menu in
Nieuwsoverzicht
24 aug 2017

Experimenteren om te groeien: GeleenLAB

In het Werkatelier, op de hoek van de Salmstraat en de Raadhuisstraat, heeft zich sinds kort het ‘GeleenLab’ gevestigd. Dit is een collectief van actieve bewoners,creatieve ondernemers, professionals, ambtenarenen bestuurders.

Het is de bedoeling dat het een broeiplaats wordt voor creatieve ideeën en experimenten om Geleen weer nieuw elan te geven.

Economische groei is in deze tijd niet meer vanzelfsprekend. We zijn nu in een periode aanbeland dat we moeten zoeken naar andere vormen van ontwikkeling. Want groeien is ook openstaan voor vernieuwing en creatieve oplossingen. Bijvoorbeeld om de leegstand aan te pakken. En dat is waar het om draait in het GeleenLAB: nieuwe, tijdelijke concepten ontwikkelen voor Geleen. Omdat het GeleenLAB van en voor Geleen is, wordt er op zeer korte termijn een zogenaamd stadsmakersnetwerk opgericht. Dat is een open netwerk van denkers en doeners die een bijdrage willen leveren aan projecten of activiteiten van het GeleenLAB. Iedereen met ideeën en positiviteit is van harte welkom: ondernemers, bewoners, studenten, kunstenaars en noem maar op. De komende maanden gaat het team van start met ideeën voor de Salmstraat.

Samenwerking
Het GeleenLAB is naast een platform ook een leeromgeving. Want door ervaringen, lessen en oplossingsrichtingen vast te leggen, wordt nieuwe kennis ontwikkeld en verspreid. De gemeente, provincie, Brightlands Chemelot Campus en de Maastricht Academy of Fine Arts and Design hebben interesse getoond en inmiddels is er een mooie samenwerking tot stand gekomen. De eerste resultaten daarvan zijn in de tweede helft van dit jaar zichtbaar in de Salmstraat. Om de ‘buren’ alvast bewust te maken van afval en recycling is samen met Chemelot een leuke actie bedacht. Bewoners uit Geleen die plastic flessen inleveren in het Werkatelier in de Salmstraat, krijgen een gratis ijsje. Met de opbrengst van de actie wordt de Plastic Soup Foundation. Verder is er begin september een zomeravonddebat over de winkelstraat van de toekomst. En is er eind september een retail fietsexpeditie georganiseerd naar Rotterdam, op zoek naar vernieuwende concepten. 

Binnenlopen
Je vindt het lab in het Werkatelier op de hoek van de Salmstraat en de Raadhuisstraat. Loop er ’s binnen en laat u inspireren. Houd ook de Facebookpagina in de gaten voor de ontwikkelingen, events en LABgeluiden!

<< Terug naar nieuwsoverzicht
Delen via:

Nieuwsoverzicht Winkelen

Toon overige nieuwsberichten >>

Meer nieuws over Winkelen

Filter
 
Terug naar boven