menu in
Evenementen

NK Mountainbike XCO 2020

26 sep 2020 − 27 sep 2020
In het weekend van zaterdag 26 en zondag 27 september wordt het NK Mountainbike XCO verreden op het terrein van Watersley Sports & Talentpark.
NK MTB 2020

Een jaar geleden streden onder andere Milan Vader (elite-mannen), Anne Tauber (elite-vrouwen) en Ceylin del Carmen Alvarado (beloften-vrouwen) op deze locatie al om het nationale kampioenschap.

Het NK mountainbike XCO was aanvankelijk aan Spaarnwoude gegund, maar deze organisator was genoodzaakt het evenement terug te geven aan de KNWU nadat de coronacrisis het NK op het geplande tijdstip onmogelijk maakte en er ook geen nieuwe datum gevonden werd.  Sittard – waarmee al een overeenkomst lag voor 2021 – was bereid de nationale titelstrijd ook dit jaar te faciliteren. Dat gebeurt in het weekeinde van 26 en 27 september, waarbij ook het NK MTB e-bike een plaats in het programma krijgt. De organisatie werkt met de KNWU aan een indeling, die wellicht iets zal verschillen van het programma zoals dat de afgelopen jaren gebruikelijk was.

De KNWU is erkentelijk dat dankzij de bereidwilligheid van deze Limburgse organisator dit jaar toch nog om het rood-wit-blauw gestreden kan worden door de Nederlandse mountainbikers. Binnenkort publiceert de wielrenunie een uitgebreider beoogd programma, waaruit duidelijk wordt dat de sporters zich ook in de aanloop naar het NK nog met elkaar kunnen meten. Uiteraard met de restrictie dat het rijden van deze wedstrijden moet zijn toegestaan door de bevoegde instanties in het licht van de dan geldende maatregelen ter inperking van de verspreiding van het coronavirus. 

De organisatie is verheugd: "We zijn blij om, na het succes van 2019, op de valreep ook dit jaar het Nederlands Kampioenschap te kunnen organiseren, om op deze manier toch een topafsluiting van het mountainbikeseizoen te kunnen bieden aan al die gemotiveerde en talentvolle mountainbikers."

Programma
Het KNWU NK Mountainbike XCO 2020 vindt plaats gedurende drie dagen. Op vrijdag 25 september wordt het evenement opgebouwd en is er de mogelijkheid om het parcours te verkennen. Op zaterdag 26 en zondag 27 september worden alle wedstrijden verreden. Naast het officiële NK-programma, organiseert Watersley Sports & Talentpark op zondag ook een Kids Race voor alle enthousiaste kinderen van 6 t/m 12 jaar.

Check het programma voor de complete indeling van het NK-weekend 2020. 

Meer informatie: nkmountainbike2020.nl

<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
  • Rondleidingen op Landgoed Kasteel Limbricht Kasteel Limbricht organiseert op verschillende momenten in het jaar rondleidingen door het prachtige oude kasteel en bijbehorend landgoed. Een absolute aanrader voor iedereen die interesse heeft in cultureel erfgoed en historie.
Terug naar boven