menu in
7 heerlijke lunchzaken

7 zaken in Sittard-Geleen voor een heerlijke lunch

Lunchen kan in Sittard-Geleen op bijzonder veel plekken. Om je een indruk te geven hebben we 7 locaties uitgelicht waar je kunt genieten van een heerlijke lunch!

Bagels & Beans

Pal aan het sfeervolle marktplein van Sittard vind je een Bagels & Beans vestiging. Deze Bagels & Beans (ooit de eerste in Limburg!) bevindt zich in een sfeervol gerenoveerd monumentaal pand uit 1645. De producten zijn vaak biologisch, altijd vers en zonder uitzondering met zorg bereid. Maak een keuze uit het zeer uitgebreide assortiment aan bagels of verwen jezelf met een muffin, cruffin en / of een lekker stukje taart. Eet smakelijk!

Bagels en Beans
Putstraat 4
6131 HL Sittard

www.bagelsbeans.nl
Bagels en Beans

Groenten van Roos

Vlees- en visloos restaurant Groenten van Roos (voorheen: Rauw) mag gerust een succes worden genoemd. Amper twee jaar na de start van haar zaak in het hart van de Sittardse binnenstad is eigenaresse Roos ten Zeldam verhuisd naar een groter horecapand. Voor zowel de echte vegetariër als veganist moet Groenten van Roos aanvoelen als een culinair walhalla. Je kunt er terecht voor een heerlijke lunch, smoothies, salades, sandwiches, wraps en wekelijkse wisselende gerechten. Daarnaast zijn alle gerechten gluten- en lactosevrij, vrij van geraffineerde suikers en grotendeels plantaardig en veganistisch. Niet geheel onbelangrijk: een bezoekje aan Groenten van Roos is naast een gezonde en milieubewuste keuze ook nog eens heel lekker!

Groenten van Roos
Paardestraat 22
6131 HC Sittard

www.groentenvanroos.com
groenten van roos

Jolie's

De naam Jolie’s is afgeleid van horecaonderneemster en eigenaresse Jolie Hanssen. Toen zij hoorde dat het pand van restaurant ’t Hartje in Geleen beschikbaar kwam, twijfelde ze geen moment. Na een grondige renovatie heeft Jolie’s een frisse en moderne uitstraling gekregen. Er wordt ontbijt, lunch en diner geserveerd. De menukaart geeft ruimte om een verrassende en gevarieerde lunch- of dinerplank samen te stellen. Time to share!

Jolie's
Markt 124
6161 GP Geleen 

Over Jolie's
lunchen sittard geleen jolies

Leven

Vanuit een passie voor koken, het maken van gebak en de wens om mensen hiervan te laten genieten is Leven ontstaan. Een unieke koffiebar en lunchroom in de binnenstad  van Sittard. In het rijksmonumentale pand neem je plaats in de prachtige serre uit 1905 met zicht op de tuin en zie je hoe de zon door de glas-in-lood ramen schijnt. Of plof neer op de bank in de zithoek en zie de mensen in de winkelstraat voorbij lopen. Op de kaart vind je heerlijke broodjes, sandwiches en soepjes. Vooral de tosti met Wyngaard geitenkaas is het proberen waard. Naast de reguliere tafeltjes kun je ook plaatsnemen aan de grote leestafel om de krant of een tijdschrift te lezen.  

Leven
Voorstad 2
6131 CR Sittard 

www.leven-sittard.nl

Luna Eten & Drinken

Luna Eten & Drinken is al jaren een vertrouwde plek waar je heerlijk geniet van een lekkere cappuccino, lunch, diner, high-tea en in het weekend van een lekker ontbijt. Met het verwarmde terras zit je het hele jaar door goed op de Markt. Luna heeft een uitgebreide lunchkaart en van de dinerkaart is het driegangen keuzemenu van de chef echt een aanrader. Leuk detail: de menukaart is onlangs vernieuwd! Kom jij snel proeven?

Luna Eten & Drinken
Markt 39
6131EL Sittard

www.lunaetenendrinken.nl

Windraak 31

Restaurant Windraak 31
Buiten het centrum van Sittard ligt – omgeven door natuur en landschap – restaurant Windraak 31. De ligging maakt dit familierestaurant het perfecte start- en eindpunt voor een stevige wandeling. Tussen 11.00 en 16.30 uur kun je genieten van een heerlijke uitgebreide lunch. Dit kan zowel binnen als buiten. De kaart is enorm uitgebreid én divers. Voor de kinderen is er een kleine speeltuin aangelegd, inclusief trampoline en een klimtoestel met glijbaan. Tip: op de website van Windraak 31 zijn diverse leuke wandelroutes in de directe omgeving van het restaurant alvast voor je uitgestippeld. Wel zo handig!
 
Windraak 31
Windraak 31
6153 AC Sittard

www.windraak31.nl

Lunchroom 't Witte Broodje

Lunchroom 't Witte Broodje is een goed adres in Geleen  voor een smakelijke en altijd verrassende lunch. De vriendelijke bediening staat steeds voor je klaar in een smaakvolle entourage. Ideaal voor een gezellige middag! Ook verzorgen zij lunches, recepties, vergaderarrangementen, barbecue en catering voor feesten en partijen. Lekker!

Witte Broodje 
Agnes Printhagen 5
6161EJ  Geleen 

www.wittebroodje.nl
@inpaginahtml@