menu in
Evenementen

Oldtimer Parade in Geleen

28 jul 2019
Op zondag 28 juli transformeert de Markt in Geleen van 11.00 tot 17.00 uur in een waar automuseum. Op deze dag vindt namelijk de 23e editie van de Geleense Oldtimer Parade plaats, georganiseerd door de Stichting Oldtimer Vrienden Limburg (STOVL).

In de loop der jaren heeft het evenement een goede naam opgebouwd. Vooral de fraaie routes door het Limburgse land oogsten veel lof. Ook de oldtimers zelf, welke minstens 25 jaar of ouder moeten zijn, zijn zeer gevarieerd in zowel leeftijd als uitvoering. In totaal worden er meer dan 220 deelnemers verwacht die naast oldtimers en ‘classic cars’ ook antieke motoren en bromfietsen tentoonstellen.  

Tal van bijzondere voertuigen aanwezig
De stichting Oude Brandweerwagens Geleen maakt haar opwachting met een drietal oude voertuigen. Verder zijn er de hele dag antieke tractoren, stationaire motoren, landbouwmachines en motorfietsen uit diverse verzamelingen te bewonderen. Er is dit jaar tevens een bijzondere stoomauto aanwezig: een Stanley Steamer uit 1913. Op dit voertuig kunnen acht personen plaatsnemen en uiteraard krijgen bezoekers de mogelijkheid mee te gaan met een rondrit.

Programma
Deelnemers krijgen zowel ‘s ochtends als ‘s middags de kans om een kilometers lange rondrit door het prachtige Zuid-Limburgse land te rijden. Rond 13.30 uur begint er op de Markt een voertuigpresentatie van de oldtimers waarbij deelnemers en bezoekers voldoende tijd hebben om de voertuigen uitgebreid te bekijken. Het zal de hele dag een komen en gaan zijn van de mooiste oldtimers en ‘classic cars’.

Bekijk je al dat moois liever van een afstand? Strijk dan neer op één van de gezellige terrasjes aan de markt in Geleen.

Kijk voor meer informatie op www.stovl.nl.  
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like dan het Facebook-evenement.

<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
  • Oktoberfeest Sittard: het grootste najaarsfeest van het zuiden! Van 11 t/m 16 oktober vindt in de historische binnenstad van Sittard het Oktoberfeest plaats. Het populaire volksfeest wordt dit jaar voor de 15e keer gevierd. De jubileumeditie – met thema ‘grenzeloos’ - belooft één groot spektakel te worden!
  • Summer of Sports...and Arts 2019 Ecsplore organiseert in samenwerking met het Leerbedrijf SPRINT altijd supertoffe activiteiten in de zomervakantie.
  • Expositie Rees Laudy in Erfgoedcentrum De Domijnen De Westelijke Mijnstreek kent veel kunstenaars die in hun tijd zeer populair waren, maar inmiddels in de vergetelheid zijn geraakt. In de komende tentoonstelling wordt de aandacht gevestigd op Paula Maria Theresia (Rees) Laudy (1926-2017).
  • Tour de L1mbourg: 28 juli in Sittard-Geleen Limburg is dé wielerprovincie van Nederland en dus maakt regionale omroep L1 deze zomer wederom het programma Tour de L1mbourg van 5 t/m 28 juli tijdens het grootste wielerevenement van de wereld; de Tour de France.
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
Terug naar boven