menu in
Evenementen

MOZL opent twee nieuwe mountainbikeroutes in Sittard-Geleen

23 nov 2019
Op zaterdag 23 november opent MOZL (Stichting Mountainbike Ontwikkeling Zuid-Limburg) twee nieuwe mountainbikeroutes in Sittard-Geleen. Het betreft de Watersley Sports & Talentpark Sittard-Geleen MTB Route en het Watersley NK Parcours 2019.
Mountainbike

De Watersley-route voert van het Watersley Sports & Talentpark naar het Tom Dumoulin Bike Park, het NK-parcours is de route waarop het NK MTB 2019 werd verreden. De eerste verbindt twee hotspots voor de fietssport in de Gemeente Sittard-Geleen, de tweede vormt een ware uitdaging voor de sportieve mountainbiker. 

MOZL realiseerde de Watersley-route in nauwe samenwerking met de Gemeente Sittard-Geleen en is trots dat Watersley Sports & Talentpark zich vanaf het begin als sponsor aan deze route verbonden heeft. De sponsoring is in de naam van de route tot uitdrukking gebracht.

Het NK-parcours op Watersley werd ontworpen door Bart Brentjens, winnaar gouden medaille mountainbike tijdens de Olympische Spelen in Atlanta 1996 en de bronzen medaille op die discipline tijdens de Spelen in Athene 2004.

Eerste deel: openingsrit 

Het eerste onderdeel betreft een openingsrit van de Watersley-route vanaf het Tom Dumoulin Bike Park. Wie hieraan wil deelnemen, wordt verwacht op het startpunt om 13.00 uur. De tocht voert naar Watersley en je kunt na afloop van het programma op eigen gelegenheid terugkeren. De route stelt geen bijzondere eisen aan conditie, maar uiteraard dient materiaal in orde te zijn en is het dragen van een wielerhelm verplicht.

Tweede deel: officiële opening 

Het tweede onderdeel van het programma is de officiële opening, aanvang 14.30 uur, gevolgd door een demonstratierit op het NK-parcours door de top-mountainbikers Bart Brentjens en Milan Vader. Zij laten zien wat die route voor de mountainbiker in petto heeft. Aansluitend is er voor alle belangstellenden een mtb-clinic, waarbij aandacht wordt gegeven aan diverse rijd-technieken, zoals: kijk-techniek, klim/afdaal-techniek, juiste remtechniek.

Wil jij bij de opening aanwezig zijn? Laat dat dan s.v.p. even weten via communicatie@mozl.nl. Je kunt hier ook terecht voor eventuele vragen over het programma. 

 
Tom Dumoulin Bike Park
Lissabonlaan 40
6135 LE Sittard 

Watersley Sports & Talentpark
Watersley 31
6132 KA Sittard

<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
  • Dagdeal weken in centrum Geleen Van maandag 4 november t/m vrijdag 10 januari kun je in het centrum van Geleen tien weken lang profiteren van de beste dag- en weekdeals. Tientallen ondernemers doen mee en elke week zijn er nieuwe deals!
  • Black Friday in Sittard Black Friday is dé dag om te profiteren van topaanbiedingen. Het Amerikaanse fenomeen is overgewaaid naar Nederland en ook in Sittard doen steeds meer winkels mee aan deze koopjesdag.
  • MOZL opent twee nieuwe mountainbikeroutes in Sittard-Geleen Op zaterdag 23 november opent MOZL (Stichting Mountainbike Ontwikkeling Zuid-Limburg) twee nieuwe mountainbikeroutes in Sittard-Geleen. Het betreft de Watersley Sports & Talentpark Sittard-Geleen MTB Route en het Watersley NK Parcours 2019.
  • Wèntjerdruim Tijdens de kortste en donkerste dagen van het jaar wordt de binnenstad van Sittard van 18 december tot en met 5 januari wederom omgetoverd tot een winterse droomwereld.
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
  • Overzicht bevrijdingsactiviteiten Sittard-Geleen Limburg viert in 2019 en 2020 75 jaar bevrijding in Nederland. Er wordt een passende invulling gegeven aan dit kroonjaar. Een invulling die past bij de traditie van eren en gedenken, maar die tevens oog heeft voor de toekomst.
Terug naar boven