menu in
Nieuwsoverzicht
16 mrt 2018

DaCapo leerlingen namen een kijkje bij technische bedrijven in Sittard-Geleen

Maandag 12 maart om 9:00 is de opening van de tweede editie van de T-splitsing. Tijdens deze tour nemen leerlingen van DaCapo College een kijkje achter de schermen bij technische bedrijven op het bedrijventerrein in Sittard-Geleen.

Profielkeuze
Het gaat om tweedejaars vmbo-leerlingen die dit jaar een profielkeuze gaan maken. De technische profielen op het vmbo hebben al langer te kampen met lage leerlingaantallen. Het DaCapo College hoopt met de tour leerlingen een realistisch beeld te geven van de mogelijkheden die de technische sector te bieden heeft en hen zo te stimuleren voor een profiel in de techniek te kiezen.


Succesvolle pilot
Op 18 december 2017 vond de eerste versie van de T-splitsing plaats. En met succes! Zowel vanuit de leerlingen als ouders kwamen positieve geluiden, met zelfs verontwaardigde brieven van ouders met de vraag waarom leerlingen uit andere leerjaren niet konden deelnemen aan de tour.
Ook de deelnemende bedrijven waren enthousiast. Genoeg reden dus om een tweede editie te organiseren!

Tweede editie
Tijdens de tweede editie van T-splitsing zijn de leerlingen welkom bij Wooncentrum Ger Pfennings. Ook de ouders zijn dit keer uitgenodigd. Vanaf Pfennings vertrekt iedereen in kleine groepen naar de deelnemende bedrijven. Dat zijn dit keer wederom MH Roadstyling, Jac Salvino Glas, Kupron en Lucassen Metaalbewerking. Twee nieuwe bedrijven zijn van de partij: Destil en Mengelers Groep. De bedrijven bieden elk inzicht in een andere kant van de technische sector zodat de leerlingen een goed beeld krijgen van de vele mogelijkheden in de techniek.

Bron: ledbrainport2020.nl

<< Terug naar nieuwsoverzicht
Delen via:

Nieuwsoverzicht Studeren

  • VISTA college nieuwe naam Arcus College en ROC Leeuwenborgh Gisteren is in de Rodahal in Kerkrade op feestelijke wijze de fusie tussen Arcus College en ROC Leeuwenborgh bekrachtigd. Tijdens de bijeenkomst werd ook de naam van het fusiecollege onthuld: VISTA college.
  • Open dag Fontys Overweeg jij een loopbaan in het basis- of voortgezet onderwijs en ben jij geïnteresseerd in het werken met en voor kinderen? Bezoek dan de open dag van Fontys op zaterdag 16 maart in Sittard.
  • Studenteninkom Sittard 2019 Woensdag 4 september 2019 vindt de studenteninkom van Sittard plaats. Alle studenten van Zuyd Hogeschool en Fontys zijn van 16.00 – 22.00 uur van harte welkom op het Ligneplein om de start van het nieuwe schooljaar te vieren.
  • Hogeschool Zuyd zoekt verbinding bedrijfsleven en onderwijs Met de komst van Luc Verburgh als nieuwe bestuursvoorzitter van Zuyd Hogeschool waait er een nieuwe wind door het instituut. Hij verruilde Rotterdam voor Zuid-Limburg. "De Randstad heeft nog steeds een vertekend beeld van het zuiden."
Toon overige nieuwsberichten >>

Meer nieuws over Studeren

Filter
 
Terug naar boven