menu in
Cafés

Tips: stappen in Sittard-Geleen

Een leuk avondje stappen doe je in Sittard-Geleen. In de avonduren bruist de stad! Van een hip danscafé tot een bruine kroeg waar rustig een kaartje kan worden gelegd. We hebben een aantal tips op een rijtje gezet. De populaire Brandslang is een kroegentocht langs zes bijzondere horecazaken. Ontbreekt er een café op de pagina of heb je nog een goede tip? Vul dan het contactformulier in. 

Tapperie de Gats

Café de Gats
In dit karakteristieke en monumentale pand uit 1535, met een prachtig uitzicht op het marktplein  was vroeger een bakkerij gevestigd. 'De Gats' is vernoemd naar het straatje naast het pand, dat dezelfde naam draagt en in het Limburgs  'smal straatje' betekent. Het café met sfeervol terras straalt warmte uit en biedt Limburgse gastvrijheid en gezelligheid pur sang. De schilderijen nemen u mee naar vroegere tijden.

Website Tapperie de Gats

Kafee de Kup

Kafee de Kup
Café sinds mensenheugenis. De vele instrumenten aan het plafond verraden de voorliefde van de gastheer, terwijl de foto's aan de wanden de gasten terugvoeren naar Sittard in vroeger tijden. Afbeeldingen van markante stadsgezichten, die menigeen zich nog herinnert, zorgen voor gespreksstof. Drie generaties treffen elkaar in dit knusse café.

Website Kafee de Kup

Café Dwaesj

Café Dwaesj
Op een steenworp afstand van het station ligt Café Dwaesj. Een van de oudste café’s van Sittard (ruim 125 jaar) kreeg in 2006 deze nieuwe naam. Een onafhankelijke jury koos deze uit de vele inzendingen van voornamelijk stamgasten. Dwaesj betekent dwars: het café ligt namelijk aan de Stationsdwarsstraat. Dwars staat ook voor dwarsliggen; een beetje eigenzinnig en tegendraads, maar altijd met een vrolijke ondertoon.

Website Cafe Dwaesj 

Hotel -restaurant- café De Limbourg

Hotel Limbourg
Het markante hotel uit 1688 ligt prominent aan de markt in Sittard. Een historische locatie boordevol sfeer en ambiance die volledig is gerenoveerd en gerestaureerd in 2008. De entourage in het authentieke grand café met lounge en restaurant en het verwarmde terras zijn met zorg ingericht. Uitgebreide lunch- en dinermogelijkheden.

Website Hotel De Limbourg

Café Schtad Zitterd

Café Schtad Zitterd
Hoe bruin moet een bruin café zijn? Café Schtad Zitterd aan de Markt in Sittard herbergt meer dan 175 jaar traditie en presenteert de voorstelling van het Sittardse leven. Een absolute aanrader voor wie het Bourgondische karakter van de stad wil proeven. Toon Hermans kijkt vanaf een gesigneerde foto achter de tap, of het naar wens gaat in zijn geboorteplaats. Schtad Zitterd is een café waar jong en oud zich thuis voelt. Stamgast of vreemdeling. De sfeer varieert van ingetogen in de ochtenduren tot uitgelaten wanneer de bierkraan een tijdje op volle toeren heeft gelopen. Maar altijd in een aangename huiselijke ambiance. En de saté en uiensoep zijn in Sittard net zo befaamd als de huisgemaakte taarten en de biefstuk. Het café hoort steevast bij de beste 100 van het land.

Website Café Schtad Zitterd

Café ’t Sjterfhoes

Café 't Sjterfhoes
Direct naast de Grote Kerk ligt dit meer dan 100 jaar oude café dat nostalgie uitstraalt. Eigenlijk is het een gewoon woonhuis waarvan de voorkamer, de gelagkamer, is ingericht als dranklokaal. De overlevering vertelt ons dat hier vroeger 'het vel werd verzopen'; bij de nodige 'potten bier' werd de overledene herdacht. Een ander aannemelijk verhaal laat weten dat daags voor en op de dag van begrafenissen buurtgenoten de klokken kwamen luiden en na deze inspanning welverdiende glazen bier kwamen drinken... Genieten op het kleinste terras van Sittard? Dat kan hier.

Website Café ’t Sjterfhoes 

Ernesto’s Cantina Mexicana

Ernesto's
Studentikoos eetcafé in de stad met een heel eigen, creatieve stijl. Uitgebreide Dutch-Mex menukaart én een programma boordevol swingende livemuziek en spraakmakende optredens het hele jaar door. Een bruisend stukje Mexico op de Sittardse markt.

Website Ernesto's Cantina Mexicana

Café Salden

Café Salden
De historie van Café Salden gaat terug naar 1829, toen zich in het huidige pand de eerste herbergier vestigde. Café Salden is het bruinste café in de regio en staat als aanrader bij café Top 100 van Nederland genoteerd.

Website Café Salden

Café De Auw Pastorie

Café Auw Pastorie
Het monumentale  pand van meer dan 300 jaar oud was vroeger een pastorie. Al meer dan honderd jaar is het in gebruik als café. Een begrip in de omgeving.

Website Café De Auw Pastorie 

Café ’t Vlaegelke

Café 't Vlaegelke
Op de Markt in Geleen al meer dan 35 jaar één van de bekendste café’s hier. Café 't Vlaegelke is de plek voor live muziek, regelmatig treden er blues- en rockbands op. Loop eens binnen tijdens de Music Night die elke 1e zaterdag van de maand in alle cafe’s rond de markt in Geleen wordt gehouden.

Website Café 't Vlaegelke

Stadscafé Geleen

Stadscafé Geleen
Stadscafé Geleen midden in het centrum biedt een combinatie van dansen, eten en drinken. Op dinsdagavond wordt hier les in Salsa, Zouk en Bachatta gegeven en kan men daarna boven in het café nog vrij dansen. Op woensdagavond wordt er Zumba gedanst. Een optie is ook Rock and Roll Op de 2e donderdag van iedere maand vanaf 19.00 uur is het café een ontmoetingsplek van vrienden, kennissen en leden van Stichting Onbeperkt vrij, een Stichting van en voor mensen met en zonder een beperking. Ook op die avond is iedereen van harte welkom. Een ingang van het café is permanent toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Stadscafé Geleen, is bovendien gespecialiseerd in de Indonesische keuken.

Stadscafé Geleen  

Grand Café Amadeus

Café Amadeus
Grand Café Amadeus ligt aan de westzijde van de Markt en straalt een gezellige warmte uit. Het is voor velen een tweede huiskamer. De sfeer en ambiance zijn intiem. Aan het interieur is veel aandacht besteed Er zijn heel wat bieren van het vat en er is zelfs een heuse wijnhoek: "au coin de vin". Bij wat koeler weer kunt u toch lekker buiten zitten omdat het overdekte terras verwarmd is.

Website Grand Café Amadeus 
@inpaginahtml@