menu in
Nieuwsoverzicht
15 mrt 2019

VISTA college nieuwe naam Arcus College en ROC Leeuwenborgh

Gisteren is in de Rodahal in Kerkrade op feestelijke wijze de fusie tussen Arcus College en ROC Leeuwenborgh bekrachtigd. Tijdens de bijeenkomst werd ook de naam van het fusiecollege onthuld: VISTA college.

Toekomstgericht 
VISTA staat voor visie, vitaliteit en vooruitzicht en daarmee ook voor toekomstgericht. Hiermee zet de fusieschool de betekenis van het nieuwe college in de regio kracht bij.   

Samenwerking 

De voorzitter van de raad van bestuur van het VISTA college, Jos Kusters, wees op het belang van een goede samenwerking tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven en benadrukte onder meer de rol van de medewerkers: “Het is jullie passie, bevlogenheid en betrokkenheid, die elke dag opnieuw het verschil maakt in het leven van onze studenten.”  

Aanleiding voor de fusie 
De minister van onderwijs, cultuur en wetenschap heeft in oktober 2018 ingestemd met een fusie tussen Arcus en Leeuwenborgh. De fusie wordt noodzakelijk geacht om te kunnen anticiperen op de gevolgen van de sterke demografische krimp in de regio en ontwikkelingen op de regionale arbeidsmarkt. Tegelijkertijd waarborgt de fusie de kwaliteit van het MBO-onderwijs naar de toekomst. Het streven is dat ROC Leeuwenborgh en het Arcus College vanaf 1 september 2019 samen verder gaan als één ROC onder één naam. Bij elkaar telt VISTA College zo’n 17.000 studenten en 1.700 medewerkers.

Kijk voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen over de fusie op: www.vistacollege.nl   

<< Terug naar nieuwsoverzicht
Delen via:

Nieuwsoverzicht Studeren

  • VISTA college nieuwe naam Arcus College en ROC Leeuwenborgh Gisteren is in de Rodahal in Kerkrade op feestelijke wijze de fusie tussen Arcus College en ROC Leeuwenborgh bekrachtigd. Tijdens de bijeenkomst werd ook de naam van het fusiecollege onthuld: VISTA college.
  • Open dag Fontys Overweeg jij een loopbaan in het basis- of voortgezet onderwijs en ben jij geïnteresseerd in het werken met en voor kinderen? Bezoek dan de open dag van Fontys op zaterdag 16 maart in Sittard.
  • Studenteninkom Sittard 2019 Woensdag 4 september 2019 vindt de studenteninkom van Sittard plaats. Alle studenten van Zuyd Hogeschool en Fontys zijn van 16.00 – 22.00 uur van harte welkom op het Ligneplein om de start van het nieuwe schooljaar te vieren.
  • Hogeschool Zuyd zoekt verbinding bedrijfsleven en onderwijs Met de komst van Luc Verburgh als nieuwe bestuursvoorzitter van Zuyd Hogeschool waait er een nieuwe wind door het instituut. Hij verruilde Rotterdam voor Zuid-Limburg. "De Randstad heeft nog steeds een vertekend beeld van het zuiden."
Toon overige nieuwsberichten >>

Meer nieuws over Studeren

Filter
 
Terug naar boven