menu in
Agenda

Parkfestival Sittard

27 apr 2018
Op vrijdag 27 april vindt het Parkfestival Sittard plaats in het sfeervolle stadspark langs de Vijverweg, van 10 tot 18 uur.

Hét jaarlijkse gezellige feest voor de hele familie onder de bomen, op het gras, tussen de kinderrommelmarktplaatsen, met muziek en spelletjes en lekker eten en drinken. Een heerlijke dag buiten met het hele gezin, waarop niets moet en heel veel mag. Misschien wel het állerleukste familie-uitje op Koningsdag!

Kom ook!
Na de redding van vorig jaar gaat het parkfestival ook dit jaar weer door. Het festival waarvan dee opbrengst naar kind gerelateerde goede doelen gaat. Dat jaarlijks wordt georganiseerd door een stelletje enthousiastelingen die daarmee een bijdrage leveren aan de buurt, de regio, het verenigingsleven, het stimuleren van regionaal talent in muziek en dans en zelfs een beetje aan de opvoeding van menig kind. En we dragen ook nog bij aan jarenlange vriendschappen, want mensen treffen elkaar op Koningsdag in het park voor een jaarlijkse reünie. Om dat alles te kunnen blijven doen, zijn we sterk afhankelijk van vele vrijwilligers, sponsors en onze bezoekers, die dan een hapje en een drankje bij ons nuttigen. We hopen dat jij, geachte bezoeker, dat weer gezellig in grote getalen komt doen. Na een paar jaren met slecht weer hoeven we je niet uit te leggen hoe belangrijk je komst dit jaar is. Dus kom, met je familie en vrienden, voor een fijne dag in het park.

Podium
Aan het podiumprogramma kan het zeker niet liggen! Het oude zwembadmonument in het park dat dit jaar dienst doet voor maar liefst vier(!) podia, is dit keer gevuld met zeer talentvolle, ambitieuze en energieke bands, o.a. De Desperado’s, Bard, Korvo, Danzaira, de Joo Janssen Band, Stompin Grounds, Urban Dance Factory, Bayonet Bay, Sjeng, Sjer & de Sjele en nog veel meer.  Kunstbende komt op deze dag met diverse regionale jonge bands en acts die afwisselend een van de kleinere podia zullen bemannen. Bovendien laten de diverse jonge talentjes van OBS Aan de Meule en Basisschool Leyenbroek van zich horen. Genoeg om van te genieten onder het genot van een kop koffie, een pilsje en wat lekkers te eten. Ook kunt u heerlijke ontspannen in de loungehoek, genaamd De ZITterd, waar u een echt vinylplaatje kunt aanvragen bij DJ’s John en Ron. Genoeg om van te genieten onder het genot van een kop koffie, een pilsje en wat lekkers te eten erbij.

Lookalike
Kom verkleed als een lid van onze Koninklijke familie naar het Parkfestival, maak een selfie samen met Willem-Alexander en Maxima en post deze foto vervolgens op onze Facebookpagina. De selfie met de meeste likes wint een leuke prijs om 17.00uur!

Gratis
Het festival is gratis toegankelijk en de opbrengsten gaan naar kind-gerelateerde goede doelen in de regio, zoals Stichting Leergeld. Meer dan tweehonderd mensen zijn als vrijwilliger actief.

Boomklimmen en meer
De hele dag kunnen de kinderen boomklimmen onder leiding van I-VY, op de sweeper en ‘bungeetrampoline’. Ontspan in de heerlijke loungehoek, genaamd De ZITterd, waar je een echt vinyl plaatje kunt aanvragen bij DJ’s John en Ron in de Singles Bar. Laat het kroost zich uitleven met de diverse spellen op het terrein en slenter gezellig over de kinderrommelmarkt. Ook het Kootje Spek Theater is van de partij, speciaal voor prinsen, prinsessen, ridders en heksen van 0 tot 100 jaar. 

Kortom, de hele dag genieten van een fijn familiefeest. Tot ziens op het Parkfestival Sittard!

<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
  • Koningsdag in Sittard-Geleen Koningsdag in Sittard-Geleen op 27 april wordt georganiseerd door of in samenwerking met diverse Oranjeverenigingen. Een overzicht van de grote activiteiten in Sittard-Geleen.
  • Koningsdag Sittard Het Pasveermuziekkorps zorgt dit jaar voor een feestelijke afsluiting van Koningsdag in Sittard. Nieuw dit jaar is het interactieve Koningsdans. Een interactief programma met workshops van dansscholen en topcoaches uit de regio.
  • Parkfestival Sittard Op vrijdag 27 april vindt het Parkfestival Sittard plaats in het sfeervolle stadspark langs de Vijverweg, van 10 tot 18 uur.
  • Mama’s Pride Op de plek waar Pinkpop ooit begon geniet je tijdens het Moederdagweekend van bekende en opkomende bands. De organisatie heeft een neusje om opkomende bands ver voordat ze doorbreken al te strikken.
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
  • Expositie: Object Love De expositie Object Love onthult onze intieme relatie met dingen. Mensen maken dingen om in onze praktische en emotionele behoeften te voorzien. Dingen zijn overal.
Terug naar boven