menu in
Evenementen

Zomerlezen Junior bij Bibliotheek De Domijnen

13 jul 2020 − 22 aug 2020
Lezen is niet alleen erg leuk, maar ook heel belangrijk voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Om ook tijdens de zomervakantie kinderen aan te sporen om te lezen heeft Bibliotheek De Domijnen het programma Zomerlezen Junior ontwikkeld.
zomerlezen junior

Zo kunnen kinderen op een aansprekende manier hun leesniveau onderhouden of verbeteren tijdens de zomervakantie. Met voorleessessies, een speurtocht naar boeken en boekfiguren, knutsel- en werkbladen en een Zomerlezen Paspoort. Zo hebben ze straks een streepje voor in het nieuwe schooljaar! Deelnemen aan Zomerlezen Junior kan van 13 juli t/m 22 augustus in Bibliotheek Ligne, Leeswinkel Stein en Leeswinkel Echt.

Deelnemende kinderen uit groep 1 t/m 6 duiken in de spannendste verhalen en gaan thuis aan de slag met uitdagende opdrachten. De ingevulde werkbladen leveren stempels op in hun Zomerlezen Paspoort. En natuurlijk valt er ook iets te winnen.

Per bibliotheeklocatie wordt er op drie ochtenden voorgelezen uit de boeken Dolfje Weerwolfje, De Gruffalo en De Gorgels. Na afloop ontvangen de jonge deelnemers werkbladen om thuis in te vullen en een Zomerlezen Paspoort om stempels in te verzamelen. Inwisselen van de volle spaarkaart kan vanaf 24 augustus. Doorlopend is er een speurtocht waarbij de kinderen op zoek gaan naar bekende boekfiguren en schrijvers.

Deelname aan Zomerlezen Junior is gratis, aanmelden is gewenst en dat kan bij de servicebalie van de deelnemende vestigingen Bibliotheek Ligne, Leeswinkel Echt en Leeswinkel Stein.

Het voorleesprogramma:

Voorlezen Dolfje Weerwolfje
Maandag 20 juli / 10.00-10.30u / Bibliotheek Ligne
Woensdag 22 juli / 10.00-10.30u / Leeswinkel Stein
Vrijdag 24 juli / 10.00-10.30u / Leeswinkel Echt

Voorlezen De Gruffalo
Maandag 3 augustus / 10.00-10.30u / Bibliotheek Ligne
Woensdag 5 augustus / 10.00-10.30u / Leeswinkel Stein
Vrijdag 7 augustus / 10.00-10.30u / Leeswinkel Echt

Voorlezen De Gorgels
Maandag 17 augustus / 10.00-10.30u / Bibliotheek Ligne
Woensdag 19 augustus / 10.00-10.30u / Leeswinkel Stein
Vrijdag 21 augustus / 10.00-10.30u / Leeswinkel Echt       

<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
  • Outlet Shopping Days Sittard Tijdens de Outlet Shopping Days verrassen de winkeliers uit het centrum van Sittard het winkelend publiek met extra afgeprijsde artikelen. Dit jaar kunnen koopjesliefhebbers maar liefst drie (!) dagen lang hun slag slaan.
  • De Domijnen en Landgoed Kasteel Limbricht presenteren: Buitencabaret De Domijnen en Landgoed Kasteel Limbricht organiseren deze zomer naast de succesvolle Buitencinema nu ook een drietal cabaretshows in de buitenlucht. Op drie dinsdagen, met drie top cabaretiers. Dus niet op een scherm, maar live.
  • Najaarsmarkt in het centrum van Geleen Op zondag 6 september organiseert Centrummanagement Geleen in samenwerking met Smeets Buitenmarkten een najaarsmarkt in het centrum van Geleen.
  • Rondleidingen op Landgoed Kasteel Limbricht Kasteel Limbricht organiseert op verschillende momenten in het jaar rondleidingen door het prachtige oude kasteel en bijbehorend landgoed. Een absolute aanrader voor iedereen die interesse heeft in cultureel erfgoed en historie.
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
Terug naar boven