menu in
Evenementen

AFGELAST: Smokey South; Hét BBQ event van het zuiden

26 apr 2020
Centrummanagement Geleen zet een nieuw evenement op de kalender: Smokey South; Hét BBQ event van het zuiden. In het hart van Geleen vindt op zondag 26 april het 'Limburgs BBQ Kampioenschap' plaats tussen 12.00 en 19.00 uur.
SmookySouth

Voor het raadhuis, omgeving Oude Markt, wagen Limburgse barbecueërs zich aan de strijd om de titel 'Limburgse Barbecue Kampioen'. Daarnaast zijn er masterclasses van top-koks en workshops voor de jeugd. De befaamde Jord Althuizen van Smokey Goodness zorgt voor een imposante barbecue-catering, terwijl jij op een barbecuemarkt alles van je gading kunt vinden voor de komende zomer. 

Masterclasses
Jord Althuizen is onder andere wereldkampioen barbecueën, hoofdjurylid van Grillmasters (RTL4), bedenker en eigenaar van cateringbedrijf Smokey Goodness, geestelijk vader van acht kookboeken en eigenaar van BBQ-restaurant Black Smoke in Antwerpen en Rotterdam. Jord geeft drie masterclasses, die voor iedereen gratis toegankelijk zijn. Zijn bedrijf Smokey Goodness presenteert een heuse “Church of Protein” op de markt.

BBQ-markt
Op de BBQ-markt zijn onder andere de merken Ofyr, Kamado Joe en Green Egg vertegenwoordigd. Bezoekers kunnen demonstraties bijwonen en kennis maken met de nieuwste trends op barbecuegebied. Uiteraard zijn er ook barbecueboeken, sauzen, rubs, messen en meer te koop.

Junior Workshop
Jongeren tot 12 jaar kunnen gratis deelnemen aan de workshop ‘Cook Your Real Hamburger’. Een vakslager legt op boeiende wijze uit waar het vlees voor een verantwoorde hamburger vandaan komt. Uiteraard kunnen de jongeren zelf gehakt draaien en de hamburger op smaak brengen. Vervolgens zullen ze met een grillmaster het broodje en de burger op verantwoorde wijze garen en ervan genieten.

Hebben we jou aangestoken? 'Steak' jij graag de handen uit de mouwen? Geef jouw team dan snel op!

Je kunt jouw team aanmelden t/m vrijdag 10 april.

Corona
De organisatie houdt de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten. Mocht het evenement niet doorgaan dan ontvangen alle deelnemers het inschrijfgeld terug.  

Zie voor meer informatie:

Facebookevent: Smokey South! Hét BBQ event van het zuiden 
Facebookevent: Limburgs BBQ Kampioenschap<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
  • AFGELAST: Culturele rondleidingen Kasteel Limbricht Kasteel Limbricht organiseert op verschillende momenten in het jaar culturele rondleidingen door het prachtige oude kasteel en bijbehorend landgoed. Een absolute aanrader voor iedereen die interesse heeft in cultureel erfgoed en historie.
Terug naar boven