menu in
Nieuwsoverzicht
15 mrt 2018

Eerste starterstudio’s aan de Plakstraat in Sittard opgeleverd

Vanaf juni mogen de eerste bewoners het nieuwe complex aan de Plakstraat in Sittard hun nieuwe woning noemen. Na jaren van verval en leegstand ondergaat de plek naast het Kritzraedthuis in Sittard een ware verandering.

Wethouder Noël Lebens overhandigde samen met directeur Diederik Kruijssen van Perrée en Partners de eerste sleutel aan toekomstig bewoonster Marlon Willems.

Wethouder Noël Lebens: “Van leegstand en verval, naar een nieuwe bestemming als huisvesting voor starters op de woningmarkt. Nieuwbouw, met oog voor het historische karakter van de binnenstad van Sittard. Dit project is net als de Oostelijke schootsvelden en het Kloosterkwartier een goed voorbeeld van wat wij met Zitterd ReviSited willen bereiken.”

De bouw duurt inmiddels drie jaar. Dat komt doordat tijdens de werkzaamheden een monumentale kelder is aangetroffen. Daardoor moest het plan worden aangepast met als doel de monumentale kelder te behouden. Ook archeologisch onderzoek en het saneren van de grond op het perceel hebben gezorgd dat het project langer duurt dan is voorzien.  

Omdat de oude panden een onderdeel uitmaakten van het beschermd stadsgezicht heeft de ontwikkelaar zo veel mogelijk bouwmateriaal opnieuw gebruikt. Zo zijn oude balken en stenen van de oorspronkelijke panden verwerkt in de nieuwbouw.  

“Door oude materialen te hergebruiken wordt de prachtige geschiedenis van Sittard behouden”, legt Diederik Kruijssen uit. “Een nieuwe generatie in een nieuw gebouw, zonder daarbij het verleden uit het oog te verliezen. Dat vind ik mooi.”

Het bouwproject bestaat uit 18 studio’s voor studenten en starters. Omdat de woningvoorraad binnen de wal vrijwel statisch is zullen de studio’s naar verwachting snel zijn verhuurd.

<< Terug naar nieuwsoverzicht
Delen via:

Nieuwsoverzicht Wonen

Toon overige nieuwsberichten >>

Meer nieuws over Wonen

Filter
  • Voormalig Bisschoppelijk College nog één keer open voor publiek Vereniging Sittards Verleden en de stichting Reünie Kleesj Sittard organiseren op zaterdag 16 maart van 10.00 tot 13.00 uur een gratis toegankelijke bezichtiging in het gebouw van het vroegere Bisschoppelijk College aan de Parklaan.
  • Winnaars Brilliant Business Awards bekendgemaakt Onder grote belangstelling zijn dinsdagavond 16 april de Brilliant Business Awards uitgereikt. De prijs in de categorie Diamant ging naar HBI Bisscheroux uit Geleen. De Robijn was voor Weld Point uit Beek en de Parel ging naar IZT Limburg uit Elsloo.
  • Youp van 't Hek opent het theaterseizoen bij Schouwburg De Domijnen Op vrijdag 6 en zaterdag 7 september 2019 opent Youp van ’t Hek het theaterseizoen 19/20 bij Schouwburg De Domijnen. Hij staat twee avonden met zijn voorstelling ‘Met de kennis van nu’ op het podium.
  • VISTA college nieuwe naam Arcus College en ROC Leeuwenborgh Gisteren is in de Rodahal in Kerkrade op feestelijke wijze de fusie tussen Arcus College en ROC Leeuwenborgh bekrachtigd. Tijdens de bijeenkomst werd ook de naam van het fusiecollege onthuld: VISTA college.
  • Feest bij winkelcentrum Den Tempel in Sittard Op zaterdag 6 april vieren winkeliers aangesloten bij de promotievereniging Den Tempel de heropening van het gerenoveerde winkelcentrum Den Tempel in Sittard. Tussen 13.00 en 17.00 uur worden bezoekers getrakteerd op diverse feestelijke activiteiten.
 
Terug naar boven