menu in
Evenementen

Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen presenteert tentoonstelling Joseph Sassoon Semah

20 okt 2019 − 16 feb 2020
Dit najaar presenteert Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen een omvangrijke overzichtstentoonstelling van Joseph Sassoon Semah – één van de meest veelzijdige, innovatieve en invloedrijke kunstenaars die Nederland rijk is.
Joseph Sassoon Semah

Sassoon Semah is een artist’s artist bij uitstek, die met zijn beeldende werk, als organisator, docent en kritisch klankbord verschillende generaties andere kunstenaars heeft beïnvloed. Zijn poëtische sculpturen, installaties, tekeningen en performances staan in het teken van herinnering en het begrip van tolerantie.

Sassoon Semah onderzoekt de relatie van de Ander tot het subject. Hij vergelijkt hiertoe de denkmodellen van het jodendom - een cultuur van het woord - met die van het christendom, een cultuur van het beeld. Hij stelt zich ten doel een ‘typografie van de tolerantie’ te ontwikkelen: een open, geen harmonie nastrevende structuur die ruimte laat voor de eigenheid van de Ander. De tentoonstelling in Sittard heeft het karakter van een open depot en vormt de eerste museale overzichtstentoonstelling van Semahs werk in Nederland sinds 2003. Zijn werken zijn te zien in Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen en uiteenlopende locaties in Sittard, waaronder verschillende kerken en de voormalige joodse begraafplaats op Fort Sanderbout.

Opening expositie
De tentoonstelling wordt op zondag 20 oktober om 13.00 uur zelf geopend door Joseph Sassoon Semah. Bij de opening zal ook een speciale Performance, MaASeH MeRKaVaH (The working of the riding vehicle) te zien zijn.

Aan het eind van de tentoonstelling wordt een uitvoerige nieuwe publicatie van het werk van Joseph Sassoon Semah gepresenteerd. De tentoonstelling wordt begeleid door een programma met lezingen, performances en een door Semah samengesteld filmprogramma in Filmhuis De Domijnen. Op zondag 27 oktober, 24 november, 22 december 2019 en 26 januari 2020 om 15.00 uur geeft curator Roel Arkesteijn rondleidingen door de tentoonstelling. Deze rondleidingen zijn gratis toegankelijk op vertoon van een geldig entreebewijs voor de tentoonstelling.

Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen
Ligne 5, 6131 MT Sittard

Meer informatie

--

Bijschrift foto: Joseph Sassoon Semah Measurement in Time (Then as now one finds that the city of Jerusalem is simultaneously a criticism and a non site) 1983 courtesy of the artist. Photo: Rüdiger Lubricht Worpswede.

<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
  • Dagdeal weken in centrum Geleen Van maandag 4 november t/m vrijdag 10 januari kun je in het centrum van Geleen tien weken lang profiteren van de beste dag- en weekdeals. Tientallen ondernemers doen mee en elke week zijn er nieuwe deals!
  • Black Friday in Sittard Black Friday is dé dag om te profiteren van topaanbiedingen. Het Amerikaanse fenomeen is overgewaaid naar Nederland en ook in Sittard doen steeds meer winkels mee aan deze koopjesdag.
  • MOZL opent twee nieuwe mountainbikeroutes in Sittard-Geleen Op zaterdag 23 november opent MOZL (Stichting Mountainbike Ontwikkeling Zuid-Limburg) twee nieuwe mountainbikeroutes in Sittard-Geleen. Het betreft de Watersley Sports & Talentpark Sittard-Geleen MTB Route en het Watersley NK Parcours 2019.
  • Wèntjerdruim Tijdens de kortste en donkerste dagen van het jaar wordt de binnenstad van Sittard van 18 december tot en met 5 januari wederom omgetoverd tot een winterse droomwereld.
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
  • Overzicht bevrijdingsactiviteiten Sittard-Geleen Limburg viert in 2019 en 2020 75 jaar bevrijding in Nederland. Er wordt een passende invulling gegeven aan dit kroonjaar. Een invulling die past bij de traditie van eren en gedenken, maar die tevens oog heeft voor de toekomst.
Terug naar boven