menu in
Nieuwsoverzicht
15 mrt 2018

Eerste starterstudio’s aan de Plakstraat in Sittard opgeleverd

Vanaf juni mogen de eerste bewoners het nieuwe complex aan de Plakstraat in Sittard hun nieuwe woning noemen. Na jaren van verval en leegstand ondergaat de plek naast het Kritzraedthuis in Sittard een ware verandering.

Wethouder Noël Lebens overhandigde samen met directeur Diederik Kruijssen van Perrée en Partners de eerste sleutel aan toekomstig bewoonster Marlon Willems.

Wethouder Noël Lebens: “Van leegstand en verval, naar een nieuwe bestemming als huisvesting voor starters op de woningmarkt. Nieuwbouw, met oog voor het historische karakter van de binnenstad van Sittard. Dit project is net als de Oostelijke schootsvelden en het Kloosterkwartier een goed voorbeeld van wat wij met Zitterd ReviSited willen bereiken.”

De bouw duurt inmiddels drie jaar. Dat komt doordat tijdens de werkzaamheden een monumentale kelder is aangetroffen. Daardoor moest het plan worden aangepast met als doel de monumentale kelder te behouden. Ook archeologisch onderzoek en het saneren van de grond op het perceel hebben gezorgd dat het project langer duurt dan is voorzien.  

Omdat de oude panden een onderdeel uitmaakten van het beschermd stadsgezicht heeft de ontwikkelaar zo veel mogelijk bouwmateriaal opnieuw gebruikt. Zo zijn oude balken en stenen van de oorspronkelijke panden verwerkt in de nieuwbouw.  

“Door oude materialen te hergebruiken wordt de prachtige geschiedenis van Sittard behouden”, legt Diederik Kruijssen uit. “Een nieuwe generatie in een nieuw gebouw, zonder daarbij het verleden uit het oog te verliezen. Dat vind ik mooi.”

Het bouwproject bestaat uit 18 studio’s voor studenten en starters. Omdat de woningvoorraad binnen de wal vrijwel statisch is zullen de studio’s naar verwachting snel zijn verhuurd.

<< Terug naar nieuwsoverzicht
Delen via:

Nieuwsoverzicht Wonen

Toon overige nieuwsberichten >>

Meer nieuws over Wonen

Filter
  • Makelaarspunt voor Tiny Houses in Sittard-Geleen Er is toenemende belangstelling voor de bouw van tiny houses. De gemeente Sittard-Geleen gaat daarom de komende tijd proefondervindelijk vaststellen op welke wijze de gemeente hierop moet inspelen.
  • Bloemist ’t Fröbelke ontvangt certificaat 'Barometer Duurzame Bloemist' Bloemist ’t Fröbelke heeft als eerste bloemist in de gemeente Sittard-Geleen het certificaat 'Barometer Duurzame Bloemist' mogen ontvangen. Daarbij behaalde het bedrijf ook nog eens het gouden – en dus het hoogst haalbare – niveau.
  • Bekijk onze weekendtips voor Sittard-Geleen! De temperaturen beloven dit weekend weer aardig op te lopen. Bezoek de kunst- en hobbymarkt in Kasteelpark Born, aanschouw spektakel tijdens het NK Mountainbiken óf ga voor verkoeling in één van de buitenzwembaden die Sittard-Geleen rijk is.
  • Brightlands Summer Tour voor scholieren Van 13 t/m 16 augustus vindt de Brightlands Summer Tour voor scholieren plaats. Woensdag 14 augustus doet de tour de Brightlands Chemelot Campus in Geleen aan.
  • Floral designer Jonas De Vestel komt naar Sittard Floral designer Jonas De Vestel, beter bekend als de bloemist van de Holland’s Next Top Model finale uit 2018, krijgt op 28, 29 en 30 juni een pop-up bloemenwinkel bij Joy Fashion Furniture in het centrum van Sittard.
 
Terug naar boven