menu in
Evenementen

Maand van de Geschiedenis bij Erfgoedcentrum De Domijnen

29 sep 2019 − 31 okt 2019
Al een aantal jaren is oktober Maand van de Geschiedenis, hét grootste historische evenement van Nederland. Het landelijke thema is dit jaar Zij/Hij. Ook in Sittard-Geleen vinden tal van activiteiten plaats.
75 jaar bevrijding

Limburgse thema: Zij/Wij
De provinciale start van de Maand van de Geschiedenis vond dit jaar op 29 september plaats bij Erfgoedcentrum De Domijnen. Het landelijke thema is dit jaar Zij/Hij. Maar in de Limburgse geschiedenis is het 75 jaar geleden dat de bevrijding van Nederland hier begon, daarom is het Limburgse thema: Zij/Wij.

We staan daarom stil bij bijzondere verhalen, films, foto’s en interessante items uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijdingsperiode. Tijdens de maand oktober vinden in Sittard-Geleen diverse activiteiten plaats in het kader van de Maand van de Geschiedenis. Zo kun je diverse lezingen en theatervoorstellingen bijwonen over de Tweede Wereldoorlog en de bevrijdingsperiode.

Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op de website van De Domijnen. Er worden nog t/m 31 oktober activiteiten georganiseerd.

<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
  • Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen presenteert tentoonstelling Joseph Sassoon Semah Dit najaar presenteert Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen een omvangrijke overzichtstentoonstelling van Joseph Sassoon Semah – één van de meest veelzijdige, innovatieve en invloedrijke kunstenaars die Nederland rijk is.
  • Geleen Calling presents WAVE Zaterdag 14 december vindt in café-zaal De Reünie in Geleen vanaf 19.00 uur het post-punk festival Geleen Calling presents WAVE plaats.
  • Kerstcircus Sittard-Geleen Het is feest bij de circusfamilie Freiwald: het Limburgs Kerstcircus bestaat dit jaar namelijk 15 jaar! Om dit bijzondere jubileum niet onopgemerkt voorbij te laten gaan wordt er van 19 december t/m 5 januari een spectaculair Kerstcircus neergezet.
  • HerfstXperience 2019 Ecsplore organiseert in samenwerking met het Leerbedrijf SPRINT voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar altijd spectaculaire activiteiten in de herfstvakantie.
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
  • Overzicht bevrijdingsactiviteiten Sittard-Geleen Limburg viert in 2019 en 2020 75 jaar bevrijding in Nederland. Er wordt een passende invulling gegeven aan dit kroonjaar. Een invulling die past bij de traditie van eren en gedenken, maar die tevens oog heeft voor de toekomst.
Terug naar boven