menu in
Evenementen

Expo werken schilderwedstrijd So You Think You Can Paint

19 nov 2020 − 29 nov 2020
Het Bulgaarse schildertalent Dimitar Genchev inspireerde 49 schilders om hun beste beentje voor te zetten in de schilderwedstrijd So You Think You Can Paint!
De Domijnen so you think you can dance expo

De werken van de kunstenaars zijn te zien in de gratis expo in het centrum van Sittard t/m 29 november 2020.

Aanleiding voor deze schilderwedstijd is de overzichtstentoonstelling van Dimitar Genchev in Schoonheid & Verval in Museum De Domijnen Hedendaagse Kunst in Sittard. Te zien t/m 29 november 2020.

Negenenveertig (amateur) kunstenaars hebben zich laten inspireren door de expositie Schoonheid & verval, met schilderijen van Dimitar Genchev en sculpturen van Peter Buggenhout. De Domijnen creëert hierbij een podium voor (amateur)kunstenaars uit de regio en maakt kunst toegankelijk voor de inwoners en bezoekers van Sittard.

Door middel van een lezing en film werden de deelnemers door curator Anne Berk ingewijd in de geheimen van de schilderkunst van Dimitar Genchev. Vervolgens gingen ze zelf aan de slag, met als resultaat een grote diversiteit aan schilderwerken. Het formaat was vrij, alles mag. Van subtiele penseelstreken tot grootse verfgebaren en spraypaint. Van schilderen, fotografie, collage tot Photoshop.

De resultaten zijn te zien in de gratis expositie So You Think You Can Paint! in een etalage naast Coffee Mundo / The Library aan de Ligne in de Wolf & Hertzdahlstraat te Sittard.

De top 3 beste werken vallen in de prijzen met waardebonnen van €150,-, €100,- en €50,-, voor de winkel in schildermaterialen.

<< Terug naar evenementoverzicht
Delen via:
Toon overige evenementen >>

Meer nieuws over Vrijetijd

Filter
  • Culturele rondleidingen op Landgoed Kasteel Limbricht Kasteel Limbricht organiseert op verschillende momenten in het jaar rondleidingen door het prachtige oude kasteel en bijbehorend landgoed. Een absolute aanrader voor iedereen die interesse heeft in cultureel erfgoed en historie.
Terug naar boven