menu in
Evenementen

Alternatief NK paratriathlon in Sittard-Geleen

20 sep 2020
Zondag 20 september vormt Sportzone Limburg het decor voor een alternatieve editie van het NK paratriathlon.
paratriathlon alternatief

De wedstrijd wordt gehouden in de vorm van een driekamp. Het 750 meter lange zwemonderdeel vindt plaats in zwembad de Nieuwe Hateboer. Daarna verplaatsen de atleten zich naar het Tom Dumoulin Bike Park voor 20 kilometer fietsen/handbiken en 5 kilometer lopen/wheelen.

Nederlandse deelnemers die aan alle drie de onderdelen meedoen én voldoen aan de voorwaarden, dingen mee naar de Nederlandse titel. Ook kan er gekozen worden om aan één of twee onderdelen mee te doen. Op deze manier hebben zwemmers, handbikers, hardlopers, rolstoelracers, tandemrijders en triatleten de kans om deel te nemen en eindelijk weer te racen in een nagenoeg wedstrijdloos sportjaar. Sporters met een fysieke of visuele beperking kunnen zich op deze manier met elkaar meten in hun favoriete sport(en) en kennismaken met de triathlonsport.

Het ITU (para)triathlonreglement dient tijdens dit NK als basis. Er zullen echter een aantal aanpassingen op dit reglement gelden die het evenement eenvoudiger en toegankelijker maken. Mocht er geen officiële classificatie bekend zijn, in welke parasport dan ook, dan zal de organisatie contact opnemen om via een quick scan te beoordelen of deelname mogelijk is en in welke klasse de sporter deel kan nemen.

Deelname is gratis. Klik hier om je aan te melden

Bron: triathlonbond.nl 

<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
  • Rondleidingen op Landgoed Kasteel Limbricht Kasteel Limbricht organiseert op verschillende momenten in het jaar rondleidingen door het prachtige oude kasteel en bijbehorend landgoed. Een absolute aanrader voor iedereen die interesse heeft in cultureel erfgoed en historie.
Terug naar boven