menu in
Evenementen

Maand van de Geschiedenis 2020

01 okt 2020 − 31 okt 2020
Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Het thema dit jaar is Oost/West. Ook de Domijnen zet de maand oktober jaarlijks in het teken van de geschiedenis.
Maand van de geschiedenis 2020

Geschiedenis is altijd aanwezig, maar moet wel verteld, aangevuld, genuanceerd en gedeeld worden. Vanuit het verleden kun je het heden beter begrijpen en zo ook een beter begrip vormen van jezelf, je eigen achtergrond of omgeving. Daarom is het belangrijk om één maand in het jaar geschiedenis extra aandacht te geven.

Oost/West
Met het thema Oost/West gaan we in 2020 op zoek naar verhalen over het leven en gewoonten van vroeger en vandaag waarin de windstreken elkaar kruisen en ontmoetingen centraal staan. Er zijn deze maand vele activiteiten waarbij het jaarlijkse thema Oost/West vanuit onze regio bekeken wordt.

Het programma en alle informatie staat op www.dedomijnen.nl/extra

Een greep uit het programma: 

De nieuwe website met kadastrale en genealogische gegevens van het Aezelproject wordt gepresenteerd. Aezel staat voor: Archief voor Erfgoed van Zuid-Nederlandse Eigendommen en Leefgemeenschappen.

Verder is er een lezing gebaseerd op de expositie UniVorm en een lezing over vrijheidskinderen. De jaarlijkse Maaltijd van de Geschiedenis met een drietal lezingen vindt weer plaats. In het Filmhuis draait de film Painted Bird. De expositie Meer dan 1000 Nachten is net als historische films uit de regio gratis te bezoeken in bibliotheek Ligne.

Zo laat De Domijnen je gisteren ontdekken om vandaag te begrijpen.

<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
  • Culturele rondleidingen op Landgoed Kasteel Limbricht Kasteel Limbricht organiseert op verschillende momenten in het jaar rondleidingen door het prachtige oude kasteel en bijbehorend landgoed. Een absolute aanrader voor iedereen die interesse heeft in cultureel erfgoed en historie.
Terug naar boven