menu in
Evenementen

Zomeractiviteiten in Kasteelpark Born

28 jul 2019 − 18 aug 2019
In juli en augustus organiseert Kasteelpark Born nog diverse activiteiten. In de resterende weken van de zomervakantie staat het dierenpark achtereenvolgens in het teken van een sprookjes-, spelletjes-, en kriebelbeestendag.
kasteelpark born

Sprookjesdag in het thema van 1001 nacht 
Zondag 28 juli staat de sprookjesdag in het teken van 1001 nacht. Waan je in de wereld van Aladdin! Kom verkleed naar het park en ga op de foto met prinses Jasmine op een vliegend tapijt, vertel de geest je wensen en dans mee met een buikdanseres. Ook kun je je laten schminken. Kom je ook? 

Spelletjesdag 
Zondag 11 augustus worden er als vanouds Oud Hollandse spelletjes gespeeld in Kasteelpark Born. De activiteiten vinden vanaf 13.00 uur plaats op het plein bij de wasberen. De spelletjes hebben te maken met de dieren uit het park. Hou de veren van de pauw in evenwicht, gooi ringen om het stekelvarken en vis de vissen uit het water. Leuk, leerzaam en wie weet krijg je ook nog wat lekkers! Het programma eindigt om 16.00 uur.

Insecten- en andere kriebelbeestendag 
Op zondag 18 augustus zet Kasteelpark Born de bewoners uit het kriebelhuis in het zonnetje en kun je kennismaken met o.a. wandelende takken en kakkerlakken. Wist je dat insecten heel nuttige dieren zijn die in iedere tuin voorkomen? En dat je ze zelf ook kunt eten? Tijdens de insecten- en andere kriebelbeestendag leren we je van alles over insecten en krijg je de mogelijkheid om ze van dichtbij met een loep te komen bekijken. Voor €10,- kun je een eigen insectenhotel in elkaar zetten bij de workshoptafel. Neem hem mee en hang hem thuis op!

Alle activiteiten zijn van 13.00 tot ongeveer 16.00 uur tenzij anders vermeld (data en aanvangstijden zijn onder voorbehoud). Tijdens activiteiten gelden de normale entreeprijzen, de toegang tot / deelname aan de activiteit is gratis.

www.kasteelparkborn.nl

<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
  • Opening cultuurseizoen 2019/2020: "Kom bij ons op de bank" Zaterdag 14 september nodigen De Domijnen en haar cultuurpartners je met “Kom bij ons op de bank” uit om te komen genieten van voorproefjes van het nieuwe cultuurseizoen.
  • Fiat 500 Tour Na het succes van vorig jaar volgt zondag 15 september de tweede editie van de Fiat 500 Tour! Het start- en eindpunt van de 125 kilometer lange tocht door Nederlands- en Belgisch Limburg is de Markt in Sittard.
  • Torenfeesten Oud-Geleen De tweede zondag van september vinden wederom de Torenfeesten in Oud-Geleen plaats.
  • Outlet Shopping Day in Geleen Zaterdag 31 augustus is het weer Outlet Shopping Day in het centrum van Geleen.
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
Terug naar boven