor de 24e keer vindt het Parkfestival Sittard plaats in het sfeervolle stadspark langs de Vijverweg, van 10.00 tot 18.00 uur. Verspreid over de dag zullen diverse bands hun muziek ten gehore brengen. Kinderen kunnen zich uitleven met boomklimmen en allerlei spannende en gezellige spellen zoals een bungee trampoline, rodeostier en springkussen. Op het grasveld is tevens een kinderrommelmarkt.  

Lees meer over het Parkfestival in Sittard

Born
Van 11.00 tot 16.00 uur vindt de Borner Markt / Oranjevrijmarkt plaats. Tevens is er een springkussen voor de kleintjes en kan er geschminkt worden met mevrouw Fabiola. Een DJ van Stevievents zorgt voor de muziek. Om 18.00 uur is er een rondgang door het dorp met Harmonie L’Union en schutterij St. Martinus. 

Buchten
Van 14.00 tot 19.00 uur is er een dorpsfeest voor jong en oud, met een zeskamp en spellen voor de allerkleinsten. Liefhebbers kunnen deelnemen aan een jeu de boules toernooi. Onder het genot van een hapje en een drankje kan er tevens meegedaan worden aan de loterij. Locatie: Markt / Dorpsstraat.

Einighausen / Guttecoven 
Kindervakantiewerk LEG organiseert om 11.00 uur vanaf het oude voetbalveld in Guttecoven een rondgang met versierde fietsen. Na afloop ontvangen de deelnemende kinderen een traktatie.

Grevenbicht
Koningsdagactiviteiten in het kader van de Koningsspelen op 12 april 2019 voor de kinderen van bassischool de Kingbeek, locaties Grevenbicht en Obbicht. De leerlingen van de groepen 1-4 nemen in de voormiddag in Obbicht deel aan een prinsen- en prinsessenbal dat wordt afgesloten met een galadiner. Voor de groepen 5-8 staat, op de locatie Grevenbicht, Oranjepop op het programma, muzikaal omlijst door het schoolorkest en schoolkoor. Onder het motto Mega Foute Blubber Power Race wordt tevens een spannende strijd op de survivalbaan gehouden.

Op 5 mei 2019 vindt vanaf 20.30 uur een bevrijdingsconcert plaats uitgevoerd door Koninklijke Harmonie Aurora onder leiding van Christiaan Janssen. De muziek wordt voorzien van een korte toelichting.   

Holtum

Het Oranjecomité Holtum heeft besloten om op Koningsdag geen kinderactiviteiten te organiseren. Alle activiteiten worden verplaatst naar vrijdag 12 april, als de Koningsspelen worden gevierd op en rond het sport- en recreatiecentrum Het Anker in Buchten. Bekeken wordt nog of op Koningsdag zelf toch de Nederlandse vlag gehesen gaat worden op de Holtummer Markt en of schutterij Sint Martinus en muziekgezelschap Juliana een muzikale rondgang zullen maken door Holtum en een serenade brengen aan een ‘gedecoreerde’.

Limbricht
Van 19.00 tot 23.00 uur vindt er op 26 april een ‘Oranje Disco’ plaats in de kantine van het sportcomplex aan de Allee. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Munstergeleen
Van 12.00 tot 17.00 uur diverse Koningsdagactiviteiten voor de jeugd op het scoutingterrein nabij de Geldakkerstraat, georganiseerd door scoutinggroep Munstergeleen. Van 18.00 tot 22.00 uur Solid Rock en van 19.00 tot 22.00 jeugddisco in het Jeugdhuis / scoutinggebouw aan de Geldakkerstraat (nr. 2) in Munstergeleen. 

Obbicht
Vanaf 14.00 uur trekt op de Obbichter Markt een feestelijke stoet met versierde fietsen voorbij. Dit evenement vindt plaats in samenwerking met Schutterij Sint Willibrordus en Harmonie Concordia Obbicht. Defilé en prijsuitreiking worden gehouden in het schutterslokaal, waar tevens een sport- en spellencircuit wordt georganiseerd. 

INSittardGeleen wenst iedereen een feestelijke Koningsdag toe! 

<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
  • Foodstock Van 30 mei t/m 2 juni staat Foodstock Sittard op het programma! Wat is er nou lekkerder dan op een mooie zomeravond met vrienden en familie te ‘picknicken’ in het park en te genieten van elkaar, livemuziek en lekker eten?
  • Holy Hill Obstacle Run Op zaterdag 25 mei vindt de zomereditie van de Holy Hill Obstacle Run in Sittard plaats. Een onvergetelijk gaaf modder en water spektakel waarbij deelnemers vijftig unieke obstakels moeten zien te overwinnen.
  • Week van de Amateurkunst Van vrijdag 17 mei t/m 26 mei organiseert De Domijnen alweer de vijfde editie van de Week van de Amateurkunst.
  • Wat is er allemaal te doen tijdens het paasweekend in Sittard-Geleen? Tijdens het paasweekend is er van alles te beleven in Sittard-Geleen. We hebben een aantal leuke suggesties voor je uiteen gezet.
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
Terug naar boven